برای جلوگیری از برفک زدن یخچال فریزر چند راهکار خانگی سریع وجود دارد که در ادامه به نحوه برفک زدایی و جلوگیری از تشکیل آن خواهیم پرداخت، اما پیشنهاد میشود قبل از هر اقدامی از یک متخصص و تعمیرکار یخچال بخواهید عوامل مرتبط با علت برفک زدن یخچال را بررسی و مشکلات احتمالی که میتواند منجر به برفک زدن یخچال شما شود را تا منجر به آسیب به قطعات و عملکرد یخچال شما نشده شناسایی و برطرف کند.
در ادامه این مقاله به ۳ روش جلوگیری از برفک زدن یخچال و همچنین عوامل و نواقص فنی احتمالی که میتواند منجر به ایجاد برفک در یخچال شود خواهیم پرداخت:
یکی از سادهترین روشها برای جلوگیری از برفک یخچال، باز و بسته نکردن درب فریز است. باز کردن درب فریز سبب میشود تا هوا گرم و مرطوب به سطوح سرد یخچال برخورد کرده و سبب ایجاد برفک در بخش داخلی فریز میشود. علاوه بر این موضوع، زمان ورود هوا گرم به درون یخچال کمپرسور بیشتر از حد مجاز شروع به فعالیت میکند که این امر سبب افزایش مصرف انرژی توسط یخچال میشود.
قرار گرفتن غذا داغ درون فریز سبب میشود تا هوای گرم درون آن به طور ثابت و گردشی درون فریز بچرخد. این هوای گرم پس از سرد شدن تبدیل به برفک شده و در بخش داخلی فریز مینشیند. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است در ابتدا ظرف غذا را در محیط خنک قرار داده و پس از کاهش دما، آن را در فریز قرار دهید.
روش سوم: نوار درزگیر دور یخچال بررسی شود که دچار نشتی نباشد
اگر نوار درزگیر یخچال دچار سوراخی یا نشتی شده باشد، باعث ورود و گردش هوا به درون فریز میشود. زمانی که هوا وارد این محفظه شود، رطوبت و دما داخل فریز افزایش پیدا کرده و علاوه بر افزایش مصرف انرژی، سبب بروز برفک درون یخچال میشود.
راههای زیادی برای جلوگیری از برفک یخچال ساید وجود دارد که با انجام آن، درست کار کردن یخچال فریزر و عدم تبدیل گاز دستگاه به جامد نیز امکانپذیر است. یکی از راههای جلوگیری از برفک زدن فریزر که باید به آن توجه داشت، بسته بودن در یخچال است. از این رو در ادامه به ۳ روش جلوگیری از برفک زدن یخچال به صورت موردی اشاره خواهیم کرد:
روشهای جلوگیری از برفک زدن یخچال قدیمی، مشابه یخچالهای ساید است و تفاوت آنچنان زیادی ندارد. با این حال باید برخی از راهکارها برای تمیز کردن یخچال قدیمی به صورت مرتب و منظم انجام شود. به عنوان مثال برفکزدایی منظم برای نظافت داخل یخچال اهمیت زیادی دارد.
همچنین تعویض نوار دور درها و بررسی مشکلات فنی هرچند وقت یکبار به منظور جلوگیری از خراب شدن دستگاه انجام شود. تنظیم دمای مناسب یخچال بین ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد و تنظیم دمای مناسب فریزر بین ۱۸- تا ۲۰- است.
با رعایت راهکارهایی که پیش از این گفتیم، امکان جلوگیری از برفک زدن یخچال فریزر ویترینی یا صندوقی وجود دارد. دمای محیط یخچال را تنظیم کنید و هرچند وقت یکبار مشکلات فنی آن را به یک متخصص بسپارید. در ضمن یخچالهای جدید دارای سیستم نودیفراست هستند که وظیفه آن این است به صورت خودکار برفکزدایی کند.
برای جلوگیری از برفک زدن یخچال فریزرهای جدید و قدیم و یا کند کردن فرایند برفک زدن، لازم است به موارد زیر توجه کنید:
از جمله ضررهای برفک به یخچال و فریزر، افزایش مصرف برق است. برفک به عنوان یک عایق ضخیم و محکم، از رد و بدن شدن هوای سرد به داخل محفظه جلوگیری میکند. به همین خاطر موتور یخچال برای خنک نگه داشتن محفظه باید بیشتر کار کند که در نتیجه باعث بیشتر شدن مصرف برق میشود.
همچنین ایجاد بوی نامطبوع غذاهای فاسدشدنی، زنگ زدگی و مشکلات الکتریسیته از جمله معایب برفک زدن یخچال است که باید از آن پیشگیری کرد. پیش از این به طور مفصل درباره جلوگیری از برفک زدن یخچال توضیحاتی ارائه دادیم و به ۳ راهکار مطمئن اشاره کردیم.