کد خبر: ۹۱۹۳۱
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۴:۰۵
از سوی مصطفی کواکبیان

طرح تحقیق و تفحص از بازداشتگاه‌ها به هیأت رئیسه مجلس ارائه شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک عضو فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی از تقدیم تقاضای تحقیق و تفحص خود از وضعیت برخی بازداشت‌گاه‌ها در کشور به هیات رئیسه مجلس خبر داد و گفت: «این تقاضای تحقیق و تفحص را در تاریخ 16 مرداد شخصا به هیات رئیسه مجلس ارایه کردم و امیدواریم که سیر قانونی خود را طی کند».

مصطفی کواکبیان در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران پارلمانی توضیحاتی را در خصوص علت حضور خود و برخی نمایندگان اقلیت در مراسم تنفیذ و تحلیف رییس جمهور ارایه داد و گفت: «براساس تصمیم فراکسیون خط امام (ره) مجلس به هیچ وجه اعلام نشده بود که ما در مراسم تنفیذ و تحلیف شرکت نکنیم ،بلکه درجلسات تصویب شده بود که در همه مراسم ها حضور داشته باشیم».

کواکبیان با بیان این که برخی معدود از نمایندگان اقلیت به دلیل برخی مشکلات شخصی به این جلسه نیامدند، اما نیامدن یک تصمیم فراکسیونی نبود ادامه داد: «حضور ما در این مراسم‌ها براساس باورهایی است که در روند وظیفه نمایندگی وجود دارد و هیچ ربطی به تهدیدها و برخی بی‌منطقی‌ها و یاوه‌گویی‌ها ندارد».

وی در ادامه با اظهار تاسف از آنچه برخی یاوه‌گویی‌ها در این خصوص عنوان می‌کرد، خاطرنشان کرد: «به اعتبار آیات قرآن ما جواب این یاوه گویی‌ها را نمی‌دهیم، البته از هیات رئیسه مجلس تقاضا کرده‌ایم که حتما به این تهدیدها و توهین‌ها رسیدگی کند».

این نماینده اقلیت مجلس تاکید کرد: «اگر هیات رئیسه مجلس توان برخورد با این تهدیدها رانداشته باشد، ما حتی تا مرحله استیضاح هیات رئیسه هم پیش می‌رویم؛ چرا که حمایت از حقوق نمایندگان وظیفه هیات رئیسه مجلس است».

وی با تاکید بر این که نباید وظیفه نمایندگی را ترس و تهدید قلمداد کرد افزود: «بنای ما همکاری صمیمی همراه با ادب و متانت و منطق در مجلس است و باید با شیوه اسلامی عمل کرد. این که فردی شب بخوابد و صبح هر چه از دهانش در آمد بگوید ارزش حقوق ملت ایران را پایین می‌آورد».

کواکبیان در عین حال با تاکید بر این که ما نسبت به مسایلی که در کشور می‌گذرد بی تفاوت نیستیم در عین حال به تقدیم تقاضای تحقیق و تفحص از بازداشتگاه‌های کشور که به گفته وی به هیات رئیسه مجلس تقدیم شده است اشاره کرد و گفت: «براساس آیین نامه داخلی مجلس و اصول قانون اساسی هر نماینده‌ای می تواند از هر امری تقاضای تحقیق و تفحص کند که براین اساس من این طرح تحقیق و تفحص را به هیات رئیسه تقدیم کردم».

وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رییس جمهور گفت: «ما همچون دو مراسم تنفیذ و تحلیف در جلسه رای اعتماد به وزرا نیز فعالانه شرکت می‌کنیم و برایمان هم مهم نیست که رییس جمهور با ما جلسه‌ای در این زمینه برگزار کند یا نکند. البته هر وزیری اگر با ما نشستی داشته باشد و برنامه‌هایش را بشنویم شاید راحت‌تر به نتیجه برسیم اما اگر تقاضای نشست از سوی آنها نباشد ما هم تقاضایی نخواهیم داشت».

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با تاکید بر این که ما در صحنه عمل برخورد صنفی و تخصصی داریم و نه برخوردهای سیاسی، ادامه داد: «ما بررسی می کنیم که کدام وزیر شایسته وزارت خانه است این که در زمان انتخابات مشکلاتی وجود داشته است و حاشیه هایی به وجود آمد دلیل نمی شود که بخواهیم چشم بسته و کیلویی به وزرا رای دهیم و یا حتی چشم بسته آنها را رد کنیم».

وی برخورد فراکسیون خط امام مجلس با مساله رای اعتماد به وزرا را یک برنامه تخصصی عنوان کرد و گفت: «ما جزو منتقدان جدی دولت هستیم، اما مفهومش این نیست که بخواهیم با یک عینک همه را رد کنیم».

وی به برخی ویژگی های یک وزیر شایسته اشاره کرد وگفت: «لایق بودن ، خط امامی بودن ، غیر میلیاردر بودن، داشتن سوابق مدیریتی و اجرایی، صفر کیلومتر نبودن، مطیع محض نبودن از جمله ویژگی های وزیر مدنظر ما که بر همین اساس رای خواهیم داد».

کواکبیان در پاسخ به سوال خبرنگاری که عنوان کرد رییس جمهور در جلسه شب گذشته خود با اعضای فراکسیون اصولگرایان مجلس درخواست پیشنهاد درباره وزرا از سوی مجامع استانی را مطرح کرده است گفت: «آقای رییس جمهور رسما این قضیه را اعلام کند، نه این که تنها در یک جمع این مساله را مدنظر قرار دهد. این صحبت رییس جمهور تا به حال به گوش ما نرسیده است».

وی در ادامه با اظهار تاسف از روندی که در دولت برای تشکیل کابینه اعمال می شود گفت: «بنده به عنوان یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی هنوز نمی دانم که وزرای پیشنهادی کشور، اطلاعات، امور خارجه و دفاع چه کسانی هستند. البته نه تنها ما که معتقد دولتیم بلکه حتی دوستان نزدیک آقای احمدی نژاد هم خبری از این موضوع ندارند که قطعا با این وضعیت کابینه با مشکلات جدی مواجه خواهد شد».

وی اضافه کرد: «ما این بار قصد نداریم در زمینه رای اعتماد به کابینه با ملایمت برخورد کنیم و بگوییم اگر مشکلی پیش آمد، بعدا وزیر را استیضاح می کنیم؛ چرا که استیضاح هزینه های زیادی دارد، بنابراین ما از هم اکنون سخت گیری می کنیم و جدی و تخصصی برخورد خواهیم کرد تا مشکلات بعدی به وجودنیاید».

کواکبیان گفت: «از نظر ما دولت هم اکنون نیاز به مشورت دارد، نه این که ما بخواهیم تقاضا کنیم یک وزیر چند دقیقه ما را توجیه کند».

وی در پایان سخنان خود بار دیگر تاکید کرد که به صورت فعال در مراسم رای اعتماد وزرا شرکت خواهم کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین