آفتابنیوز : آفتاب: نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه حداقل 4 تا 5 نفر از اعضای معرفی شده از سوی رییس جمهور برای كابینه دهم موفق به كسب رای اعتماد نخواهند شد، گفت: «برداشت مجلس این است كه وزرای جایگزین كارآمدتر از وزرای قبل نیستند، مگر اینكه دلیل آقای احمدینژاد مبنی بر هماهنگ نبودن برخی افراد كنار گذاشته شده از كابینه را كافی بدانیم».
محمدرضا باهنر در نشست مشترك شورای مركزی و شورای استانهای جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینكه نامه رییس جمهور دیشب(چهارشنبه شب) در آخرین ساعات به مجلس رسید، عنوان کرد:« البته روش رییس جمهور در راستای معرفی كابینه از طریق رسانه ملی قبل از مجلس، جای گلایهای را باقی گذاشت و روشی جدید و بدیع بود. اگرچه این امر خلاف قانون نبوده است اما عرف و روش گذشته این بوده كه قبل از معرفی اعضای كابینه توسط رییس جمهور از طریق رسانه، این افراد به مجلس معرفی شوند».
وی همچنین تاكید كرد که بحث تعیین وزرا میان مجلس و رییس جمهور انجام میگیرد و ضرورت ندارد كه مردم درگیر این مباحث شوند تا اینكه یكی بگوید اخراج، اعدام و یا هماهنگ باید گردد.
دبیركل جامعه اسلامی مهندسین همچنین متذکر شد:« با توجه به پخش میزگردهایی درباره كابینه در رسانه ملی، از آقای ضرغامی خواستیم كه این مباحث آرامتر دنبال شود».
باهنر با اشاره به جلسات فراكسیون اصولگرایان و اعضای هیات رییسه مجلس با رییس جمهور گفت:« ما در این جلسات وارد مصادیق نشدیم. اما با توجه به اخباری كه از مصادیق میرسید تلاش میكردیم كه مباحث مورد نظر خود را به رییس جمهور منتقل كنیم».
وی با بیان اینكه همه اسامی مطرح شده در نامه رییس جمهور تقریبا همان اسامیای است كه در روزنامهها آمده بود، اظهار کرد:« به احتمال قریب به یقین 4 تا 5 نفر از این افراد رای نمیآورند و دو سه نفر از آنها برای ما مشكوكند و ما آنها را نمیشناسیم مگر آنكه طی شناخت یك هفتهای نمایندگان نظر نهایی خود اعمال كنند».
نایب رییس مجلس با بیان اینكه ما وقتی خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم ایشان بر حمایت از دولت تاكید داشتند، افزود:« ما در آنجا خدمت مقام معظم رهبری در مورد ضوابطی صحبت كردیم كه یكی از آنها ضرورت بهرهمندی افراد كابینه از تدین و التزام عملی به احكام نورانی اسلام و مبانی دینی، همچنین سابقه انقلابیگری كسی است كه به عنوان وزیر یك دستگاه و وزارتخانه میخواهد معرفی شود و باید ثابت كند در پایگاههای انقلابی و گردنههایی كه نظام از آن عبور كرده است، حضور داشته، ضمن اینكه این فرد باید نه در حرف و شعار بلكه در عمل التزام جدی به ولایت فقیه داشته باشد و اینها نیز جزو شرایطی قلمداد میشود كه مقام معظم رهبری نیز بر آنها تاكید كردهاند».
نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه همچنین خاطرنشان كرد:« در مورد كارآمدی افراد نظر اولیه این بود كه اگر ما در مورد كارآمدی فردی كه رییس جمهور معرفی كرده است تردید داشته باشیم به هر ترتیب باید با تساهل و تسامح برخورد كنیم، اما اگر جایی عدم صلاحیت فرد احراز شد و ما مطمئن شدیم كه آن فرد برای وزارتخانه مفید نیست بلكه مضر هم هست عقلایی است كه از همان اول چنین شخصی رای نیاورد و اگر بین رییس جمهور و مجلس اختلافی وجود داشت ما به فرد كارآمدتر رای خواهیم داد و اگر كارآمدی وجود نداشته باشد به تكلیف خود عمل خواهیم كرد».
این عضو هیات رییسه مجلس خاطرنشان كرد که متاسفانه باید بگویم حداقل 4 تا 5 نفر از اعضای معرفی شده موفق به كسب رای اعتماد نخواهند شد؛ البته مجلس ساختار خاص خود را دارد و لابیها، رفتوآمدها و اقناع كردنها در این مسیر مهم است.
باهنر در ادامه با بیان اینكه مجلسیها در راستای بركناری برخی افراد كابینه قانع نشدهاند، گفت:« مثلا آقای لنكرانی یك فرد نخبه و فعال است و اگرچه خانم مرضیه وحید دستجردی فردی قابل قبولی است اما به هر ترتیب مجلسیها در این مورد قانع نشدند. همچنین آقای فتاح و آقای جهرمی نیز از جمله افراد مقبول در كابینه نهم بودهاند و به هر ترتیب باید گفت وزرای جایگزین كارآمدتر از وزرای قبل نیستند، مگر اینكه دلیل آقای احمدینژاد مبنی بر هماهنگ نبودن برخی افراد را كافی بدانیم».
وی همچنین با بیان اینكه تا جمعبندی در مورد كابینه 5 تا 6 هزار جلسه كاری تشكیل خواهد شد و رفت و آمدهای زیادی انجام میگیرد، گفت:« اگر فراكسیون اصولگرایان با توجه به تعداد افرادی كه دارد به جمعبندی برسد نتیجه نهایی نیز بر مبنای همین جمعبندی خواهد بود».