کد خبر: ۹۲۳۷۶
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۸۸ - ۱۴:۰۳
در جلسه صبح امروز مجلس عنوان شد؛

چهره‌های شاخص اصولگرا در مقام مخالف دولت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در جلسه امروز صبح بررسی کابینه پیشنهادی چهره‌های شناخته شده اصولگرایان به عنوان مخالف کابینه سخنرانی کردند.

به گزارش گروه سیاسی آفتاب، باهنر، مطهری و توکلی سه چهره شاخصی بودند که نسبت به کابینه معرفی شده انتقاد کردند.

مشروح انتقادات توکلی به کابینه پیشنهادی احمدی‌نژاد [+]


باهنر، نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کابینه پیشنهادی دولت دهم تصریح كرد: «اگر یقین کنیم ناکارآمدی در وزیری وجود دارد نمی‌توانیم به او رای بدهیم».

به گزارش خبرنگار خانه ملت، "محمدرضا باهنر" گفت: «صحبت کردن در مخالفت با دولت برایم سخت است. البته من به برخی وزرا رای مثبت می‌دهم».

وی افزود: «در روزهای اخیر حرف‌هایی در باره حق رییس جمهور و حق مجلس زده شد. من هم قبول دارم که مشورت با مجلس حق رییس جمهور نیست. اما قانون اساسی برای مجلس حق و وظیفه‌ای تعیین کرده است. نمایندگان طبق سوگندی که خورده‌اند باید به تعهداتشان عمل کنند».

وی گفت: «رییس جمهور خواسته است ما به کارآمدی وزرا توجه نکنیم اما مجلس نمی‌تواند به این نکته بی‌توجه باشد. البته اگر در کارآمدی وزیری تردید داشتیم نظر رییس جمهور را می‌پذیریم اما اگر یقین کنیم ناکارآمدی در وزیری وجود دارد نمی‌توانیم به او رای بدهیم».

باهنر افزود: «ما در دولت نهم شاهد بودیم در برخی موارد قانون را اجرا نکرد. از جمله اینکه دولت برخی شوراها را منحل کرد و این خلاف مصوبه مجلس بودکه دولت را موظف کرده بود تشکیلاتی را منحل نکند. حالا بعد از دوسال تازه شورای پول و اعتباررا راه اندازی کرد که این تعطیلی دوساله به زیان کشور بود. وی همچنین از دولت خواست بیمه‌ها به وزارت رفاه برگردد».

باهنر گفت: «تصمیم جداکردن سازمان حج از وزارت ارشاد و نیز واردات غیر قانونی بنزین توسط دولت از کارهای غیرقانونی دولت نهم بود».

باهنر گفت: «انتظار درستی نیست که مجلس فقط به صلاحیتهای عمومی توجه کند و این سخن رییس جمهور قیاس مع الفارق است که می‌گوید همانطور که نمایندگان اعتبارنامه شان فقط با ملاحظه صلاحیتهای عمومی تایید می‌شود با وزرا نیز همانطور رفتار کنند».

باهنر توضیح داد اعتبارنامه نمایندگان وقتی تایید می‌شود که صلاحیتهای آنان قبلا به تایید شورای نگهبان رسیده اما در مورد وزیران هیچ تایید قبلی وجود ندارد.

باهنر با اعتراض به کنار گذاشتن دکتر لنکرانی گفت او نخبه موفقی در دولت بود و کاش بدانیم چرا او کنار گذاشته شد.

همچنین، "علی مطهری" در مخالفت با كابینه پیشنهادی دولت دهم تصریح كرد: «وزیران معرفی شده در طراز اصولگرایان و جامعه نیستند».

نماینده مردم تهران در مجلس گفت: «دولت دهم ضعیف است اگرچه سیاست‌مان مماشات با دولت است و در شرایط کنونی لازم است دولت زودتر مشغول کار شود».

مطهری گفت: «رییس جمهور به همگرایی بیشتر از کارآمدی و اخلاق توجه کرده واظهار داشته است وزرا باید تحت امر رییس جمهورباشند حال آنکه طبق قانون اساسی وزرا تحت امر رییس جمهور نیستند».

وی اظهار داشت: «همگرایی از نظر آقای احمدی نژاد تابعیت از نظرات سیاسی و اقتصادی و دیگر موارد است، حال آنکه وزرا باید تابع همه سیاست‌های نظام باشند».

مطهری گفت: «انتقاد من به خاتمی این بود که او خود را ایدئولوگ نظام می‌دانست و این حرف اشتباه بود. الان در مورد آقای احمدی‌نژاد همین طور است».

وی افزود: «احمدی‌نژاد در مسایل فرهنگی لیبرال است و تابع "اسفندیار رحیم مشایی" است».

این نماینده مجلس همچنین از اظهارات احمدی‌نژاد در مورد عقیده نداشتن به نظارت بر حجاب و کتاب و... انتقاد کرد و گفت: «رییس جمهور برای وزارت اطلاعات و خارجه و ارشاد فقط شرط تابعیت را قائل است».

وی همچنین از مهمانی‌های اخیر و رفتار وزیر پیشنهادی مسکن برای معامله با نمایندگان انتقاد کرد.

مطهری با بیان اینكه برخی وزرا هیچ تجربه‌ای ندارند، وزیران نفت و نیرو و کشور را از این جمله برشمرد.

نماینده مردم تهران در مجلس همچنین به تغییر فتاح و لنکرانی اشاره کرد و گفت: «آیا درست است که این دو وزیر بدلیل التزام به ولایت فقیه عزل شدند؟ و آیا درست که برخی وزرا بخاطر التزام به ولایت، آن هم بخاطر علاقه رییس جمهور به مشایی برکنار شدند»؟

وی افزود: «رییس جمهور بین ولایت فقیه و ولایت مشایی چگونه جمع می‌کند»؟

مطهری در پایان صلابت احمدی‌نژاد و اعتماد به نفس وی را نقطه مثبت وی دانست.

همچنین "علی اصغر یوسف‌نژاد" به عنوان دومین مخالف كلیات برنامه دولت گفت: «در برنامه ارائه شده از سوی دولت هیچ چیزی دیده نمی‌شود».

به گزارش خبرنگار خانه ملت، نماینده مردم ساری در مجلس شورای سلامی با اشاره به همكاری مجلس با دولت گفت: «باید با واكاوی و دقت و بررسی عمیقی به نیازهای جامعه پاسخ دهیم».

وی با اشاره به تحصیلات وزراء پیشنهادی گفت: «تحصیلات و تجربیات مدیریتی باید مرتبط واثرگذار باشد اگر ارتباطی بین این مقوله‌ها نباشد، منفی می‌شود».

نماینده ساری افزود: «تراز قابلیت‌ها برای حل مشكلات دركابینه منفی است».

یوسف‌نژاد با اشاره به این كه پایبندی به برنامه‌ها بسیار مهمتر از شعارها است گفت: «كابینه با برنامه‌ها باید تاثیر‌گذاری در عمل داشته باشد».

وی با اشاره به حضور زنان در كابینه گفت: «رییس جمهور رویكرد متفاوتی از حضور زنان عنوان كرده است اما ما در مقابل مردم مسئول هستیم نه در برابر جنسیت».

یوسف‌نژاد درادامه با بیان این كه برخی مسائل مطرح شده شعار است گفت: «آن چیزی كه مجلس می‌خواهد براساس واقعیت‌های و قوانین بالادستی است همانند رشد سرمایه‌گذاری، معاش، تورم، مسكن».

در ادامه این جلسه، "سعدالله نصیری" گفت: «كابینه پیشنهادی دولت دهم برآیند افكار 40 میلیون رای دهنده نمی‌باشد و برنامه‌ای به عنوان برنامه دولت دهم به نمایندگان ارائه نشده است».

نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی به عنوان اولین مخالف برنامه‌های دولت دهم گفت: «برنامه‌ای به عنوان برنامه دولت به نمایندگان ارائه نشده است».

وی با بیان اینكه به ناچار با بررسی ارائه شده از سوی وزرا به تجربه و تحلیل می‌پردازم، گفت: «83 درصد از وزرا از دوستان دانشگاه علم و صنعت‌ هستند، حلقه مدیریتی كلان باز نشده است كابینه برآیند افكار 40 میلیون رای دهنده نیست».

نماینده زنجان گفت: «برنامه‌ها تشكیل شده از الفاظی كلی كه مربوط به برنامه پنجم توسعه است».

قرار نیست مجلس به چشم انداز و برنامه پنجساله رای دهد مجلس به برنامه‌های وزرا رای اعتماد می‌دهد.

نماینده زنجان افزود: «برنامه باید شامل زمانبندی باشدو عدالت سیاسی و حدود آن، چگونه است و در كجای برنامه‌ها آمده است. عدالت در توزیع قدرت چگونه تعریف شده است. عدالت در دسترسی به رسانه‌ها و ایده‌ها و اندیشه‌ها چگون تبیین شده است. در برنامه‌ها اسلامی شدن و دانشگاه‌های اسلامی چگونه تعریف شده است».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین