قرعه برگزاری نخستین کنسرت موسیقی در تخت جمشید به نام علیرضا قربانی افتاد. این کنسرت قرار است ۹ تیرماه در تختجمشید برگزار شود، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با ابراز خوشحالی به رسانهها اعلام کرده است که همه بلیتهای این کنسرت فروخته شده و این رویداد بزرگ ملی نشاط اجتماعی را به همراه دارد و میتواند به افرایش ورود گردشگر به استان فارس و شهر شیراز کمک کند.
این درحالیاست که بسیاری از کارشناسان میراثفرهنگی، برگزاری کنسرت و لرزههای مداوم با امواج بسیار ریز در محوطهای منحصربهفرد، چون تختجمشید را آسیبزا میدانند.
«علیرضا عسگری چاهوردی» مدیر پایگاه میراثجهانی تختجمشید در خصوص برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در فاصله ۵۰ متری از تختگاه تختجمشید و میزان خطرات آن اینگونه میگوید: در بلیتهای فروخته شده آمده، ردیفهای صندلی در کاخ آپادانا، تچر و دروازه تختجمشید قرار گرفته است که بههیچ وجه اینگونه نیست و این صندلی در پایین محوطه تختجمشید قرار میگیرند و کاملا جدا از محوطه هستند.
او گفت: کنسرت نیز در بیرون از محوطه و در فاصله ۵۰ متری از تختگاه قرار گرفته است و تاکید شده که از باندهایی استفاده شود که صدا به سمت تختگاه تختجمشید برنگردد و به طرف پردیس تختجمشید منعکس شود.
عسگری چاهوردی اعلام کرد: در جلسهای که شب گذشته داشتیم، تاکیداتی کردیم که قرار بود کنسرت لغو شود، اما بهدلیل آنکه این کنسرت از تهران مجوز دارد و یک کار فرهنگی است امکان لغو آن منتفی شد. همچنین نظر ما بر این بود که کنسرت در پردیس و در پارکینگ ستاره برگزار شود، اما از آنجا که برنامهریزیها از قبل صورت گرفته بود و آنها میخواستند برای نمایش نور از تختگاه استفاده کنند به همین دلیل این امکان نیز فراهم نشد.
مدیرپایگاه جهانی تخت جمشید، اما اعلام کرد: علیالقاعده نباید لرزش صدا آسیبی به بنا وارد کند و ما هماکنون در حال تست فرکانسهای صدا هستیم، درصورتی که لرزش صدا به بنا و تختگاه آسیبی وارد کند در لحظه موسیقی را متوقف میکنیم.
او تاکید کرد: در زمان برگزاری کنسرت نیز تمامی مراحل برنامه را رصد میکنیم اگر فرکانسهای صدا کمترین آسیب برای تختجمشید داشته باشد بدونشک در لحظه کنسرت را متوقف میکنیم چراکه اولویت ما حفاظت از بناهای تاریخی است و بنده به عنوان مدیر پایگاه جهانی تختجمشید وظیفهای جز این کار ندارم.