وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور مدعی شده تلاشهای آنها برای رفع فیلتر یوتیوب و گوگل پلی بینتیجه مانده، اما دولت چهاردهم معتقد است باید به زودی فیلترینگ برداشته شود. علاوه بر این مدیرعامل آپارات از دولت پزشکیان درخواست کرده هر چه سریعتر یوتیوب را آزاد کنند.
یوتیوب مرجع بسیار معتبری برای ویدیوهای آموزشی است و بزرگترین پلتفرم پخش محتوای آنلاین در سراسر جهان به حساب میآید که توانسته نظر مساعد و رضایت طیف عظیمی از کاربران را جلب کند. یوتیوب نه تنها از نظر محتوایی غنی است بلکه برای بسیاری از تولیدکنندگان محتوا از نظر کسب درآمدی عالی است.
کاربران ایرانی چند سالی میشود که به یوتیوب به چشم یک کسب و کار نگاه میکنند و با تولید محتوای ارزشمند سعی کردهاند درآمد کسب کنند. البته از زمانی که این پلتفرم محبوب در کشورمان فیلتر شده، انوع و اقسام چالشها پیش پای کاربران علاقهمند به تماشای محتوای آنلاین و تولیدکنندگان محتوا سبز شده است.
یکی از وعدههای مهم آقای پزشکیان در دولت چهاردهم، رفع فیلترینگ یوتیوب، اینستاگرام و واتساپ و سایر شبکههای فیلترشده دیگر بوده که تا امروز محقق نشده است. به تازگی کارزار مطالبه رفع فیلترینگ فوری اینترنت از دولت پزشکیان راه افتاده که میتوانید به جمع امضاکنندگان آن ملحق شوید.
به عقیده برخی از فعالان حوزه رسانه، رفع فیلتر یوتیوب برای کاربران ایرانی درآمد خاصی به ارمغان نمیآورد. به گفته کیوان نقره کار، کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، رفع فیلترها از چند منظر باید مورد توجه قرار بگیرد که یک بخش آن این است که دولت جدید اهتمامی مبنی بر اینکه فضای مجازی بازتری در اختیار کاربران قرار دهد، داشته باشد که نکته مثبتی است. وی ادامه میدهد:
نکته دیگر این است هر پلتفرمی به نوعی با رویکردهای مختلف تأثیرهای گوناگون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی هم داشته باشد. نکته بعدی به پلتفرمهایی که قرار است باز شوند و در اختیار کاربران قرار بگیرد، بازمیگردد؛ چرا که ممکن است پلتفرمهایی که سابقا در ایران استفاده میشده و رویکردهای اقتصادی داشتند، مانند اینستاگرام، واتساپ و تلگرام به مراتب نسبت به یوتیوب بهتر باشد، زیرا یوتیوب سالهای بسیاری است که در دسترس نیست و کاربران به نوعی عادت کردند که بیشتر خدماتش در سایتهای مشابه ایرانی وجود دارد.
به باور نقره کار، اگر قرار بر رفع فیلتر یوتیوب است باید در کنار آن رفع فیلترینگ سه پلتفرم اینستاگرام، تلگرام و واتساپ هم در دستور کار قرار بگیرد و اگر مشکل امنیتی و سیاسی است که باید برای یوتیوب هم وجود داشته باشد. یوتیوب مزایای بسیاری دارد که یکی از آنها سرگرم شدن و یادگیری مطالب جدید است. نقره کار میگوید:
با توجه به اینکه از همه جای دنیا ویدیو داخل این پلتفرم قرار میگیرد، میتواند فرصت بسیار خوبی برای تمام علاقهمندانی که به دنبال سرگرمی و یادگیری هستند باشد. همچنین حوزههای اقتصادیهای هم مورد توجه است چراکه یوتیوب هم به صورت مستقیم فرصتهای اقتصادی را در اختیار فعالان این حوزه قرار میدهد و هم به صورت غیر مستقیم میتواند محلی برای معرفی و فضایی برای کسب و کار باشد.
این کارشناس ارتباطات و فناوری اطلاعات در پایان گفتههای خود به میزان دسترسی افراد به یوتیوب اشاره کرده و برداشته شدن محدودیتها را مفید میداند. مشابه داخلی یوتیوب در ایران، آپارات است، اما باید بدانیم که رفع فیلترها و ایجاد شرایط بهتر به نغع همه است.
منبع: گجت نیوز