کد خبر: ۹۲۵۴۶
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۸۸ - ۰۰:۲۶

صدا و سیما مستندسازی‌های غیر مستند

رضا صنعتی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: 25 شهریور88، ویژه برنامه‌ای درباره انرژی هسته‌ای و سیر وقایع مربوط به آن از شبکه سوم صدا و سیما پخش شد. این برنامه علی رغم ارائه برخی از اطلاعات جدید در صدد القای این مطلب بود که سیاست‌های هسته‌ای ایران در زمان فعالیت دولت گذشته، ذلیلانه و مخالف با استقلال ملت ایران بوده است ! این در حالی است که اساساً تعیین سیاست‌های هسته‌ای ایران چه در گذشته و چه امروز تنها در محدوده اختیارات دولت نبوده است. بلکه این سیاست‌ها با نظارت مقام معظم رهبری اعمال می‌شده است و این همان چیزی بود که عمداً یا سهواً در این گزارش مورد بی‌توجهی واقع شد! 

بهتر است به برخی از سخنان مقام معظم رهبری درباره سیاست‌های دیروز و امروز هسته‌ای کشورمان اشاره‌ای داشته باشیم. در تاریخ 11 آبان ماه 1382 یعنی زمانی که از یک سو برخی جریان‌های سیاسی سیاست‌های هسته‌ای ایران را سیاست‌هایی بر پایه تسلیم در برابر زورگویان بین‌المللی ارزیابی می‌کردند و برخی دیگر از جریان های سیاسی نیز واقعاً خواستار تسلیم در برابر این زورگویی‌ها بودند حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنان مهمی فرمودند:
 
«به نظر بنده هر دو نوع نظریه‌ای که درباره مذاکرات انجام گرفته وجود دارد غیر منطبق با واقع است. یک طرز فکر این است که افراد مومن و غیور ما تصور می‌کنند دولت تسلیم شد که باید گفت این طور نیست و هیچ تسلیمی تا این جا وجود نداشته است. این یک حرکت سیاسی و کار دیپلماسی است. طرز فکر دیگر که در نقطه مقابل طرز فکر اولی است این است که عده‌ای خیال می‌کنند دیگر نباید معطل کرد و هرچه آنها می‌خواستند باید داد تا مبادا بهانه‌گیری کنند! این هم درست نیست و دستپاچه شدن است. 

از طرف دیگر این تفکر هم که عده‌ای از دشمنان جمهوری اسلامی دارند و خیال می‌کنند که دیگر قلاب در دهان جمهوری اسلامی گیر کرده و چاره‌ای ندارد درست نیست؛ نخیر این طرز فکر هم خوش خیالی و خیال خام است. 

ما در هر جا حرکتی کرده باشیم که به نقطه‌ای برسد که به منافع جمهوری اسلامی خدشه و تردید وارد شود همان جا آن حرکت را بدون هیچ تردیدی قطع می‌کنیم. بنابراین ما راه‌های مسالمت آمیز و همراه با عزت جمهوری اسلامی را برای حفظ کشور و این دستاورد طی می‌کنیم که خط قرمزش این است که بخواهند در امور داخلی ما دخالت کنند. اگر بخواهند بگویند «ما می خواهیم اطمینان پیدا کنیم» ما حرفی نداریم و همین کاری که تا الان اتفاق افتاده است بعد از این هم همین کار در حدی انجام خواهد گرفت. 

البته تصمیم گیری نهایی طبق قانون بر عهده مجلس شورای اسلامی است و بعد هم شورای نگهبان که بایستی آن را با شرع و قانون بسنجد. تاکنون دولت هیچ تصمیمی نگرفته و نمی‌تواند هم بگیرد؛ الان مسئولان محترم کار مقدماتی انجام داده‌اند. 

آنچه که تاکنون مسئولان محترم ـ چه آقای دکتر روحانی و چه آقای رئیس جمهور و مسئولان دیگر ـ حقیقتاً زحمت کشیدند این است که با دقت و ملاحظه جوانب کار کرده‌اند و حواسشان جمع است که کاری برخلاف مبانی و اصول انجام نگیرد. بنده هم مطلع هستم و هرجا احساس کنم که برخلاف ضوابط اهداف و عزت ملی و جهت گیری نظام اسلامی کاری انجام می‌گیرد مطمئنا نخواهم گذاشت و جلوش را می‌گیرم. البته تاکنون چنین مساله‌ای پیش نیامده و به فضل الهی امیدواریم بعد از این هم بتوانند با همه جهات این کار را پیش ببرند».
 
تایید سیاست‌های هسته‌ای از سوی مقام معظم رهبری تا پایان فعالیت دولت هشتم ادامه داشت. زمانی هم که نظام به این نتیجه رسید که تعلیق‌های داوطلبانه خود را که به هدف اعتماد سازی صورت گرفته بود بردارد مقام معظم رهبری تاکید داشتند که این اقدام در همان دولتی انجام شود که تعلیق در زمان آن صورت گرفته است و دولت هشتم نیز در اواخر فعالیت خود بر اساس سیاست نظام و سخنان مقام معظم رهبری تعلیق را برطرف کرد. 

در این مدت مسئولان نظام خصوصاً حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی (دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی ) تلاش بسیار زیادی را در جهت دفاع از حقوق ملت ایران و مدیریت پرونده هسته‌ای زیر نظر مقام معظم رهبری انجام دادند تا حدی که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پس از تغییر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی توسط رییس جمهور جدید (دکتر احمدی‌نژاد) در دیدار با اعضای این شورا در تاریخ 24 مرداد ماه 1384 درباره عملکرد دکتر حسن روحانی در مسئولیت دبیری شورای عالی امنیت ملی فرمودند:
 
« آقای روحانی از مدیران کارآمد فعال و دلسوز نظام است و ایشان در شانزده سال گذشته یک مدیریت عاقلانه متین و مستمر را ارائه داد».
 
علاوه بر این در تاریخ 18 مهر 1385 یعنی زمانی که از طرف یک جریان سیاسی تلاش گسترده‌ای برای زیر سوال بردن سیاست‌های گذشته ی هسته‌ای صورت می‌گرفت مقام معظم رهبری مجدداً به دفاع از این سیاست‌ها پرداخته و فرمودند: 

«همچنانی که پیشروی تاکتیک است عقب نشینی هم تاکتیک است. یک جا فرمانده لازم می‌داند عقب نشینی تاکتیکی بکند که اگر نکند خیانت است؛ همچنانی که اگر آنجایی‌که باید پیشروی کند پیشروی نکند خیانت است. فرق عقب نشینی تاکتیکی با فرار چیست تفاوتش این است که تحت انتظام فرماندهی و یک عمل منضبط است. فرار یک عمل غیرمنضبط است و ناشی از رها شدن آن ریسمان محکمی است که انسان به آن چنگ زده و ناشی از خالی شدن و تهی شدن است. 

آنجایی‌که لازم است به جلو حرکت می‌کنیم، آنجایی‌که لازم است با تندی، آنجایی‌که لازم است با کندی، آنجایی که لازم است یک قدم به عقب دو قدم به جلو. خدای متعال هم کمک می‌کند. در قضیه هسته‌ای هم همین کار شده و بعد از این هم خواهد شد. 

ما آن دو سال دو سال و نیم آن مشی‌ای که داشتیم اگر آن مشی را نمی‌کردیم امروز ممکن بود خودمان را ملامت کنیم بگوییم چرا آن راه را تجربه نکردیم حالا نه با دل قرص و با دید روشن می‌دانیم داریم چه کار می‌کنیم. آن راه را هم تجربه کردیم و دیدیم ... حالا سندهای اینها هم یک روزی ان شاالله منتشر خواهد شد. 

کلمه کلمه حوادث این روزهای گوناگون ثبت و یادداشت و ضبط شده است، یک روزی در اختیار افکار این ملت قرار خواهد گرفت و ان شاالله روشن خواهد شد که در این مدت چه گذشته است. آن روز هم معلوم بود منتها خوب لازم بود. آن حرکت حرکت لازمی بود و آن انجام گرفت. امروز هم این حرکت حرکت درستی است. سیاست ما در مورد مسئله هسته‌ای سیاست روشنی است: پیشرفت پافشاری برحق ملت ایران بدون عقب نشینی، البته با منطق روشنی که داریم. هدف هم هدف انسانی و روشنی است».
 
با توجه به مطالب بیان شده اکنون این پرسش مطرح می‌شود که به راستی هدف صدا و سیما از این نوع مستندسازی‌ها چیست! 

چرا صدا و سیما به بهانه مخالفت با یک جریان سیاسی به رفتارهایی روی می‌آورد که نتیجه آن سیاه‌نمایی گذشته نظام اسلامی و بی‌توجهی به نقش مقام معظم رهبری در این گذشته افتخارآمیز است! 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین