کد خبر: ۹۱۸۵۷۲
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۵

حمله تکراری جلیلی به دولت روحانی در مناظره با پزشکیان؛ یعنی چه که در قفس هستیم؟

«سعید جلیلی» نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دور دوم انتخابات به سوالات اقتصادی درباره راهکار‌های دولت برای خنثی‌سازی تحریم‌ها، برجام و FATF، ناترازی انرژی و طرح وان، حل مشکل تورم، ضرورت حاکمیت ریال و ثبات بازار ارز، حل مشکل مسکن، واردات خودرو و مشکل بازنشستگان و ناترازی صندوق‌ها پاسخ داد.
حمله تکراری جلیلی به دولت روحانی در مناظره با پزشکیان؛ یعنی چه که در قفس هستیم؟
آفتاب‌‌نیوز :

«سعید جلیلی» شامگاه سه‌شنبه - دوازدهم تیرماه - در آخرین مناظره دور دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، که با حضور «مسعود پزشکیان» رقیب وی و با موضوع «اقتصادی» به صورت زنده از شبکه یک سیما برگزار شد، در پاسخ به این پرسش که «علاوه بر خنثی‌سازی تحریم‌ها برای رفع تحریم‌ها چه پیش‌بینی دارید؟» اظهار داشت: قبل از پاسخگویی به سوال؛ امروز میهمان مردم عزیز لرستان بودم و به شدت از تعبیر نادرستی که درباره شهید سلیمانی به کار برده شده بسیار متاسف بودند و از من خواستند که حتما ابراز ناراحتی آن‌ها را بیان کنم.

وی با انتقاد از آقای پزشکیان افزود: متاسفم که کشورمان را در قفس می‌دانید! یعنی چه که در قفس هستیم؟ کشوری که این همه فرصت دارد و تعاملات بسیار ارزشمندی را با دنیا دارد و می‌تواند بیشترین و گسترده‌ترین تعاملات را داشته باشد چرا می‌گویید قفس؟ 

جلیلی اضافه کرد: شما در بحث تحریم یک راهی را می‌دانید و می‌گویید و می‌روید و جواب نمی‌گیرید و باز تحریم می‌شوید و باز می‌گویید همان راه را می‌رویم؟

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: شما هیچ راه حلی برای تحریم نمی‌دهید؛ تنها راه حلتان این است که امتیاز بیشتر بدهید؛ رفتید همه امتیازات را دادید و چیزی نگرفتید. شما هنوز یک راه حل ارائه نداده‌اید. من دیشب راه حل‌هایم را گفته‌ام، ولی شما چیزی از راه حل‌هایتان نگفته‌اید و فقط می‌گویید با کارشناسان صحبت می‌کنیم.

جلیلی در پاسخ به این پرسش که آیا تحریم را می‌پذیرید؟، گفت: خیر. شما هیچ راه حلی برای تحریم نمی‌دهید. تنها راه حل شما این است امتیازات دیگر بدهید تا تحریم را بردارند. طرف مقابل است که امروز باید حق و وظیفه خود را در برابر تعهداتی که انجام دادیم، انجام دهد. نکته دوم وقتی طرف وظیفه خود را انجام نداد شما چه امتیازاتی می‌خواستید بدهید که انجام ندادید. چه امتیاز دیگری می‌خواهید بدهید و به مردم بگویید. این همه امتیاز دادید؛ دنیا بده و بستان است.

وی ادامه داد: آیا روند کار شهید رئیسی خوب است. صحبت از صداقت می‌کنید. هشت سال دولت هاشمی، خاتمی و روحانی بود و همه این‌ها دوستان شما بودند و همین الان در ستاد شما هستند و این کار‌ها را انجام می‌دهند و دوباره طلبکار هستید و می‌گویید ۴۰ سال فلان کردید درحالی که این ۴۰ سال شما بودید. شما چه کار‌هایی انجام دادید؟ در برابر همین تحریم یک وقت آن رفتار بود و یک زمان رفتار شهید رئیسی است که نمی‌گوید ۷۰۰ نفر از مردم ما بمیرد و سخنگوی دولت روحانی به صراحت بگوید مادامی که FATF در تحریم است نمی‌توانیم واکسن بخریم. بعد شهید رئیسی انجام می‌دهد و ملت را از آن بلایی که آن‌ها را دچار کرده بودند؛ خارج می‌کند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: آقای پزشکان ما امروز برنامه جدی برای رشد اقتصادی کشور داریم؛ نباید روابط خارجی را محدود به دو سه کشور قرار دهیم و حالا شما در مقابل چشم مردم که من برنامه ندارم در صورتی که ده‌ها بار گفتم و شما یک برنامه برای رشد کشور ندارید.

در بن‌بست نیستیم/حجم نقدینگی را با رشد نقدینگی اشتباه می‌گیرید
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به رشد صادرات در دولت شهید رئیسی گفت: آیا دنیا فقط سه کشور است و من واقعاً متاسفم که ۴ سال دیگر بخواهد کشور ما اسمش بشود قفس و دنیا بشود فقط سه کشور؛ بن بست است و باید از این بن‌بست خارج شوید. آقای روحانی هشت سال به آفریقا نرفت؛ در حالی که شهید رئیسی چند بار به آفریقا رفت و با همین کشور‌های همسایه ارتباط داشت و ببینید که چقدر گشایش ایجاد شد.

وی گفت: آقای پزشکیان؛ شما تشخیص و تجویز غلط دارید و یک وقت شما در پزشکی ممکن است با تشخیص غلط یک نفر را بکشید، اما این فرق دارد که نتیجه کار‌های شما رشد منفی کشور است.

جلیلی افزود: شما باید جواب دهید چگونه باید از بن‌بست خارج شویم؟ چرا که من معتقد نیستم که در بن‌بست هستیم و نمودار‌ها نشان می‌دهد که ما در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی و فروش نفت و عرصه‌های مختلف چقدر با وجود تحریم‌ها پیشرفت داشتیم. آمار‌های شما آقای پزشکیان غلط است. شما دیشب روند رشد نقدینگی در دولت آقای روحانی و دولت آقای رئیسی را برعکس گفتید. شما حجم نقدینگی را با رشد نقدینگی اشتباه می‌گیرید و بلد نیستید و می‌گویید که بعد‌ها می‌خواهید با کارشناسان صحبت کنید.

وی ادامه داد: باید در مقابله با تحریم فعال باشید نه منفعل و این رفتار شما منفعلانه است که می‌گویید به اتکای فشار بیرونی تحریم می‌خواهید به داخل فشار وارد کنید و در داخل چانه‌زنی کنید. این یعنی چه وقتی مجلس یک چیزی را مصوب می‌کند؛ شما باید بدانید با چه قدرتی باید آن را دنبال کرد؟ خودتان نماینده مجلس هستید و باید از آن طرف مسائل را پیگیری کنید نه از داخل مجلس، نباید به ملت فشار بیاورید و بگویید کوتاه بیایید ما همه تعهداتمان را عمل کردیم و باید طلبکار باشیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: نباید دوباره به مردم بگویید که ما امتیاز‌هایی خواهیم داد که تحریم‌ها را بردارند بلکه او باید وظیفه‌اش را انجام دهد که ما به تعهداتمان عمل کرده‌ایم. دیگر چه امتیازی می‌خواهید به آن‌ها بدهید که به تعهداتشان عمل کنند این را به مردم بگویید تا امروز این همه امتیاز داده‌اید باز می‌گویید که می‌خواهید امتیاز بدهید. آیا روند کار شهید رئیسی خوب است و صحبت از صداقت می‌کنید در ۸ سال دولت آقای روحانی کار‌هایی که انجام داده‌اید همچنان طلبکار هستید.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به برنامه خود در حوزه تحریم‌ها ادامه داد: تحریم را نمی‌پذیریم. می‌گوییم باید مقابله کرد، اما شما هیچ راه حلی برای تحریم نمی‌دهید؛ آقای پزشکیان از پاسخ به سوالات طفره رفتند؛ نه راجع به تحریم صحبت می‌کنند نه از راه حل‌ها صحبت می‌کنند. فقط می‌گویند با خارج حرف می‌زنیم و به کشور فشار می‌آوریم.

وی افزود: یکی از جایگزین‌های (آلترناتیوهای) خودت را بگو، حرف‌های یکطرفه همینطوری پیش می‌رود و شما نیز برخلاف گفته‌های خود یکطرفه حرف بزنید. شما دیشب هم همین حرف‌ها را تکرار کردید و برنامه ارائه ندادید. بحث‌هایی که شما بیان می‌کنید بسیار راحت است، اما بنده با عدد و رقم حرف می‌زنم.

به گفته جلیلی، شما (پزشکیان) ۳۲ سال عملکرد را کنار می‌گذارید و فقط به سه سال دولت سیزدهم نگاه می‌کنید و محل مقایسه قرار می‌دهید. در حالی که همین سه سال دستاورد‌های بزرگی در حوزه صادرات نفت و توسعه اقتصادی داشتیم در حالی که شما (پزشکیان) می‌گفتید این امکان ندارد و نمی‌توان به این دستاورد‌ها دست یافت. 

جلیلی اظهار داشت: در این سه سال در حوزه سرمایه گذاری خارجی، کاهش نقدینگی و رشد اقتصادی نیز باید وضعیت حال حاضر را با سال ۹۸ و ۹۹ مقایسه کنید. 

وی با بیان اینکه نمودار‌های دستاورد‌های اقتصادی دولت سیزدهم را بیان خواهم کردغ افزود: اینکه می‌گویند ۱۰ اقتصاددان برنامه ایشان را تایید کردند باید بگویم اگر صد نفر در دو سال پیش اوایل دولت سیزدهم آمدند به عنوان اقتصاددان پیش بینی تورم ۱۰۰ درصدی کردند تا بگویند دولت نمی‌تواند در حالی که دولت شهید رئیسی ثابت کرد که اشتباه می‌کنند. 

جلیلی تاکید کرد: شما می‌روید کسانی را می‌آورید به عنوان اقتصاددان که پیش‌بینی‌های غلط می‌دهند و یک روز کار اجرایی نکردند را ملاک قرار می‌دهید و چنین نتیجه را می‌دهد که هشت سال تلخی را رقم می‌زند. 

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: مشکل مردم ما مسکن است که باید حل شود نه اینکه بگوییم مزخرف است. کسانی بودند و درباره توافق با آمریکا هشدار دادند که همین دولت روحانی و آقای ظریف با توجه به این هشدار‌ها عمل نکردند و آن فاجعه را به همراه آوردند. 

جلیلی اظهار داشت: این‌ها همه فرافکنی است که هیچ ربطی به ظرفیت‌های کشور ندارد، اما رویکرد دیگر به ظرفیت‌های کشور می‌پردازد. شما می‌خواهید راهکار امتیازدهی را انجام دهید. آیا رشد اقتصادی در دولت روحانی به صفر نرسیده است و آیا می‌خواهید دولت سوم روحانی را ایجاد کنید. 

جریانی خود تحریم در کشور وجود دارد که فقط می‌گوید باید امتیاز دهیم. باید برنامه‌هایی داشته باشیم که طرف مقابل فکر نکند می‌تواند به تحریم تکیه کند و تمام تحریم‌ها بی اثر باشد. برنامه هفتم توسعه بر روی رشد ۸ درصد تاکید دارد و شما پیشاپیش می‌گویید رشد ۸ درصدی کلاهبرداری است و اصلا آن را قبول ندارید.

در موضوع برجام و FATF طلبکار هستیم
نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: درباره تحریم‌ها ما در موضوع برجام و FATF طلبکار هستیم و باید گفتگو کنیم و طلبمان را بگیریم. در حوزه آلترناتیو (جایگزین) باید فعال باشیم، زیرا اگر طرف مقابل امتیاز نداد و عمل نکرد باید به گونه‌ای رفتار کنیم که هرگونه تحریمی بی اثر شود. به طوری که در دولت آقای رئیسی خود آمریکایی‌ها تحریم‌های را شکست مطلق و بر افزایش فروش نفت کشور اعتراف کردند. 

جلیلی اظهار داشت: جریانی خود تحریم در کشور وجود دارد که فقط می‌گوید باید امتیاز دهیم. باید برنامه‌هایی داشته باشیم که طرف مقابل فکر نکند می‌تواند به تحریم تکیه کند و تمام تحریم‌ها بی اثر باشد. برنامه هفتم توسعه بر روی رشد ۸ درصد تاکید دارد و شما پیشاپیش می‌گویید رشد ۸ درصدی کلاهبرداری است و اصلا آن را قبول ندارید.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: تهمت نمی‌زنم که دولت سوم روحانی را می‌خواهید تشکیل دهید، کسانی که اکنون دور شما هستند غیر از وزرای دولت روحانی هستند؟ 

وی ادامه داد: ظریف وزیر امور خارجه دولت روحانی با عملکرد غلط و بی نتیجه که باعث شد ۱۵ بار همه بگویند تعهدات را انجام داده ایم، اما طرف مقابل خارج شود و شما حتی نتوانید شکایت کنید از طرف مقابل به خاطر بلد نبودن ابتدایی‌ترین موضوعات بین المللی این اتفاق رخ داد.

وقتی طرف مقابل در موضع زورگویی است، ما نمی‌آییم به آن‌ها امتیاز بدهیم و مانند دولت گذشته به مردم بگوییم که ما کاپ اخلاق را برده ایم و طرف مقابل نبرد. 

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: شما ماشینی که ۱۰۰ میلیون ارزش دارد را ۱۰۰ میلیارد خریدید، اما آن را هم به شما ندادند؛ با این حال از قانون مجلس که در راستای عزت ملت ایران است دفاع نمی‌کنید. این قانون، قانون دقیقی است و حق ملت را استیفا می‌کند و به دولت قدرت می‌دهد که با قدرت مذاکره کند؛ بنابراین نباید این قانون را زیر سوال ببرید.

جلیلی اظهار داشت: وقتی طرف مقابل در موضع زورگویی است، ما نمی‌آییم به آن‌ها امتیاز بدهیم و مانند دولت گذشته به مردم بگوییم که ما کاپ اخلاق را برده ایم و طرف مقابل نبرد. 

وی گفت: همین فردی که در ستاد شماست، گفته ۳۰۰ هزار تومان پول داده ایم به مردم که به ما رأی دهند، این اهانت به مردم و تهمت به ماست که از سوی تیم شما علیه ما صورت می‌گیرد متاسفانه نمی‌دانید که اطرافیانتان چه می‌کنند. 

جلیلی خطاب به پزشکیان گفت: وزیر مسکن روحانی آیا با شما نیست؟ شما که فرد نیستید، شما می‌خواهید با این‌ها کشور را بسازید و به این‌ها افتخار می‌کنید، این افراد رفتارشان و کارنامه مشخصی دارند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اشکال شما این است که به مردم، جوانان، متخصصان و دانشمندان را نگاه نمی‌کنید و آن‌ها را قبول ندارید و با یک کلمه می‌خواهید کلی ظرفیت را کنار بگذارید.

وی ادامه داد: از جوانان سخن می‌گویید، اما از مدیران و وزرایی می‌خواهید استفاده کنید که می‌گویند هر چه ما می‌گوییم باشد در غیر اینصورت کار‌ها را پیش نمی‌برند. 

جلیلی ادامه داد: شما جمع بندی جوانان، دانشجویان و دانشمندان را قبول ندارید و آن‌ها را دولت سایه می‌خوانید، اما بعد می‌گویید به تخصص اهمیت می‌دهم و می‌خواهم با متخصصان کار کنم. 

وی افزود: اگر سیاست گذاری از پایین را می‌خواهید اجرا کنید مانند ما باید با ده‌ها صنف بازدید می‌کردید، به شهر‌های مختلف می‌رفتید و از ده‌ها شرکت دانش بنیان دیدن می‌کردید.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: شما باید با ده‌ها صنف جلسه می‌گذاشتید و از ۱۴۰ نقطه کشور بازدید می‌کردید و از ده‌ها شرکت دانش بنیان بازدید می‌کردید که ببینید چه ظرفیت‌هایی وجود دارد که امروز اینگونه نشوید.

جلیلی اظهار داشت: نباید به اندک بهانه بگویید چه کسی از دیوار سفارت بالا رفت؛ در حالی که این هم ناشی از ضعف دولتی است که امروز شما می‌خواهید آن را احیا کنید دولتی که نمی‌توانست حتی از یک سفارت حمایت کند.

وی ادامه داد: من در جلسه دولت به روحانی هشدار دادم که دولت باید پیش بینی داشته باشید، اشکال شما همین است، بدون پیش بینی نمی‌توان کار کرد باید با کار علمی، بتوانیم پیش بینی و کار‌ها را دنبال کنیم 

جلیلی اظهار داشت: مدعی می‌شوید که ۱۰۰ اقتصاددان از برنامه شما دفاع کردند، می‌توانید برنامه خود را نشان دهید، کجاست این برنامه؟، شما که مدعی می‌شوید برنامه همان برنامه دولت است، پس از کدام برنامه شما حمایت شده است. 

نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: چرا ابا دارید در این جلسه از اینکه مطرح کنید، شما همواره می‌گوید برنامه من همان برنامه دولت است.

وی ادامه داد: اقتصاددان‌های شما بگویند که نسبتشان با رشد هشت درصدی چیست، آیا همان چیزی نیست که دیشب گفتید و اعلام کردید که رشد هشت درصدی کلاهبرداری است. رشد هشت درصدی ضرورت کشور است چه اقتصاددانانی هستند که این مسائل را به شما می‌گویند و بعد چهار سال آینده را به فنا می‌دهند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: خوشبختانه در محضر ۸۰ میلیون جمعیت هستیم. امروز این افراد درباره برخی از جوانان، چون فقط با آنان نیستند می‌گویند که این‌ها معلوم نیست که چه کسانی هستند؟

وی اضافه کرد: آقای پزشکیان! تفکر سیاسی شما ۳۲ سال کشور را در اختیار داشت، اما امروز خودتان را کنار می‌کشید.

جلیلی تصریح کرد: این مطالبی که گفته می‌شود مردم به خوبی می‌فهمند و خداوند ناظر و شاهد است که این مطالب چه قدر با واقعیت منطبق است

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: همین بحث‌هایی که شما مطرح می‌کنید کسی که باعث شد پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت ارجاع شود؛ حتی شما نمی‌دانید که این موضوع در چه تاریخی بود و زمانی که این را نمی‌دانید، راه حل رفع این مشکل را قطعاً نخواهید دانست. قطعاً کسی که موضوعی را نداند نمی‌تواند برای آن راه حل تعریف کند.

جلیلی گفت: شما ادعای صدق می‌کنید، اما خلاف می‌گویید. آقای پزشکیان همین که می‌گویید با مردم صداقت داشته باشیم، پس باید در عمل هم اینگونه باشید و نباید همین جوری یه چیزی را بگویید، چون برای شما نوشته‌اند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی در رابطه با ناترازی انرژی و طرح وان و اینکه آیا در دولت شما قرار است قیمت بنزین آزاد شود و آیا کشور زیرساخت‌های لازم را برای اجرای این طرح دارد و در نهایت با قیمت بنزین چه کار می‌کنید؟، گفت: مردم می‌بینند که رئیس جمهور سابق و اسبق همه در کدام ستاد هستند و همه ظرفیت‌های خود را پای چه ستادی آورده‌اند و چگونه این بحث را دنبال می‌کنند؛ آقای پزشکیان امروز در جایگاه دانشگاه صحبت نمی‌کنید و در منصب رئیس جمهور صحبت می‌کنید و اینکه می‌گویید راه حل پیدا کنیم یعنی چه وقتی مسئول می‌شوید باید بدانید چه کار می‌کنید؟

وی ادامه داد: این بحثی که می‌گویید از همین الان نواسانات شروع شده و مثل آن آقایی که طرحی را اجرا کرد و دید مشکل شد؛ گفت صبح جمعه خبردار شدم. امروز رئیس ستاد شما یک چیز می‌گوید و امشب شما چیز دیگری می‌گویید.

جلیلی افزود: برای همین است که مردم نمی‌توانند تصمیم بگیرند و می‌گویند دوباره همان مشکل ایجاد می‌شود. مردم باید بدانید که باید امروز تصمیم بگیریم و این مطالعات را از قبل انجام دهیم. دوره ریاست جمهوری دوره آزمون و خطا نیست. هر روز به این مردم فشار می‌آید و فرصت‌ها از دست می‌رود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره طرح وان گفت: در مورد این طرح کار کرده‌ایم و از آن دفاع می‌کنیم و تا نقطه اجرایی شدن طرح وان پیش رفته‌ایم و توضیح می‌دهم که همه می‌گویند این دولت سوم روحانی با آقای پزشکان شکل می‌گیرد؛ می‌گوید چرا ما باید به همه یکسان یارانه انرژی را بدهیم و این یعنی بی‌عدالتی و کسی که سه ماشین دارد سه برابر از یارانه استفاده می‌کند و کسی که ماشین ندارد از این یارانه بی‌بهره خواهد بود. یعنی کسی که پولدارتر است چندین برابر یارانه می‌گیرد و این ظلم به مردم است.

جلیلی گفت: بحث اصلی ناترازی انرژی است و موضوع طرح وان مساله اصلی کشور است و باید برنامه داشته باشیم و مردم را مشارکت دهیم. اساس آن این است که اگر مردم را در مدیریت مصرف انرژی مشارکت دهیم، آن موقع مردم، چون در این موضوع احساس نفع می‌کنند، مشارکت می‌کنند و اینجا باید به مردم اعتماد کرد و این بستر را دولت باید فراهم کند و به مردم اجازه دهد تا مصرف خود را خودشان مدیریت کنند و فقط در بنزین و گاز نیست و این به معنای افزایش قیمت هم نیست.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح ابزار کنترل را از دولت نمی‌گیرد؛ گفت: این‌طور مردم در همه حامل‌های انرژی مثل گاز برق بنزین احساس می‌کنند که هر چقدر این مصرف را مدیریت کنند پولش به جیب خودشان می‌رود و این روند را ما به گونه‌ای پیگیری کرده‌ایم و امروز زیرساخت‌های آن در کشور فراهم است. می‌توان این را از برق شروع کرد و به سمت گاز هدایت کرد و مردم ببینند که این بی‌عدالتی غلط کنار گذاشته شده است و از آن لذت ببرند و بعد بنزین که قرار نیست قیمت آن اضافه شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه درباره راهکار‌های خود برای رفع مشکل بورس گفت: بحث بورس موضوعی است که میلیون‌ها نفر و مردم ما در آن دخیل و متاثر هستند. در همین اواخر در بسیاری از اجتماعاتی که شرکت کردیم، مردمی را دیدیم که از مسئله ریزش بورس ضربه‌های جدی دیدند. این مسئله به خاطر سوء مدیریت بود و بورس که به عنوان بهترین ابزار برای رشد اقتصادی و تولید است با سوء مدیریت اقتصادی مواجه بود.

وی با بیان اینکه مردم خرده سرمایه دار در این مسئله بیشترین ضرر‌ها را کردند، ادامه داد: در سال ۹۹ که این مسائل در بورس پیش آمد ما به دولت آقای روحانی نامه نوشتیم و ۲۲ موضوع و پیشنهاد را مطرح کردیم، اما چرا آقایانی که درآن زمان دولت روحانی را تایید می‌کردند مانند آقای عبدو طرحی ارائه ندادند و چرا گذاشتند مردم این میزان ضرر کنند؟ چرا بورس در آن زمان به فلاکت کشیده شد و سرمایه مردم سوخته شد. 

جلیلی ادامه داد: بورس بهترین ابزار برای اقتصاد، تولید، اشتغال و جهش مد نظر ما است. بازار اولیه بورس است که بستر تولید در آن قرار دارد و بازار ثانویه هم برای تضمین فعالیت بازار بورس اولیه نقش موثری دارد تا اهداف بازار سرمایه در تامین مالی را محقق می‌کند و تمامی این مسائل نیازمند مدیریت است. 

وی گفت: بیمه نباید نسبت به بورس بی‌تفاوت باشد و مردم ضرر کنند؛ همان طور که برای خودرو بیمه در نظر گرفته می‌شود، باید برای سهام هم بیمه در نظر گرفته شود و این پیشنهاد ما است که حتماً باید انجام شود تا مردم که این گونه متضرر شدند، تا حدی جبران شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ما نامه نوشتیم و به روحانی گفتیم که از یکسری از اقدامات برای مدیریت بازار بورس استفاده شود. بحث ما آن است که بیمه سهام باید مورد توجه باشد. ما زمانی که از جهش صحبت می‌کنیم، یکی از بستر‌های آن بورس است.

وی گفت: عده‌ای از کسانی که به دنبال رانت هستند و به دنبال پول‌های بادآورده هستند، دوست دارند که بورس تلاطم داشته باشد تا آن‌ها بتوانند از رانت‌های خود استفاده کنند که ما به دنبال شفافیت هستیم تا اینگونه نباشد که عده‌ای در یک روز ۵۰۰ سهم در بورس بخرند و عده‌ای حتی یک سهم را هم نتوانند بخرند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: نظر ما تقویت بورس است. اگر ما حرف از تولید و جهش تولید می‌زنیم و امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است، باید تسهیل تامین مالی اتفاق بیفتد.

وی اضافه کرد: به طور مشخص می‌گویم زمانی که بحث پروژه پتروپلایشگاه‌ها را مطرح کردیم، می‌گفتند که سرمایه‌گذاری آن از کجاست که بنده گفتم از همین سرمایه مردم باشد و سود آن را هم به مردم دهیم.

جلیلی در ادامه خطاب به پزشکیان اظهار داشت: آیاتی که می‌خوانند خیلی خوب است، اما ائمه جماعت هم می‌توانند بخوانند، امروز باید بگویید احادیثی که مطرح است در عمل خود را نشان دهد، نه اینکه تنها حدیث بخوانیم، اما امتداد این احادیت چیست و چگونه می‌خواهد محقق شود. 

وی افزود: وقتی پرسیدم چگونه و چند بار می‌خواهید انجام دهید هیچ چیز نمی‌گویید. در دولت سایه یکی از بحث‌های ما این است که وضعیت موجود چیست و وضعیت مطلب چگونه باید باشد و چگونه باید به آن رسید. 

جلیلی گفت: زمانی که هدفمندی یارانه‌های ۴۵ هزار تومانی شکل گرفت، یعنی ۴۵ دلار به مردم داده می‌شد و خیلی به مردم کمک می‌کرد، اما در همان هشت سال شرایطی به‌وجود آوردند و ارزش پول ملی را آنقدر کاهش دادند که ارزش دلار به ۳۰ هزار تومان رسید. 

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: آن زمان می‌گفتند می‌رویم گفتگو می‌کنیم، دلار ۳۰ هزار تومان و تورم ۶۰ درصد شد، اما به روی خودتان نمی‌آوردید و این‌هایی که در ستاد شما هستند می‌گفتند که ما هر شب عزا می‌گیریم که چگونه همین ۴۵ هزار تومان مردم را بدهیم. مردم ما این مسائل را دیدند، شهید رئیسی به این مساله بی تفاوت نبود و تورم را پایین آورد که باید باز هم کاهش یابد. 

جلیلی اظهار داشت: امروز شما می‌خواهید همان سیاست‌ها را دنبال کنید، شهید رئیسی یارانه مردم را ۱۰ برابر کرد و به ۴۵۰ هزار تومان رساند. 

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه درباره طرح سبد کالایی خانوار گفت: وقتی عده‌ای گرسنه می‌خوابند شما نمی‌توانید بی تفاوت باشید، ما ۱۳ قلم کالای غذایی که ۲۵۰۰ کالری نیاز روزانه هر فرد را در قالب برنامه تهیه کرده ایم که اطمینان حاصل شود که این میزان کالا به مردم می‌رسد تا هر چه برای سلامت بدن نیاز است در آن باشد. 

جلیلی گفت: فقط این نیست که مردم ما ناراحت هستند و حالا یک لقمه بخور نمیر به آن‌ها بدهیم، بخشی از این برنامه در حال حاضر در دولت فعلی در قالب کالا برگ در حال اجرا است که باید این طرح تکمیل شود.

وی گفت: آقایان برنامه ندارند من برنامه دارم، خانواده کرامت دارد و همان قدر که به نان نیاز دارد به تفریح و سفر نیاز دارد. یکی از بحث‌های تبعیض اجتماعی همین مسائل است من با افرادی صحبت کرده ام که گفته یک سفر با خانواده نداشته است. 

جلیلی درباره طرح سفر خانوار گفت: طرح یارانه کالای فرهنگی داریم که کلی سینما و امکانات فرهنگی در آن دیده شده است و هزینه‌ای هم برای دولت ندارد و می‌توانیم با یارانه‌ای که به مردم می‌دهیم بستر‌ها را فراهم کنیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: باید ضریب جینی (آماری برای نشان دادن نابرابری درآمد یا ثروت در بین مردم) ما مطلوب باشد، وقتی هدفمندی یارانه‌ها شروع شد، در بهترین حالت ضریب جینی قرار گرفتیم، اما در هشت سال آن را از بین بردیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره راهکار‌های خود برای حل مشکلات حوزه مسکن، اظهار داشت: مسئول ستاد آقای پزشکیان که چندین سال وزیر راه و شهرسازی بود، طرح مسکن مهر را مزخرف دانست.

وی یادآور شد: در سال ۸۴ گفت که بالا بودن قیمت مسکن ربطی به ما ندارد و آیا این رویکرد می‌خواهد ادامه یابد یا خیر. آقای پزشکیان می‌تواند بگوید که این نظر خود آن فرد بوده است و به من ارتباطی ندارد و باید در این باره پاسخ دهد.

جلیلی اضافه کرد: ما به ازای هر ازدواجی که در سال داریم، مجبوریم خانه داشته باشیم. اگر شرایط ازدواج خوب باشد، سالی ۸۰۰ هزار ازدواج داریم و هر خانواری نیاز به خانه دارد، البته میزان ازدواج کاهش یافته و نباید الان بگوییم که ازدواج کاهش یافته است، خوب خانه کمتر بسازیم بلکه باید شرایطی فراهم شود که ازدواج افزایش یابد و مشکل مسکن هم حل شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: عده‌ای گفتند که مسکن مهر مزخرف است و باید می‌گفتند که چه طرحی دارند و بعد هم افتخار می‌کردند که یک خانه نساختند. در هشت سال دولت روحانی متوسط قیمت مسکن ۱۰ برابر شد. اصلاً می‌دانید که چند درصد مردم اجاره نشین هستند؟

جلیلی یکی از مشکلات عدم ساخت مسکن را مساله زمین دانست و در این باره توضیح داد: در برنامه هفتم توسعه راهکار رفع این مشکل آمده است. یکی از مشکلات اساسی عدم تحقق حل مسئله مسکن، مشکل زمین است و به همین دلیل قیمت مسکن تا این حد گران می‌شود. باید برای رفع این مشکل راه حل داشته باشیم و در دولت شهید رئیسی برای حل این مشکل بحث و تبادل نظر شد و در برنامه هفتم آمد و مصوب شد که باید مورد توجه باشد.

جلیلی اظهار داشت: رئیس جمهور و دولت باید این مسائل را بداند و نباید بگوید که ما بعداً این مسائل را بررسی می‌کنیم و باید گره‌ها را باز کنیم. یکی از گره‌های اصلی حوزه مسکن در برنامه هفتم باز شد، اما مسکن یک بحث تک بعدی نیست و ابعاد اقتصادی و راهبردی هم دارد.

وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد دریا محور را ابلاغ فرمودند و باید مورد توجه قرار گیرد. یکی از سوالات این است که شما برای سیاست دریامحور چه برنامه‌ای دارید؟ یکی از مباحث دیگر این است که باید جهت بدهید تا این نگاه اقتصادی و راهبردی در عرصه‌هایی مثل دریا که می‌خواهید طبق برنامه هفتم توسعه یابد و سهم آن از تولید ناخالص داخلی چند برابر شود؛ که یکی از موارد در حوزه مسکن است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره حکمرانی ریال که در میزگرد اقتصادی به آن اشاره کرده بود و در پاسخ به این پرسش که «اگر تثبیت قیمت اتفاق نیفتد اولین اقدام شما برای مهار تورم چیست؟» اظهار داشت: ابتدا راجع به تسهیلات مسکن صحبت می‌کنم که باید ۲۰ درصد تسهیلات به حوزه مسکن اختصاص یابد و این اتفاق نیفتاده و در دوره‌ای که دولت به مردم زمین داد و به آن‌ها کمک کرد و آن‌ها خانه خود را ساختند؛ این اتفاق محقق شد.

وی ادامه داد: تورم مشکل اصلی است و تورم در دولت شهید رئیسی حدود ۶۰ درصد بود که از دولت قبل به ارث رسیده بود و او تمام تلاش خود را کرد که این را در برخی اقلام کاهش دهد.

تورم مشکل اصلی است و تورم در دولت شهید رئیسی حدود ۶۰ درصد بود که از دولت قبل به ارث رسیده بود و او تمام تلاش خود را کرد که این را در برخی اقلام کاهش دهد.

جلیلی افزود: مردم عزیز باید موضوع تورم ریشه‌یابی شود و آن را حل کنیم و نباید از سرزنش افراد ناراحت شویم و گویا امروز در این کشور مطالعه کردن و طرح داشتن ضد فضیلت است. آقای پزشکیان متاسفانه در بسیاری از موضوعات اطلاعات شما بسیار کم است. هسته مرکزی و جهش‌های تورم دو مسئله اصلی در تورم است و باید برای همه آن‌ها راه حل داشته باشیم که در هسته تورم زمانی مشکل ایجاد می‌شود که در خلق پول و بودجه ناترازی ایجاد می‌شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ناترازی یعنی منابع را کم کنید و مصارف را افزایش دهیم، باید به صورت دقیق بررسی کنیم و منابع ارزی را افزایش دهیم نه اینکه تحریم باشیم و بگوییم که باید رو به قبله باشیم. انضباط مالی که مطرح کردیم دقیقاً در این راستا است و باید جلوی حیف و میل‌ها و مصارف غیر ضروری را بگیریم. یکی از کار‌های خوب دولت شهید رئیسی میترینگ بود که مانع هدر رفت میلیارد‌ها دلار بودجه‌های دولت شد.

جلیلی با بیان اینکه اگر ریال حاکمیت نداشته باشد، نمی‌توانیم مشکل تورم را حل کنیم، افزود: برای حاکمیت بر پول کشور، اول از همه باید بر ریال حاکمیت داشته باشیم و باید بدانیم ریال کجا می‌رود باید سامانه‌ها در این خصوص شکل بگیرند تا متوجه شویم گردش پول کجا می‌رود و باید شفافیت ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: باید برای سرمایه‌های بزرگ شفافیت مالی ایجاد کنیم و سامانه‌ها را به هم وصل کنیم که بدانیم پول‌ها کجا می‌رود. از طرف دیگر باید بتوانید که درآمد‌های حاکمیت را به سمت تولید هدایت کنیم. برخی از جهش‌هایی که در قیمت ارز صورت می‌گیرد، بازار و مردم ما را آزار می‌دهد و اگر ندانیم که ارز از کجا مشکل دارد و این فرایند فاصله بین تخصیص و تامین است که دچار اشکال شده، وقتی شما ندانید که چه فرایندی در این مسیر وجود دارد و راه حل رفع این مشکلات را پیدا نکنید نمی‌توان با کلیات صحبت کرد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ثبات نرخ ارز برای بازار ما بسیار مهم است. وقتی که بسیاری از معاملات درست در بازار غیر رسمی باشد؛ قیمت ارز در یک بازار سالم کشف می‌شود، وقتی بسیاری از معامالات بزرگ ما در بازار نامشخص باشد به مشکل می‌خوریم و باید برای این‌ها برنامه داشته باشیم و ما احکام این‌ها را نیز تهیه کرده‌ایم و به امید خدا اگر این اعتماد صورت گیرد و این انتخاب انجام شود؛ از روز اول این موارد را اجرا می‌کنیم حتی حکم این‌ها را هم تهیه کرده‌ایم برای اینکه به آرامش در بازار ارز برسیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره واردات خودرو گفت: یکی از موضوعات مهم در کشور خودرو است و یکی از اشکالات در کشور که باید رئیس جمهور تدبیر کند، بحث خودرو است.

جلیلی خاطرنشان کرد: خودرو، مسکن و کشاورزی تک بعدی نیست و نمی‌توان با نگاه فنی آن را حل کرد بلکه باید تمام ابعاد را شناخت؛ یکی از اولویت‌ها این است که باید از وزارت علوم بخواهید تا دانشگاه‌ها وارد رشته‌هایی مانند اقتصاد، خودرو و اقتصاد و مسکن شوند.

وی با تاکید بر اینکه در خودرو قیمت و کیفیت اهمیت دارد، افزود: آنچه ما در سال‌های گذشته با ده‌ها استاد مکانیک دانشگاه و مدیران خودروسازی‌ها از همه طیف‌ها مطالعه کرده ایم و جمع بندی ما این است که باید تیراژ خودرو را به گونه‌ای افزایش دهیم تا مشکل در تولید پیش نیاید و تولید ما اقتصادی شود؛ نمی‌شود که شما دو خودروسازی سایپا و ایران خودرو داشته باشید و هر کدام چند پلتفرم داشته باشند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره واردات خودرو نیز به صراحت گفت که با آن مخالف نیست و افزود: واردات یکی از راهکار‌های دولت برای افزایش تیراژ و متناسب سازی بازار است. این مسئله اهرمی در دست دولت است تا متناسب با آن بتواند بازار را کنترل کند؛ من زمانی که معاون وزیر خارجه بودم در مسکو مشتری سمند داشتیم و ۶ ماه در انتظار دریافت می‌ماندند؛ در ونزوئلا مشتری خودرو داشتیم، اما در آن ۸ سال دولت قبل، متوقف شد.

جلیلی گفت: واردات ابزار خوبی است برای مدیریت بازار و برخی جا‌ها باید خودرو وارد شود تا تولید کننده داخلی فکر نکند همه چیز در اختیار او است؛ و از طرف دیگر باید ایرادات و فرآیند تولیدات داخلی اصلاح شود تا همانند خودروساز‌های دنیا با یک پلتفرم با تیراژ بالا عمل کنند. خود خودروسازان دنیا می‌گویند یک پلتفرم باید ۵ میلیون تیراژ داشته باشد باید به کشور‌های همسو صادرات داشته باشیم که در آن ۸ سال آن را متوقف کردند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و مشکل ناترازی صندوق‌های بازنشستگی، گفت: اول نسبت به صحبت‌های آقای پزشکیان توضیح می‌دهم که گویا ایشان نسبت به جوانان و نخبگان و اطرافیانشان خودشان این مشکل را دارند و برایشان عجیب است که اگر کسانی بنشینند و بدون اینکه پول‌هایی را بگیرند مسائل کشور را بررسی کنند و من ۱۰ سال در بین هزاران نفر در بحث‌های مختلف از کشاورزی و اقتصاد و نظام سلامت نشستم و صحبت کردم هیچکدام از آن‌ها چشم داشتی به پول نداشتند.

وی ادامه داد: نگاه این‌ها این است که بدون چشم داشت نمی‌توان کار کرد. شما کار‌هایی را ۳۲ سال نهادینه کردید و دنبال کردید و در تفکر شما این است که وقتی ما می‌گوییم هر ایرانی یک نقشه پرشکوه شما می‌گویید فقط پول است. آقای پزشکیان هزاران نفر بهتر از شما در کشور هستند که بدون پول کار می‌کنند. هزاران نفر هستند که حاضرند برای کشور خدمت کنند و این تجربه من است که این افراد آمدند آقای دکتر شهرام یزدانی می‌شناسید که آمد و کار کرد همچنین دکتر میبدی را می‌شناسید به او یکی از اعضای ما است.

جلیلی افزود: سیاست‌های کلی نظام می‌گوید که باید تعرفه‌ها یکسان باشد و در زمان ایشان تعرفه‌های خصوصی چند برابر تعرفه‌های دولتی است و شما نظام سلامت را نمی‌دانید این دلیلش عملکرد شما است که همان مجلس شما را استیضاح کرد.

وی با گرامیداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان اظهار داشت: این روز را به بازنشستگان به عنوان ستون‌های خانواده و پناهگاه‌های خانواده تبریک می‌گویم. تکریم بازنشستگان امروز یک وظیفه اصلی دولت و همه بخش‌های کشور است. اکثراً این روز‌ها از من می‌پرسند که چرا همسان سازی را انجام نداده‌اید و چگونه می‌خواهید انجام دهید و در این صورت بلافاصله سوال می‌شود که منابع آن از کجا است و من می‌گویم اگر جلوی فساد را بگیرید و با آن مبارزه کنید ببینید که در همین سازمان بازنشستگی در ۸ سال چه پرونده‌هایی داشتند و چه کسانی هیات مدیره بودند و حقوق‌های نجومی گرفتند در حالی که بازنشسته‌های مشکل داشتند.

جلیلی با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد بحث کلی نیست، افزود: این مهم باید امتداد آن خودش را در این موضوع بازنشستگان نشان دهد. یکی از مشکلات بدهی‌های دولت به صندوق‌های بازنشستگی است که اگر دولت می‌خواهد به بازنشستگان برسد و صندوق‌های بازنشستگی را اصلاح کند باید بدهی به صندوق‌ها را به شکل مناسبی دنبال کند

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش پایانی آخرین مناظره تلویزیونی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری خطاب به مردم گفت: مردم عزیز ایران؛ دوباره وقت انتخاب است بین ۸ سال تعطیلی کشور یا راه شهید رئیسی در احیای کارخانه ها؛ بین سپردن کشور به محفل‌های پنهان قدرت یا امتداد راه حضرت امام (ره) در اعتماد به توده‌های مردم؛ بین اداره کشور با لابی یا راه رهبر انقلاب در سپردن اداره کشور به جوانان خوش فکر خسته از سیاست زدگی ها؛ بین بازگشت به بهانه‌ها برای در رفتن از زیر بار مسئولیت یا انتخاب مسئولیت پذیری و تلاش جهادی برای حل مشکلات؛ بین ترسیدن از اخم کدخدا و تعطیل کردن چرخ مملکت یا ایستادن هوشمندانه و فعالانه تا آنجا که دشمن به شکست فاحش اعتراف کند.

وی ادامه داد: اکنون زمان اتلاف فرصت‌ها نیست؛ مردم عزیز ایران الان وقت نقش آفرینی است برای جبران آن هشت سال رکود، هشت سال رشد صفر، رشد منفی و بر باد رفتن سرمایه‌ها و نابود کردن فناوری‌ها و از بین بردن اعتمادها؛ برای جبران هشت سال بهانه تراشی و فرار از مسئولیت؛ امان از بهانه‌ها.

جلیلی اضافه کرد: می‌گفتند بدون FATF نمی‌شود واکسن کرونا خرید، اما شد؛ می‌گفتند بدون توافق با غربی‌ها نمی‌توانیم نفت بفروشیم، اما شد. می‌گفتند بدون برقراری رابطه با فلان قدرت نمی‌شود صادارت غیرنفتی را افزایش داد، اما شد می‌گفتند نمی‌شود به مردم زمین داد، اما شد و بسیاری از بهانه تراشی‌ها داشتند و ای‌ها شد و بیشتر از این‌ها هم خواهد شد.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: مردم عزیز الان وقت برای بهانه تراشی نداریم؛ یک جهان فرصت پیش روی ماست و با سرگرم شدن با اهداف دم دستی و ترفند‌های سیاسی و دست کم گرفتن یا سخره گرفتن این فرصت و نشناختن ظرفیت‌های مردم این فرصت از دست می‌رود.

جلیلی تاکید کرد: من از مسائل شما آگاهم؛ از مسکن از گرانی‌ها، از نگرانی‌های شما درباره خانواده‌ها و جوانانتان؛ از دغدغه شما برای عزت و اقتدار ایران در جهان آگاهی دارم.

وی اضافه کرد: تجربه ۳۵ ساله من در سیاست خارجی من را به این باور رسانده است که با طرح‌های دم دستی و طرح‌های شب امتحانی و اینکه بعدا بررسی می‌کنیم؛ حل نمی‌شود بلکه اشراف می‌خواهد. شجاعت ایستادن مقابل فساد داخل و فشار خارجی می‌خواهد. وقتی می‌شود مسائل روزمره را حل کرد که هدف را جهش گذاشت.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: باید هدف را در جهش تولید، عدالت، قدرت مردم ایران، فناوری‌های پیشرفته و روابط گسترده و سازنده با جهان و معطل دو سه قدرت نماند، جهش در فرهنگ و تولیدات فرهنگی قرار داد، اما این راه حل پشتوانه مردمی می‌خواهد.

جلیلی افزود: هنوز هیچ چیز نشده فریادهایشان علیه من بلند شده است؛ که می‌دانند من به حساب آن‌ها خواهم رسید؛ به حساب شرکت‌های دولتی خواهم رسید؛ به حساب ولخرجی‌ها و اسراف‌ها و رانتخواری‌ها خواهم رسید و به حضور شما مردم نیاز دارم.

جریانی که حد توانایی ایران را آبگوشت بزباش می‌داند و همچون رزم‌آرا که می‌گفت ایرانی لولهنگ هم نمی‌تواند بسازد همچنان در حال تحقیر ایران بزرگ است.

وی اضافه کرد:با پشتوانه شما به جد این مسائل را دنبال خواهم کرد؛ جریانی که حد توانایی ایران را آبگوشت بزباش می‌داند و همچون رزم‌آرا که می‌گفت ایرانی لولهنگ هم نمی‌تواند بسازد همچنان در حال تحقیر ایران بزرگ است. چگونه می‌توانند این نگرانی‌های شما را برطرف کنند با چه نیرویی با چه توانی، اعتقادی به نیروی مردمی ندارند؛ وقتی مردم را نمی‌شناسند وقتی به مردم تکیه ندارند؛ وقتی که شما جوانان را جمع می‌کنید و آن‌ها را به سخره می‌گیرند؛ وقتی که شما می‌گویید جوانان شما هزاران نفر ۱۰ سال نشستند مطالعه کردند این‌ها را به سخره می‌گیرید؛ این دانشمند است و آن یکی فلان است؛ از کجا می‌خواهید بیاورید؟ شما مردم را باور ندارید؛ وقتی شما موفق می‌شوید توطئه دشمن را شکست می‌دهید؛ می‌گویند خود دشمن نخواست.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: من کسی نیستم که با مواجهه با اولین مشکل بهانه بیاورم و با اولین داد و هوار دست از مبارزه بکشم یا با اولین تشر و تهدید خارجی جا بزنم. دست از حق مردم ایران برای داشتن فناوری‌های پیشرفته بکشم و عدالت را ذبح کنم؛ این حرکت بزرگ در لحظه لحظه اش نیازمند آگاهی و حمایت و پشتیبانی شماست، پشتیبانی همه شما هنر مردم ایران انتخاب‌های بزرگ است، اختیار یعنی انتخاب بهترین، اختیار با شماست یک جهان فرصت و یک ایران جهش با ایفای پرشکوه نقش هر ایرانی است.

به گزارش ایرنا، «سعید جلیلی» در این مناظره، برنامه‌ها و دیدگاه‌های اجرایی دولت خود با شعار «یک جهان فرصت، یک ایران جهش؛ هر ایرانی یک نقش پرشکوه» را تشریح کرد.

شب گذشته دوشنبه ۱۱ تیرماه؛ مناظره اول با محوریت موضوعات فرهنگی و سیاسی برگزار شد و امشب موضوع مناظره دوم به مسائل اقتصادی اختصاص یافت.

در این مناظره مانند شب گذشته تلاش بر این است فرصت‌ها کوتاه‌تر و سؤالات مستقیم‌تر شوند.

در مناظره‌های دونفره نامزد‌ها روبروی هم قرار می‌گیرند و در خصوص یک موضوع با هم صحبت می‌کنند و به سؤالات پاسخ می‌دهند و امکان مقایسه‌ای دو نامزد فراهم می‌شود.

بخش پرسش و پاسخ نامزد‌ها حداکثر ۹۰ دقیقه خواهد بود و از نامزد‌ها ۱۰ سوال پرسیده می‌شود. در این مناظره از دو نامزد خواسته می‌شود به سؤالات با صراحت پاسخ دهند.

این مناظره به صورت زنده از شبکه‌های یک، شبکه خبر یک و دو و جام‌جام پخش می‌شود و شبکه‌های رادیویی انتخاب و ایران نیز هم‌زمان این مناظره‌ها را پخش می‌کنند؛ مناظره نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری از شبکه سلامت سیما نیز برای ناشنوایان روی آنتن می‌رود همچنین لینک پخش زنده مناظره‌های نامزد‌های ریاست جمهوری از طریق ساترا در اختیار سکو‌های شبکه نمایش خانگی و خبرگزاری‌ها قرار داده شده است تا بتوانند نسبت به پخش زنده مناظره‌های تلویزیونی از طریق قاب اختصاصی (آی فریم) اقدام کنند.

پیش از این در دور نخست انتخابات پنج مناظره برگزار شده بود؛ اولین مناظره تلویزیونی نامزد‌های چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری روز دوشنبه ۲۸ خرداد ماه، دومین مناظره تلویزیونی پنجشنبه ۳۱ خرداد، سومین مناظره تلویزیونی جمعه اول تیرماه، چهارمین مناظره تلویزیونی دوشنبه چهارم تیرماه برگزار شده است و پنجمین مناظره تلویزیونی هم سه‌شنبه پنجم تیرماه برگزار شد.

چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه هشتم تیرماه در ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رأی در سراسر ایران برگزار شد که از این تعداد ۳۴ هزار و ۵۲۲ شعبه شهری، ۲۴ هزار و ۱۱۸ شعبه روستایی، ۴۳ هزار و ۴۲۵ شعبه ثابت و ۱۵ هزار و ۲۱۵ شعبه سیار بود همچنین ۳۴۴ شعبه اخذ رای در نقاط مختلف جهان برای انتخاب نهمین رئیس‌جمهور در سفارتخانه‌ها و نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در سایر کشور‌ها در نظر گرفته شده بود.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، «مسعود پزشکیان» ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رأی و «سعید جلیلی» با ۹ میلیون ۴۷۳ هزار ۲۹۸ رأی داشتند که با توجه به اینکه هیچ یک از نامزد‌ها در مرحله اول موفق به کسب اکثریت مطلق آراء نشدند، انتخابات به دور دوم می‌رود.

بر اساس ماده ۶۷ قانون انتخابات ریاست جمهوری، فعالیت انتخاباتی در مرحله دوم از زمان اعلام رسمی نتایج قطعی آراء مرحله اول شروع و تا ۲۴ ساعت قبل از آغاز اخذ رأی مرحله دوم ادامه خواهد یافت.

این مساله در قانون اساسی پیش بینی شده و در اصل ۱۱۷ قانون اساسی آمده است که: «رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شود، ولی هر گاه در دور نخست هیچ‌یک از نامزد‌ها چنین اکثریتی به دست نیاورد، روز جمعه هفته بعد برای بار دوم رأی گرفته می‌شود.» طبق این اصل رئیس جمهور با اکثریت مطلق آرای شرکت‌کنندگان انتخاب می‌شود.

مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز جمعه ۱۵ تیر برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین