کد خبر: ۹۱۷۵۲۴
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۸

چرا به آلزایمر مبتلا می‌شویم و چگونه باید با آن مقابله کنیم؟

یک متخصص مغز و اعصاب به بیان توضیحاتی در مورد بیماری آلزایمر پرداخت.
چرا به آلزایمر مبتلا می‌شویم و چگونه باید با آن مقابله کنیم؟
آفتاب‌‌نیوز :

محمد علی اکبریان نیا در خصوص علل به وجود آمدن بیماری آلزایمر گفت: آلزایمر یا همان فراموشی و نسیان اغلب در سنین بالا و به دلیل از بین رفتن و تحلیل سلول‌های عصبی مغز رخ می‌دهد.

وی ضمن اشاره به اینکه کار سلول‌های عصبی در دوران جوانی برقراری ارتباط و شبکه‌ای کردن فعالیت‌های مغز است، ادامه داد: اگر این سلول‌ها دچار اختلال شوند و یا تعدادشان کاهش یابد بیماری آلزایمر یا فراموشی عارض می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: این بیماری ممکن است، بر اثر سکته‌های متعدد مغزی، کمبود برخی مواد مورد نیاز بدن، ابتلا به برخی بیماری‌های اختلال غدد داخلی و در مواردی به دلیل ژنتیک افراد اتفاق بیفتد.

اکبریان نیا اظهار کرد: هر چه قدر سلول‌های عصبی پیرتر شوند و سن انسان افزایش یابد، شانس بروز آلزایمر بیشتر می‌شود، به طوری که موارد ابتلا به آلزایمر در افراد حدود ۶۰ تا ۶۵ سال ۲ تا ۳ درصد است و این در حالی است که ۳۰ درصد از اشخاص بالای ۸۵ سال دچار اختلال در عملکرد مغز و بیماری آلزایمر می‌شوند.

وی ضمن تاکید بر اینکه دلیل اصلی بروز آلزایمر عدم رسیدگی به سلول‌های عصبی مغز است و سلول‌های مغزی هم مانند بدن احتیاج به ورزش دارند، افزود: ورزش سلول‌های مغزی انجام کار‌های فکری، مطالعه و به طور کلی فعالیت مغز است و اگر این اقدامات کاهش پیدا کند، منجر به بروز زود‌تر این بیماری در افراد می‌شود.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه تغذیه افراد نقش موثری در بروز این بیماری دارد، توضیح داد: ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر فشار خون، غلظت خون بالا، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و برخی از بیماری‌های متابولیک ممکن است، سبب تشدید آلزایمر شوند.

اکبریان نیا عنوان کرد: نوع خاصی از آلزایمر زمینه ارثی دارد و حدود ۵ تا ۱۰ درصد افرادی که دچار این بیماری می‌شوند، زمینه ارثی دارند و یک ژن مشخصی را پیدا کرده اند که می‌تواند زمینه بروز فراموشی را فراهم کند و معمولا علائم آلزایمر در این اشخاص زود‌تر آغاز می‌شود و از حدود ۵۰ تا ۶۰ نشانه‌های این بیماری در آن‌ها ظهور پیدا می‌کند.

آلزایمر چه علائمی دارد؟

وی متذکر شد: هنگامی که عملکرد مغزی مختل می‌شود، فرد دچار اختلال حواس می‌شود و ممکن است اسامی را فراموش کند و مکان‌هایی از جمله خانه اش را گم کند، همچین افراد مبتلا به آلزایمر اختلال شناختی دارند و شناخت خود را نسبت به برخی اشیاو کارکرد آن‌ها و همچنین اشخاص از دست می‌دهند.

این متخصص مغز و اعصاب با بیا اینکه آلزایمر با این علائم شروع می‌شود و فرد به تدریج کنترل رفتار، گفتار و ... از دست می‌دهد، ادامه داد: این بیماری به سادگی قابل تشخیص است و تنها با یک ارزیابی پزشکی می‌توان حدس زد که فرد دچار آلزایمر شده است.

اکبریان نیا با اشاره کرد: هنگامی حدس ژنتیکی بودن آلزایمر را می‌زنیم و سابقه ابتلا به این بیماری در خانواده فرد وجود داشته است، مطالعه ژنتیک هم برای بیمار انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: انجام ام آر آی، سی تی اسکن، گرفتن نوار مغزی و انجام آزمایش خون کمک بسیاری در جهت تشخیص و شناسایی عوامل به وجود آورنده و تشدیدکننده بیماری می‌کند.

چگونه با آلزایمر مقابله کنیم؟

این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به اینکه می‌توان با مصرف بعضی از دارو‌ها و رعایت رژیم غذایی مناسب تا اندازه‌ای روند بیماری را کند کرد و به عقب انداخت، یادآورشد: در صورتی مغز دچار آسیب بسیار شود و اختلال پیدا کند به ندرت می‌توان آن را به حالت اول برگرداند و تنها می‌شود با انجام اقداماتی تشدید این بیماری به تعویق انداخت.

اکبریان نیا تاکید کرد: استفاده از برخی رژیم‌های غذایی، مصرف میوه جات و سبزیجات به ویژه سبزیجات رنگی، استفاده از زنجبیل و دارو درمانی و همچنین مراقبت‌های ویژه و انجام دستورات پزشک معالج نقش بسزایی در جلوگیری از تشدید بیماری دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین