کد خبر: ۹۲۴۱۵
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۸۸ - ۲۰:۴۱

پورازغدی: جنبش لمپن‌ها را به خاتمی گوشزد کرده بودم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رحیم پورازغدی در مراسم افطاری جامعه اسلامی مهندسین در مسجد دانشگاه امام صادق خطاب به اعضای جامعه اسلامی مهندسین گفت: «این احتمال را بدهید که شاید این چهار سالی که در قدرت هستید آخرین چهار سال باشد که متدینین می‌توانند کار کنند. امیدوارم کاری نکنیم که خدا و مردم از ما متنفر شوند. معلوم نیست که این فضایی که امروز در آن قرار داریم دوباره برایمان پیش بیاید».

حسن رحیم پور ازغدی گفت: «به یاد دارم در سال‌های 79 و 80 که به این جلسه آمده بودم احساس نگرانی و کمی یاس در چهره دوستان پیدا بود و البته خود من هم گرفتاری‌های دیگری داشتم اما به یاد دارم آقای مرتضی نبوی روی برخی مسایل اجتماعی مطالعاتی داشت. به یاد دارم احمدی نژاد در آن جلسه خیلی پرشور و پرحرارت بر فعال کردن مساجد تاکید داشت در آن زمان اعتماد به نفس ایشان را تحسین می‌کردم و در عین حال غصه می‌خوردم که انقلاب به دست کسانی افتاده که از خط انقلاب و امام انحراف دارند».

وی خطاب به اعضای جامعه اسلامی مهندسین گفت: «دوستان امروز که شما قدرت را به دست دارید آن روزها را هم به یاد بیاورید و بدانید که ایام دست به دست می‌شود. دوستان صادقانه مشغول خدمت هستند البته من همه کسانی که در دهه هفتاد در قدرت بودند را متهم نمی‌کنم و نمی گویم که همگی بی دین و سکولار بودند بلکه بسیاری از آنها این طور نبودند اما در آن زمان گفتمان از خط امام فاصله گرفته بود و گفتمان افراد متدین و در عین حال سکولار ایجاد شده بود کسانی که متدین هستند اما در تصمیم گیری‌ها رفتارشان با سکولارها و کسانی که دین را قبول ندارند فرقی ندارد».

رحیم پور ازغدی در ادامه گفت: «چند سال است که تمام قدرت با رای ملت و نه با زور و خشونت و دیکتاتوری در اختیار برادرانی قرار گرفته که مدعی هستند به سمت غرب گرایی و سکولاریسم نباید رفت. در عین حال نباید به سمت قشری‌گری و تحجر و طالبانیسم شیعی رفت».

ازغدی درباره انتخابات اخیر و مسایل پیش آمده گفت: «انتخابات اخیر از چند جهت استثنایی بود هر چند که صدمه‌هایی در حوادث اخیر به نظام و انقلاب خورد اما معتقدم برکاتی هم داشت. در این انتخابات صف بندی‌ها به هم ریخت و کسانی در جاهایی قرار گرفتند که انسان در خواب هم نمی دید به همین دلیل معتقدم اگر درست شرایط را دریابیم می‌بینیم که این انتخابات و حوادث پیش آمده برکاتی هم داشت».

رحیم پور در ادامه به ارتباط تئوری حکومت‌داری با رفتار حکومتی پرداخت و گفت: «باید بررسی و بحث کرد که چطور می‌توان همان تئوری و نظریه حکومتی که در نظرمان هست را در عمل پیاده کنیم و طوری نشود که عکس آنچه در تئوری است انجام شود. ما در سی سال گذشته در عمل نسبت به تئوری‌های حکومتی مان زیگزا رفته‌ایم واقعیت این است که دولت بازرگان، دولت بنی صدر، دولت رجایی، دولت باهنر، دولت جنگ، دولت‌های‌هاشمی و خاتمی و دولت فعلی در حوزه‌های اقتصاد، نظام تعلیم و تربیت و نظام حقوق یک خط پیش نرفته است بلکه اگر بخواهیم از رفتارهای این دولت‌ها یک عکس فضایی بگیریم می‌بینیم که چقدر زیگزاگ رفته اند. ما هر ده سال مجبوریم یک تنش سنگین داشته باشیم از تئوری‌های سوپر سرمایه داری دو آتشه تا تئوری‌های سوسیالیستی همگی به نام اسلام و جمهوری اسلامی در سال‌های پس از انقلاب وجود داشته است».

وی گفت: «البته در برخی مواقع اقتضائاتی وجود داشت مثل دوره جنگ که اقتضا می‌کرد سیستم کوپنی اجرا شود یا بعد از جنگ اقتضا می‌کرد که فضا اقتصادی باز شود. اما گاهی از این چارچوب‌ها هم عبور کرده ایم و بی سر و صدا از مسیر منحرف شده‌ایم . شما به تغییرات در شعارهای جناح‌ها نگاه کنید. روزنامه‌های دهه 60 را ورق بزنید و بعد روزنامه‌های دهه هفتاد را ورق بزنید می‌بینید که چقدر حرف‌ها عوض شده است. زمانی به نام ملی کردن، همه چیز دولتی می‌شود و همان‌ها که این کار را کردند در دهه هفتاد خصوصی سازی و کوچک سازی دولت را مطرح کردند که همان شعار لیبرال سرمایه داری است. این تذبذب بخشی خوب و طبیعی است اما بخشی هم خطرناک است».

وی در ادامه سابقه حکومت ولایت فقیه و حکومت شیعه را دیرینه خواند و گفت: «تا چند صد سال گذشته علمای شیعه جرات نمی‌کردند تئوری ولایت فقیه را مطرح کنند برخی فکر می‌کنند سابقه تئوری ولایت فقیه به حضرت امام و یا نهایتا به ملااحمد نراقی بر می‌گردد در حالی که چنین نیست علمای شیعه امکان ارائه این نظریه را نداشت».

رحیم پور ازغدی خاطرنشان کرد: «در دهه هفتاد بحث‌های جدی‌ای در حوزه تئوریک مطرح شد و دوستان در آن زمان تلاش داشتند آن را مطرح کنند و آن بحث «حکومت دینی یا حکومت متدینین» بود حتی برخی مسوولین درجه یک در آن زمان بدون آن که متوجه باشند همین بحث را مطرح می‌کردند این که کافی است افرادی متدین در راس یک حکومت حتی سکولار قرار بگیرند. البته الان دیگر چنین افرادی در حکومت نیستند بلکه الان مشکل در درک دقیق مصادیق است».

وی در ادامه از احزاب خواست که تنها در زمان انتخابات فعال نباشند و گفت: «احزاب در کشور باید مابین انتخابات‌ها هم فعال باشند و مشکلات را شناسایی و ترمیم کنند».

وی تصریح کرد: «در انتخابات گذشته دیدیم که برخی نیروهای خوب انقلاب به سر و صورت خود زدند همه در این انتخابات غافلگیر شدیم اگر رهبری نبود معلوم نبود چطور مسایل را می‌شد جمع کرد من پیشتر به دوستان می‌گفتم که اثبات تئوری ولایت فقیه نیازی به استدلال ندارد در هر دهه می‌بینیم که رهبری توانسته است کشور را از چند بحران به سلامت عبور دهد در این انتخابات هم اگر رهبری نبودند کار به جنگ‌های خیابانی می‌کشید».

این استاد دانشگاه از این که بحران‌ها تا وقتی سیاسی نشوند دیده نمی شود انتقاد کرد و گفت: «ما هم اکنون با بحران جنسی در کشور مواجه هستیم اما تا وقتی سیاسی نشده کسی به آن توجه نمی کند. اگر این خبر درست باشد که یک پنجم ازدواج‌ها در تهران به طلاق منجر می‌شود این اتفاق به مفهوم فروپاشی بنیان خانواده است. در دوران آقای خاتمی یک بار ایشان مرا دعوت کرد که چند جلسه باهم صحبت کنیم من دو نکته به ایشان گفتم اول این که یک جنبش قوی سکولاریستی در کشور ایجاد شده بود که شما با طرح جامعه مدنی و حقوق بشر کاری کردید که دیگر آنها حرفی برای گفتن نداشته باشند و نیز به ایشان خطر جنبش لمپن‌ها و طبقات فقیر جامعه را گوشزد کردم و این که این بحران در صورت وقوع قابل کنترل نخواهد بود و باید نخبگان قبل از وقوع آن برایش تدبیری بیندیشند».

وی با اشاره به دوره به قدرت رسیدن اصول گرایان گفت: «در دوره جدید توانستیم جلوی برخی مفاسد در حوزه برنامه ریزی را بگیریم و این دستاورد بزرگی بود زمانی به جایی رفتیم که انقلاب رفت و آن را برگرداندیم».

ازغدی با تاکید بر دست به دست شدن قدرت در دوره‌ها گفت: «من به دوستان می‌گویم که زمانی را ببینید که نه در دولت باشید و نه در مجلس. و ممکن است کار در دست کسانی باشد که ظاهر مسلمان دارند اما بلایی که در دهه اول کسانی با جنگ و ترور نتوانسته بودند بر کشور بیاورند را آنها می‌آورند».

وی با تاکید بر سرعت تحولات اجتماعی در ایران گفت: «سرعت تحولات اجتماعی در ایران بیشتر از غرب است مسیر سکولاریزاسیون که در غرب طی 500 سال انجام شد اگر در ایران واقع شود ممکن است در طول 40 سال به نتیجه برسد».

وی با انتقاد از ترجمه‌ای بودن علوم انسانی در کشورمان گفت: «ما تنها 70 – 80 کتاب در این حوزه تولید کرده‌ایم که هیچ کدام هم درسی نیست و نمی‌گذارند درسی شود این را بدانید که قدرت در ظاهر در دست ماست. اما عملا این طور نیست. ظاهرا شما به عنوان مثال بر سر انتخاب کابینه باهم بحث دارید که چه کسی رای بیاورد اما آنها که استراتژی‌ها را تعیین می‌کنند در کناری هستند و به دعواهای شما می‌خندند. در دهه هفتاد یکی از معاونین وزیر علوم به دوستان گفت بگذار سیاسیون بر سر خود بزنند تا دو سال دیگر ده میلیون نفر دکترای سکولاریسم به جامعه می‌دهیم».

ازغدی در ادامه گفت: «ما امروز با حکومت دینی فاصله داریم و حکومت ما تنها حکومت متدینین است چرا که سیستم حقوقی و تعلیم و تربیت و برخی بخش‌های دیگر تحت ایدئولوژی غربی در حال اجراست. بسیاری از قوانین حقوقی و قضایی ما متعلق به دوران قبل از انقلاب است. باید عده ای تلاش می‌کردند که تئوری‌های اسلامی در این زمینه مطالعه شود».

ازغدی در بخش دیگری از سخنان خود به اختلافات تفکرات اسلامی و شیعی با سکولاریسم اشاره کرد و گفت: «دعوای ما با آنها بر سر علم و تجربه و عقل نیست ما هم اینها را قبول داریم بلکه دعوای ما بر سر این است که آیا نبوت را هم به عنوان یک منبع عالی معرفت به آن اضافه کنیم که سکولاریسم این را نمی پذیرد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۵
0
0
خيلي ضايع سخنراني ميكني!از هر كسي يه چيز ميگي!روشنفكرا مسخرت ميكنن.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین