آفتابنیوز : آفتاب: عضو ارشد شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه، بحث انحلال برخی احزاب اصلاحطلب را بعید دانست.
اکبر ترکان از معدود مدیرانی بود که از دولتهای قبل در وزارت نفت باقیمانده و سمت مهم معاونت برنامه را برعهده داشت.
این عضو ارشد شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه که به دلیل انتقاد صریحش به گزارش رئیسجمهور در نطق تلویزیونی زمان انتخابات دهم ریاست جمهوری از وزارتخانهای که سالهای زیادی در آن حضور برجسته داشت، کنار گذاشته شد، بحث انحلال برخی احزاب اصلاحطلب را بعید دانسته و عنوان میکند که این احزاب براساس قانون فعالیت احزاب در وزارت کشور مجوز گرفتهاند و هنوز این قانون درکشور معتبر است ضمن آنکه اینگونه نیست که دلخوری یک رقیب از رقیب خود موجب از میان رفتن آن شود.
او تأکید میکند که تا امروز هم کسی اعلام نکرده که این قانون توسط افراد غیرمسئول قابل نقض است.
او که قبلاً در گفتوگویی عنوان کرده بود که احمدینژاد تحمل اشخاص صاحب فکر و تدبیر و خلاق را به هیچوجه ندارد،
[+] اینبار نیز ابراز عقیده میکند که افرادی که برای کابینه دهم معرفی میشوند باید از رئیسجمهور اطاعت کنند.
زمزمههایی درباره انحلال برخی احزاب و گروههای اصلاحطلب به گوش میرسد، از نظر جنابعالی حذف این احزاب چه تأثیری در فضای سیاسی کشور دارد؟ هنوز هیچ مقام رسمی چنین بحثی را تأیید نکرده و حتی اظهارنظر نداشته است بنابراین به نظر صلاح نیست در این مورد اظهار نظر کنیم. ضمن آنکه قانون احزاب در وزارت کشور داریم و همه احزاب اصلاحطلب نیز طبق همان قانون ثبت شده و مجوز فعالیت دارند و روشهای رسیدگی به مسائل مربوط به آنها نیز در قانون پیشبینی شده است و هنوز قانون آن در کشور معتبر است لذا بعید میدانم چنین چیزی صحت داشته باشد.
در شرایط فعلی احزاب و گروههای اصلاحطلب برای ادامه حیات سیاسی خود باید چه رویهای را در پیش گیرند؟ احزاب باید براساس قانون تأسیس خود عمل کنند در واقع قانونی که براساس آن مجوز و پروانه فعالیت گرفتهاند؛ رفتار و روشهای مرتب با ادای کارشان نیز در قانون است و بنده بعید میدانم به دلیل آنکه یک رقیب سیاسی از رقیب سیاسی خود دلخور است بخواهد احزاب دیگری که نمیپسندد را از بین ببرد و منحل کند.
البته هر رقیبی دوست دارد رقیب خود را از میدان بیرون کند اما معنایش آن نیست که اگر حزبی و گروهی چنین آرزویی کرد، عملی باشد زیرا کشور براساس نظاماتی است و قانون و قوهقضاییه دارد و اینگونه نیست دلخوری یک رقیب موجب از میان رفتن رقیب دیگر شود، تا امروز هم کسی اعلام نکرده که این قانون توسط افراد غیر مسئول قابل نقض است.
به نظر شما دولت دهم چه نقشی میتواند در بازگرداندن اعتماد به جامعه داشته باشد و در این زمینه چه کارهایی باید انجام دهد؟
جلب اعتماد جامعه کار دولت نیست بلکه کار نظام است.
تعریف شما از نظام چه افراد و مسئولانی است که باید این کار را انجام دهند؟
دولت، قوهمجریه است در حالی که آنچه اتفاق افتاده در قوه مقننه و قوه قضاییه ریشه دارد و اگر قوه قضاییه روشهای اطمینانبخشی را در پیش بگیرد که احتمال برقراری عدالت را بالا ببرد، اعتمادسازی خواهد شد، لذا دولت در اینجا نقشی ندارد بلکه قوهقضاییه در این زمینه باید کار کند.
رئیسجمهور برای معرفی اعضای کابینه باید چه ویژگیهایی را در نظر داشته باشد؟ این را خود آقای احمدینژاد باید بگوید و معرفی کند زیرا او نشان داده که به نظرات دیگران توجهی نداشته و نظرات خودشان مهم است.
حداقل فکر میکنید افرادی که معرفی میشوند باید کارایی بیشتری داشته باشند و یا به نظرات شخص رئیسجمهور تمکین کنند؟ اعضای کابینه باید از آقای احمدینژاد اطاعت کنند.