آفتابنیوز : آفتاب- گروه سیاسی: عزتالله ضرغامی؛ رئیس پنجاه ساله سازمان صدا و سیما، در حالی آخرین روزهای اولین دوره ریاستش بر صدا و سیمای جمهوری اسلامی را طی میکند که عملکرد او در شش ماهه آخر مسئولیتش، پر انتقادترین دوره صدا و سیما بودهاست.
صدا و سیما در جمهوری اسلامی ایران بارها متهم به نادیدهگرفتن حقوق گروههای سیاسی خارج از قدرت و یا جناحهای غیر همسو با نگاه مدیریتش بوده، اما هیچگاه و تا به این اندازه بهعنوان ابزار یک گروه کوچک سیاسی -که تنها راه بقای خود را در تهمتزدن و حذف دیگران میبینند-، مورد انتقاد قرار نگرفته بود.
در حالیکه باند افراطی حاکم شده بر صدا و سیما در روزهای اخیر همزمان با بهرهبرداری سیاسی از ادعاهای تعدادی از متهمان حوادث انتخابات در دادگاه علیه بعضی شخصیتهای نظام و برخی چهرههای دیگر، سعی میکرد تا سوار بر موج ایجاد شده اقدامات نظام در حوزه سیاستخارجی و موضوع پرونده هستهای را نیز سوال برده و مطامع خاص جناحی و تنگنظرانهاش را پیش برد، این موضوع با حساسیت شدید افکار عمومی مواجه شد.
در این حال ضرغامی؛ رئیس سازمان صدا و سیما، که گویا بنابر برخی ملاحظات سیاسی، همسویی با باندی افراطی را در این سازمان، بر توجه به اخلاق رسانهای و خواست مخاطبان ترجیح میداد؛ تا جایی بر این مشی نادرست خود و سازمانش پای فشرد که نگرانی و انتقاد شدید رهبر معظم انقلاب اسلامی را نیز برانگیخت.
رهبر انقلاب: نباید ادعاهای رسانههای مغرض را به بهانه ایجاد شفافیت پخش کرد[+]مقام معظم رهبری در خطبههای نماز عید فطر، با انتقاد از ترویج فضای "تهمت و سوءظن و بدگمانی " در کشور، افزودند: «رویه تأسفبار رواج شایعات و تهمتهای متقابل، دلها و فضای زندگی جامعه را تاریک و ظلمانی میکند».
رهبر معظم انقلاب اسلامی، در حالی با اشاره به بددلی رسانههای بیگانه درباره مسائل ایران، بر عدم پخش حرفها و ادعاهای این رسانههای مغرض به بهانه ایجاد شفافیت، تأکید کردند که مهمترین مصداق بیانات ایشان را میتوان در استناد اخیر صدا و سیما به اظهارات مقامات غربی دربرنامهای تحت عنوان «مستند پرونده هستهای» دانست.
شبکه سوم سیما به بهانه بررسی روند پرونده هستهای ایران، چهارشنبهشب برنامهای را به نمایش درآورد که بخش عمده آن، به مونتاژ تصاویر و گفتگوهای تهیه شده توسط چند شبکه غربی از جمله BBC اختصاص داشت و سعی شده بود با استناد به اظهارات مقامات غربی، نهایتاً مسئولان پیشین پرونده هستهای ایران، بهنوعی به خیانت و ترس متهم شوند.
با پخش برنامهای بهاصطلاح مستند از شبکه سه آشکار شد؛
دستپخت جدید آقای ضرغامی؛ تبلیغات جناحی با طعم هستهای [+]
اما مقام معظم رهبری در خطبههای نماز عید فطر، با انتقاد از این رویه تصریح کردند: «نباید به دیگران تهمت خیانت یا خطا زد؛ چرا که این کار شفافیت نیست بلکه کدر کردن فضاست».
همچنین ایشان در دیدار با مسئولان نظام در عید فطر نسبت به تهمتهای وارد شده به نظام نیز ابراز نارضایتی کرده و تاکید کردند: «گناه تهمت به نظام، بسیار سنگینتر از گناه تهمت به اشخاص است».
از اینرو به نظر میرسد با بیانات صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی، حجت بر غوغاسالاران رسانهای و علیالخصوص صدا و سیما که رسانهای حکومتی محسوب میشود تمام شده، و کسانیکه طی این مدت فضای جامعه را به انواع و اقسام تهمتها و تخریبها آلوده بودند باید در صدد جبران برآیند.
اکنون انتظار آحاد جامعه از رسانهای که قاعدتاً باید جایگاهی «ملی» داشته باشد این است که در تبعیت از نقطهنظرات، مقام معظم رهبری پیش قدم شده و با اصلاح عملکرد خود بیش از این در مقام تقابل با خواست بهحق ملت و تمرد از نظر آشکار رهبر انقلاب اسلامی برنیامده و برای جبران اعتماد از دست رفته نسبت به صدا و سیما اقدام نماید.
از سوی دیگر با توجه به اعلام آمادگی مکرر، مسئولان سابق پرونده هستهای کشورمان که طی ماههای اخیر بارها برای ارائه توضیحات و رفع شبهات ایجاد شده در صدا و سیما -که بهطرز عجیبی همسو با خواست دشمنان ملت ایران برای زیر سوال بردن اقدامات نظام اقدام نمودهاست- کمترین توقع از رئیس سازمان صدا و سیما این است که در اولین فرصت برای جبران اشتباهات انجام گرفته در حوزه سیاسی این سازمان، زمینه را برای پاسخگویی به شبهات توسط افراد ذیصلاح در این حوزه و پاسخگویی به تهمتهایی که علیه نظام اسلامی با استناد به رسانههای خارجی وارد شده، فراهم آورد.
شاید این آخرین فرصت آقای ضرغامی برای ادای وظیفهای دینی و ملی باشد.
دفتر رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک به ضرغامی: جلوی تشویش بیشتر اذهان عمومی را بگیرید [+]