بدنبال اظهارات نرجس سلیمانی دختر شهیدسلیمانی در انتقاد از زاکانی، روزنامه همشهری به او حمله کرد و نوشت: این روزنامه نوشت: عرف نیست رسانه مدیریت شهری در نقد عملکرد مدیران شهر بنویسد، اما در برخی موارد پای حق بزرگتری در میان است که سکوت در قبال آن اگرچه عرف است، خلاف شرع مسلم است. مگر ممکن است رسانهای وابسته به انقلاب و مردم باشد و در بزنگاهها سکوت کند؟ رسانهای که بهخاطر وابستگی تشکیلاتی یا سیاسی و اداری مقابل حق سکوت کند، در دنیا مقابل مردم و در قیامت باید به امام امت پاسخگو باشد.
سخن بر سر خطاهای مکرر در شورای شهر است. روز یکشنبه صحن شورای شهر شاهد حوادث تلخی بود، اما متأسفانه باید گفت این نخستینبار نیست. پیشبینی میکردیم با تذکر پدرانه و دلسوزانه رئیس شورای شهر یا تغییر شرایط سیاسی کشور و ضرورت همبستگی بیشتر بین نیرویهای انقلاب، اینقبیل رفتارها اصلاح و جبران شود، اما ماجرا بازهم به نحو دیگری رقم خورد.
سؤال این است که با کدامین حجت؟ با کدام حجت بعد از جشن مشارکت مردمی در انتخابات اینطور کام مردم را تلخ میکنیم؟ از این بالاتر هنوز چند صباحی از تذکر صریح و شفاف رهبر انقلاب درباره رعایت اخلاق و تقوا به مجلس شورای اسلامی نگذشته است؛ با کدامین حجت اعتنا نمیکنیم؟
وظیفه شورای شهر نظارت است، نقد است، گلایه است، تذکر و حسابرسی است. حق هم همین است. مردم نیز همین را انتظار دارند. اما نظارت با مچگیری فرق دارد، نقد با تخریب متفاوت است؛ تذکر، حرف گوشهدار و تندی و طعنه نیست، گلایه حرف غیرمنصفانه و خلافواقع نیست. این تفاوتها را نمیبینیم؟ اگرچه ایندست رفتارها منحصر به انگشتشمار و معدودی از نمایندههای محترم است، اما مردم این بداخلاقی را به کلیت شورای انقلابی منتسب میکنند.
اگر واقعا تفاوت نقد مشفقانه و تذکر دلسوزانه و گلایه مسئولانه با بداخلاقی و بیانصافی روشن نیست به اثر رفتارها توجه کنیم. ببینیم چرا ضدانقلاب اینقدر خوشحال میشود؟ ببینیم چرا سوت و کف میزند؟ چرا تشویق میکند؟ رفتار ما چه آوردهای برای دشمنان خبیث انقلاب داشته است؟
تنها برای نمونه، روز یکشنبه گفته شد طی ۳ سال گذشته مدیریت شهری هیچ دستاورد مهمی نداشته است؛ واقعا نداشته است؟ این نقد است؟ نظارت است؟ یا تکیهکردن به دروغ آشکار مجازی که از بیخ و بن تکذیب شده است و آنرا نشانه ضعف مدیریت شهری دانستن، اخلاق است؟ تقواست؟
تعداد تخلفات سیر نزولی نداشته
نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران، درباره نقاط ضعف شهرداری تهران به سایت انتخاب گفت: اگر مختصری به سابقه تذکرات بنده در شورا توجه بفرمایید، همانطور که قبل از ورود به شورا و در هنگام تایید صلاحیتها به عنوان یک کاندیدای مستقل وعده دادم چند نکته را متعهد به پیگیری شدم. علیرغم پیگیری فراوان و همچنین تلاشهای مجموعه مدیریت شهری اعم از همکاران در شورا و شهرداری، پیشرفت چشمگیری تا امروز نه در حوزه حمل و نقل عمومی خصوصا رو زمینی که مبنای سوال بنده از شهردار بوده و نه در وضعیت دیداری پسماند از جهت جمع آوری و تفکیک در راستای طرح جامع پسماند و هنوز مسیر طولانی و نیازمند جهاد مستمر پیش روی این شورا و دیگران در شوراهای بعدی باقی مانده است.
وی در ادامه درباره بروز فساد در شهرداری تهران و ایجاد نارضایتی میان شهروندان بیان کرد: یکی از ظرفیتهای اعلامی و ابرازی آقای دکتر زاکانی فساد ستیزی بوده است، اما با تاسف بسیار، حداقل خود بنده به عنوان یک عضو شورای شهر، تعداد همان تخلفاتی که روزانه دریافت میکنم سیر نزولی قابل توجهی نداشته و شهروندان نیز به عنوان مالکین حقیقی شهر بطور مداوم در حال انتقال گلایههای خود در حوزههای مختلف هستند. خوب یا بد به دلیل تماس دائمی شهروندان با حوزه فعالیت شهرداری در بیش از چند صد خدمت تعریف شده، هر نوع اختلال و تخلف به سرعت توسط آحاد مردم تشخیص داده میشود و عموما به سرعت هم به مراجع ذیربط منتقل میشود.
سلیمانی درباره تخلفات شهردار تهران گفت: مساله در مورد گسترش تخلفات یک بخش فرهنگی و یک بخش هم ناشی از اضطرار مردم و یک بخش دیگر هم سود و انتفاع ناشی از انجام تخلف است که از جهات مختلف حل مساله تخلف و اختلال را در شهرداریها به امری پیچیده، چند بعدی و فراسازمانی تبدیل میکند، درهر صورت اصل وجود تخلفات بصورت جزیرهای برای اینجانب محرز است.
مهدی عباسی، عضو شورای شهر تهران نیز درباره احتمال برکناری شهردار توسط اعضا شورا گفت: در ساختار قانونی کشور، به گونهای پیشبینی شده که امور مدیریت شهری به اعضا شورای شهر که نمایندگان مردم هستند، واگذار شود. در حال حاضر آقای زاکانی که نماینده مردم نیست، خانم سلیمانی نماینده مردم است. در تهران نیز اعضا شورا طبق قانون وظیفه دارند که مصوبههای مرتبط با شهر را تصویب کنند و برعملکرد شهردار و شهرداری نظارت کنند. در نتیجه نظارت بر عملکرد شهردار و شهرداری، یک حق قانونی اعضا شوراست. همانطور که انتخاب شهردار برعهده اعضا شوراست، اگر به این نتیجه برسند که شهردار به وظایف خود عمل نمیکند، یا دچار انحراف و فساد شده و یا امور اجرایی شهر مختل شده است، طبیعتا میتوانند شهردار را عزل کنند.
وی درباره ضعف عملکرد زاکانی بیان کرد: ده عضوی که به عملکرد شهردار انتقاد میکنند، اعضایی هستند که به وظیفه قانونی خود به درستی عمل میکنند. ضمن احترام به طرفداران شهردار فعلی، باید اشاره کنم که عموم مردم شهر تهران عملکرد این شهردار را قبول ندارند. نظرسنجیها حکایت از عدم مقبولیت ایشان دارد. متأسفانه آقای زاکانی عملکرد خوبی نداشته و مطالبهای برای برکناری ایشان شکل گرفته است. اگر شهرداری درست و به طور سنجیده عمل میکرد، مردم رویکرد تقابلی نداشتند.
عباسی درباره برچسب زدن به منتقدین شهردار در شورا گفت: به جای برچسب زدن به منتقدین شهردار، تمرکز بر اصلاح کارهایشان را داشته باشند. شاید در شهرداری تهران اشتباهاتی صورت میگیرد و باید اصلاح شود. سواد رسانهای مردم به قدری بالا رفته که اگر یک عضو شورا انتقاد میکند، عدهای هم به طور مشکوک و سازمان یافته آن عضو را تخریب میکنند و برای آن فرد هزینه روانی و اجتماعی درست میکنند، در این نقطه مردم حق و باطل را به خوبی تشخیص میدهند.