کد خبر: ۹۲۷۱۴
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۲

محمدجواد لاریجانی: باید بگویم آقای خامنه‌ای و آقای هاشمی در تیزهوشی برجسته هستند

به‌خاطر منافع ملی، از مذاکره با شیطان در قعر جهنم هم ابایی نداریم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نشستی با عنوان «گفت‌وگو با یک شریفی سابق» با سخنرانی محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. 

محمدجواد لاریجانی در این نشست اظهار کرد: «وقتی احساسات پاک کسانی که طرفدار موسوی بودند را می‌دیدم، خدا را شکر می‌کردم که کسانی از روی شوق به این کشور اعلام نظر می‌کنند و به این سرزمین عشق دارند».

وی با اشاره به آیه‌ای از قرآن که درباره نعمت‌های الهی توضیح می‌دهد، گفت: «ما با توجه و ذکر نعمت‌های الهی می‌توانیم به شکل دقیق‌تر مسائل را بررسی کنیم. بالاترین و مهمترین نعمتی که خداوند به ما داده است نعمت هدایت است».

لاریجانی همچنین با اشاره به داستانی از پیامبر که به مردم گفته بود پس از من دوستی اهل بیت را داشته باشید، گفت: «این امر چیزی جز پیروی از اهل بیت نیست؛ اما باید گفت اهل بیت موتور خیزش دنیای اسلام است».

وی با بیان اینکه اسلام چهار پایه دارد و مکتب اهل بیت یک تئوری کلامی نیست، بلکه عملی است، اظهار داشت: «معصوم (ع) برای ولایت چهار نکته بیان کردند اول اینکه شیعه باید دغدغه مشروعیت داشته باشد یعنی باید سوال کند تحت حاکمیت چه حکومتی است و این حکومت مشروع است یا نه، رکن دوم تشخیص به دانستن مشروعیت است یعنی ملاک این مشروعیت را بداند، رکن سوم اینکه مصداق ولایت را بداند و رکن چهارم قیام برای انجام وظایف نسبت به ولی است که تولی و تبری است در واقع هیچ چیز بهتر از این نیست که ما به امور دین‌مان آشنا باشیم و مسلمانانی که با بصیرت پیرو مکتب اهل بیت هستند کمتر گول می‌خورند و به همین دلیل باید برای بصیرت در دین نیز وقت صرف کنیم مانند امور دیگر و باید ارکان ولایت را بدانیم».

وی با اشاره به شعار "ما اهل کوفه نیستیم علی تنها بماند"، گفت: «اما برخی خواص علی را تنها گذاشتند ولی ملت ایران تنها نگذاشته‌اند و در واقع این علت بعضی از لغزش‌ها است. در واقع ما باید مبنا و استدلال داشته باشیم که البته سایر مبناها انحرافاتی دارد، ادامه داد: اولین انحراف این است که دغدغه مشروعیت را درست درک کنیم برای مثال در زمان طاغوت کسانی بودند که نماز می‌خواندند ولی حاضر نبودند درباره حکومتی که در آن هستند صحبت کنند و منتظر حکومت امام زمان (عج) بودند در صورتی که ما باید در مورد حکومتی که در آن هستیم دغدغه داشته باشیم و مورد دوم از انحرافات این است که در مقابل رای ولی امر بایستیم که این امر به دلایل مختلفی در تاریخ اتفاق افتاده است و می‌افتد و امروز ما در مقابل این امر یعنی شاهد درجات مختلفی از ایستادن مقابل ولی امر هستیم. کسانی که 22 خرداد ساعت 11 شب خود را یک طرفه رییس‌جمهور اعلام کردند و آن کودتایی ـ که عزیزان ما شعار می‌دادند ـ کودتا آن بود، زیرا کودتا به این معنی است که کسانی که در یک نظام هستند یک دفعه مقابل نظام قرار می‌گیرند که همین اتفاق هم افتاد یعنی کسانی که در نظام بودند و در داخل نظام شرکت داشتند ساعت 11 شب برگشتند که خوشبختانه این کودتا ناکام بود و کودتا چیزی بود که میرحسین موسوی انجام داد ولی ناکام ماند».

وی افزود: «به درجات مختلف در مقابل ولی امر ایستادند و در ادبیات خود حرف‌های تندی زدند مانند اینکه به دولت مشروع تهمت فحاشی، آدم‌کشی و غیره دادند».

لاریجانی با تاکید بر اینکه هنگامی که حق و باطل را تشخیص دادیم باید مقابل باطل بایستیم،‌ اظهار کرد: «باید آرام و با استدلال حرف حق را بزنیم. خواهران و برادرانی که در محیط دانشگاه آرای دیگری دارند باید در این مکان اختلاف نظر و مباحثه را تجربه کنند و کسانی هم که طرفدار اصول اهل بیت هستند مانند آن بحث کنند».

وی با بیان اینکه در مباحث سیاسی باید دو مورد را مورد توجه قرار دهید، گفت: «اول اینکه دل خود را از کینه نسبت به موسوی و کروبی خالی کنیم چون تا وقتی کینه داشته باشید نمی‌توانید بی‌طرف بحث کنید و دوم اینکه با تمسک به اصول اهل بیت بحث کنید. این دو ما را به تبری و تولای درستی می‌رساند».

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: «آقای موسوی گفتند که قصد دارند در داخل نظام فعالیت کنند و برخی از اشتباهات را تصحیح کنند اما باید گفت بزرگترین انحراف ایستادن مقابل حکومت مشروع است که آقای موسوی باید این را علاج کنند. کسانی که به ایشان رای دادند به عنوان فرزند امام و راه امام به ایشان رای دادند. کسی که خود را در چارچوب امام می‌بیند، باید در آن چارچوب کار کند و در چارچوب نظام باشد در واقع جنبش سبز یا چیزهای دیگری که در این تشکل نماد است باید در چارچوب قانون باشد و هیچ کدام از این نمادها نمی‌تواند جای قانون بنشیند».

وی افزود: «البته این موردی هم که آقای احمدی‌نژاد گفت من کابینه‌ هفتاد میلیونی دارم به این معنی نیست که وزرایش همه مردم باشند بلکه به این معنی است که کابینه من باید در خدمت هفتاد میلیون باشد».

وی افزود: «ضرورت برای ایشان (آقای موسوی) این است که در چارچوب قانونی یک حزب سیاسی ثبت‌نام کنند».

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه درباره شعار "نه غزه،‌ نه لبنان، جانم فدای ایران‌" که از وی پرسیده شد، گفت: «این شعار چندان مهم نیست و ما باید سر چیزهای مهم‌تر بحث کنیم هرگز مقابل ولی امر نایستیم و توجه کنیم که این از انحرافات مهم است».

محمدجواد لاریجانی در ادامه حضورش در دانشگاه صنعتی شریف به سوالات حاضران نیز پاسخ گفت.

مجری این برنامه از لاریجانی درباره شعار "نه غزه، نه لبنان،‌ جانم فدای ایران" سوال کرد با توجه به اینکه موضوع غزه و لبنان در مکتب امام بوده است، نظر شما چیست؟ لاریجانی پاسخ گفت: «انحرافات زیاد است. سرچشمه‌ انحراف را بدانید زیرا اگر آن درست شود این موارد هم درست می‌شود. آیا می‌شود در حکومت مشروع جلوی ولی امر ایستاد. در واقع شما این را حل کنید بقیه موارد خود درست می‌شود».

دانشجوی دیگری از لاریجانی در مورد قضیه سلمان رشدی و نظر او درباره تعامل با غرب و رابطه با آمریکا پرسید که وی در جواب گفت: «در مورد تعامل با غرب و رابطه با آمریکا باید بگویم اینجا بحث تعامل است نه گرایش».

وی درباره قضیه سلمان رشدی گفت: «وقتی نظر امام راجع به کتاب سلمان رشدی درآمد، این موضوع در غرب اینگونه مطرح شده بود که یک شخصی نظریاتش را مطرح کرده و رییس یک حکومت درباره آن نظر داده است که آن نویسنده را بکشید. من در نامه‌ای به امام این فضا را توضیح دادم که امام هم گفتند من به عنوان یک طلبه نظرم را راجع به سلمان رشدی گفتم و در واقع موضوع این بود که امام حکم حکومتی صادر نکردند و فتوا صادر کردند و دلیل آن موضوع هم این بود که مساله به خوبی فهم نشده بود که بعدا همین مبنای کار قرار گرفت و در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد. در اوایل دولت خاتمی هم مبنای تعامل با غرب قرار گرفت و مساله سلمان رشدی هم حل شد و سرانجام آن برای نظام خوب بود بنابراین مساله سلمان رشدی یک بحث محتوایی است».

لاریجانی با بیان اینکه در دولت آمریکا و سیستم حکومتی آمریکا نسبت به حکومت و خیزش اسلامی یک خصومت سازمان یافته و نهادینه وجود دارد، گفت: «بحث من این است که اگر منافع ملی لزوم بیاورد که با شیطان هم در قعر جهنم مذاکره کنیم مثل بحث ما در ژنو، ما از مذاکره هیچ ابایی نداریم. صحبت ما این است که چه کاری برای مملکت ما چه نفعی دارد»؟

وی با بیان اینکه یکی از اشکالاتی که به آقای موسوی و دوستانشان وارد است، این است که چرا مرز خود را با این حمایت‌های خارجی جدا نمی‌کنند، گفت: «این امر باید برای ملت ما هم روشن شود و ما در حوزه عمل باید مقید به مصوبات نظام باشیم».

لاریجانی با بیان اینکه باید یک نظام مدنی بر اساس عقلانیت اسلامی برپا کنیم، گفت: «بهترین فکرها باید در علوم انسانی برود یعنی علومی که به سعادت ما مربوط است».

وی افزود: «سیاست نیز یکی از قدیمی‌ترین حوزه‌های فکری بشر است که فلسفه، دانش، مهندسی و هنرمندی را درون خود دارد که ما در کشور خود به این حرف‌ها قائل نیستیم و بخشی از عدم کارآمدی حکومت ما این است که به این امر قائل نیستیم که سیاست دارای فلسفه، دانش، مهندسی و هنرمندی است درواقع مرکزیت و پایتخت علوم انسانی، سیاست است».

لاریجانی در پاسخ به این سوال که نظرات شما به مقام معظم رهبری نزدیک‌تر است یا آقای هاشمی رفسنجانی، مخصوصاً در مورد رابطه با آمریکا؟ گفت: «بخش عمده‌ای از آرای آقای هاشمی رفسنجانی با مقام معظم رهبری یکی است و درواقع بنده یا آقای هاشمی باید متعهد باشیم که در عمل نظر ولی امر‌مان را پیاده کنیم البته مقام معظم رهبری هم می‌خواهند یک نوآوری و تنوعی در ایده‌هایمان باشد».

وی افزود: «یک زمانی بنده گفتم الان زمان خوبی است که با آمریکا تعامل خوبی برقرار کنیم؛ اما رهبری تشخیص دادند که الان زمان مناسبی نیست».

وی با بیان اینکه در هشت سال ریاست جمهوری ایشان هم در شورای سیاستگذاری دولت فعال بودم که آقای موسوی هم حضور داشتند و موضع‌گیری‌های تندی علیه غرب و آمریکا داشتند، گفت: «اما صحبت‌های امروز آقای موسوی نسبت به آن زمان زمین تا آسمان با هم فرق دارد».

لاریجانی با تاکید بر اینکه آنچه در ولایت اصل است، عمل به ولی امر است، گفت: «در غالب موارد، نظرم به نظر مقام معظم رهبری نزدیک‌تر است».

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره ماجرای لری کینگ گفت: «همه مذاکره‌ای یک نوع نیست؛ در مورد نیک براون هم یک مذاکره محرمانه نبود؛ اما در واقع نباید رسانه‌ای هم می‌شد. محل مذاکره هم سفارت ما در لندن بود و دولت انگلیس می‌خواست که پیامی را برای ایران بفرستد که این پیام را به من دادند تا به دولت ایران بدهم و با توجه به اینکه زمان آن مذاکره در آستانه انتخابات دوم خرداد بود، من نظر نیک براون را درباره انتخابات دوم خرداد پرسیدم که او پاسخ داد ما به شدت مخالف آقای ناطق هستیم و باید آقای خاتمی روی کار بیاید چون برای منافع ما هم بهتر است و شخصی که طرفدار آن جریان بود گزارشی از این مذاکره به دفتر بهزاد نبوی فرستاد و تعداد زیادی از این نامه در سرتاسر ایران پخش شد که در این خصوص آقای هاشمی هم بسیار عصبانی شد و یک گروه را تشکیل داد تا بررسی کنند چه کسانی در امور حکومتی شیطنت کردند».

وی تاکید کرد: «ما باید به دو مساله توجه کنیم، ابتدا اینکه نباید به هیچ وجه در هیچ امری به بیگانگان اتکا داشته باشیم و نباید به طرف آن‌ها دست دراز کنیم زیرا این خلاف اصول مملکت ما و مکتب اهل بیت است. دومین مطلب هم اینکه هر وقت اجانب از ما تعریف می‌کنند حتما یک کاری کرده‌ایم که به دهن آمریکا، اسرائیل، گردون براون و ضدانقلاب شیرین آمده و به خاطر همین افرادی به دلیل ایستادن در مقابل نظام و ولایت شکست خوردند».

لاریجانی با اشاره به ولایت و شان حکومتی مقام معظم رهبری و با بیان این که وجود ایشان برکات عظیمی دارد، گفت: «در واقع فهم و تیزبینی ایشان یک سرمایه عظیم نه تنها برای ملت ایران بلکه برای جهان اسلام است. در واقع باید بگویم آقای خامنه‌ای و آقای هاشمی رفسنجانی در تیزهوشی برجسته هستند».

وی با بیان اینکه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از شخصیت‌های برجسته جهان اسلام هستند گفت: «زمانی که آقای خاتمی در ایران رییس‌جمهور شدند، اربکان هم در ترکیه رییس‌جمهور شد که در ترکیه ظرف دو ساعت نیروهای مسلح او را پایین کشیدند و در ایران کسی که پشت این نظام ایستاد آقای خامنه‌ای بود که این از دوراندیشی این مرد بزرگ است».

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: «این هنر که کسی بیاید خود را رییس‌جمهور اعلام کند مخصوص میرحسین موسوی نیست. در واقع باید گفت اگر این پروژه به توفیق می‌رسید اسلام پیش‌کش، از دموکراسی هم چیزی باقی نمی‌ماند».

وی با تاکید بر اینکه رهبری بزرگ‌ترین پشتوانه‌ی دموکراسی در ایران است، گفت: «ما باید علاقه خود را به ایشان با فهم درست همراه کنیم اگر کسی سید را خوب بشناسد دلش هم پر از محبت او می‌شود و دولت، مجلس، قوه قضائیه، هنرمندان و افراد دیگر نیز باید از وجود ایشان استفاده کنند».

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری در پیشبرد پروژه‌های درازمدت نقش داشتند، گفت:‌ «قبل از اینکه اینترنت وارد ایران شود بنده در مورد ورود این تکنولوژی به ایران با وزیر وقت صحبت کردم که او نپذیرفت و من در مورد ورود این تکنولوژی، موارد آن و حتی راجع به آلودگی‌هایی که این تکنولوژی می‌آورد با مقام معظم رهبری صحبت کردم و ایشان در ورود اینترنت به کشور نقش داشتند و به این دلیل اینترنت وارد کشور شد و باید گفت آقای خامنه‌ای برای مملکت ما یک ثروت بالایی است».

دانشجوی دیگری از لاریجانی پرسید آیا شما هم جزء آن سه و چهار نفری هستید که می‌گویند جام زهر را نوشیدند، که لاریجانی پاسخ داد: «من کارگزار امام بودم و مذاکرات من در مورد قطعنامه 598 زیر نظر امام بود».

لاریجانی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا می‌خواهید مثل اخوی‌هایتان رییس قوه می‌شدید، گفت: «من رییس قوه خانواده خودم هستم که خیلی هم هسته‌ای است اما باید بگویم سن ما جوری است که باید اجازه دهیم جوان‌ترها بیایند و من دو کار دارم که باید انجام دهم یکی تاسیس رصدخانه ملی و دیگری شتابگر ملی».

وی در پاسخ به این سوال که آیا علی آقایتان را نصیحت می‌کنید یا نه،‌ گفت: «دکتر ما دارای هوش بسیار سرشاری است و از مریدان سرسخت ولی امر و فدایی رهبری است و برای مصالح نظام هم زیر نظر رهبری عمل می‌کند».

دانشجویی از لاریجانی سوال کرد، موسوی چرا آمد و چه کسی او را آورد و به چه علت؟ اغتشاشاتی که در کشور شد را دیدید، دانشجویان ناآگاهی که علیه نظام و دموکراسی اغتشاش برپا کردند را نیز دیدید، در کجای دنیا در تظاهرات بانک‌ها را آتش می‌زنند؟ کجای این جریان را می‌شود تظاهرات مسالمت‌آمیز گذاشت که لاریجانی در پاسخ به این دانشجو گفت: «من پیشنهاد می‌کنم شما دانشجویانی را که پیرو موسوی هستند نفهم خطاب نکنید و دانشگاه باید محیط تعامل آرا باشد و آنچه باید توجه کنید این است که مبانی را بدانید نه اینکه مبانی را ندانسته و به جایش جیغ بزنید. با روحیه احترام به یکدیگر با هم بحث کنید».

لاریجانی با بیان اینکه فحش به نظام خلاف قانون، اخلاق و شرع است، اظهار کرد: «دانشجویانی که به میرحسین موسوی علاقه دارند نباید مثل برخی از این سایت‌ها حرف بزنند. بیایید بی‌شک طرفدار حق باشیم در شان آزادی‌خواهی و روشنفکری نیست که خود را درگیر تک و رنگ کنیم».

وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد اینکه شعار "نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران"‌ یک روش نافرمانی مدنی است یا تریبونی برای بی‌.‌بی‌.سی و امثالهم؟ ‌گفت: «این شعار بی‌تناسبی است چون روز قدس روز فلسطین است و این خط انحراف بدی است. آن‌هایی که طرفدار موسوی هستند طرفدار اسرائیل که نیستند و خواستگاه این شعار دل‌های مسلمان ایرانی نبود».

وی افزود: «اینکه گفته شد دهات به احمدی‌نژاد رای دادند این طور نیست در طول انتخابات فضای بسیار قشنگ و شور و شعفی در خیابان‌ها بود».

لاریجانی با بیان اینکه مردم رای ندادند که موسوی جلوی نظام بایستد، گفت: «مردم در زمان انتخابات شور و نشاط دارند و این سیاستمداران هستند که نباید این احساسات را علیه نظام بکشانند».

دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: «ایشان با جوان‌های این کشور چه کار کرد و احساسات این جوان‌هایی که عاشق نظام بودند علیه نظام را به کار گرفت چون این مسیر انحرافی بود و انحراف از یک نقطه ترویج شد و به نقاط و مقابله با نظام کشیده شد و بچه‌های این نظام قربانی دادند».

وی در ادامه تاکید کرد: «راه شرعی،‌ قانونی و اخلاقی این است که می‌گفتند ما می‌خواهیم یک جنبش سبز برانداز راه بیاندازیم تا افراد تکلیف خود را بدانند نه اینکه بگویند می‌خواهیم در انتخابات در قالب نظام شرکت کنیم که این کار خلاف شرع، قانون و اخلاق بود و علیه نظام حکومتی ما صورت گرفت».

لاریجانی با اشاره به اتفاقاتی که پس از انتخابات افتاد، گفت:‌ «کسانی که مسئول امنیت بودند، 20 شهید دادند تا امنیت برگردد و کسانی که مورد ضرب و شتم قرار گرفتند قربانی یک توطئه بودند. تخلفی هم که زندان‌بان‌ها کردند جدی است و در حدی است که مقام معظم رهبری پس از خواندن یک گزارش در مورد آن،‌ آن دستور را در مورد کهریزک صادر کردند؛ اما باید گفت آنچه مهم است این است که برخی کهریزک را علم کردند و از آن خیانت بزرگ که خود را یک طرفه رییس‌جمهور اعلام کردند، حرفی زده نشد. صحبت سر این است که باید از طریق قانون امنیت برقرار کنیم. هیچ چیز نمی‌تواند جلوی این جرم بزرگ که از احساسات این بچه‌های پاک استفاده کنیم و خود را رییس‌جمهور اعلام کنیم، بگیرد و خدا را باید شکر کنیم که این توطئه ناکام ماند و برکات این امر نهایتا نصیب ملت می‌شود».

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با ندا آقاسلطان گفت: «قطع نظر از اینکه چه کسی خانم ندا را کشته،‌ باید متاثر باشیم و این یک جنایت است که باید پیگیری شود و دولت باید به جد دنبال این امر را بگیرد و ما نباید از آسیب دیدن هم‌نوع خود خوشحال شویم. این خانم یک شهروند بوده که قربانی یک توطئه خبیث و کثیف شد و من به عنوان یک ایرانی از اینکه شهروند ما قربانی یک توطئه شود، متاثرم».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
United States of America
|
۰۸:۱۳ - ۱۳۸۸/۰۷/۱۴
0
0
خوشحالم که خداوند دشمنان جنبش مردمی سبز را از افراد نادان وبی شعور انتخاب کرده زیرا داشتن دشمن نادان نعمتی است که خداوند به هر انسانی نمی دهد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین