کد خبر: ۹۲۸۸۲۳
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۳

وزارت نیرو به‌رغم افزایش درآمد، سرمایه‌گذاری نکرده است

عضو ‌کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: درآمد وزارت نیرو با افزایش قیمت برق در بخش خانگی و صنایع بالا رفته، چرا سرمایه‌گذاری مناسبی نکرده است؟ چرا شاهد نیستیم بخش خصوصی در بخش نیروگاهی سرمایه گذاری کند؟
وزارت نیرو به‌رغم افزایش درآمد، سرمایه‌گذاری نکرده است
آفتاب‌‌نیوز :

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: درآمد وزارت نیرو با افزایش قیمت برق در بخش خانگی و صنایع بالا رفته، چرا سرمایه‌گذاری مناسبی نکرده است؟ چرا شاهد نیستیم بخش خصوصی در بخش نیروگاهی سرمایه گذاری کند؟

حمیدرضا صالحی، درباره قطعی‌های مکرر برق اظهار داشت: سال گذشته میزان ناترازی کمتر بود با مدیریت و اعمال قطعی روی صنایع توانستیم از دوران پیک مصرف برق عبور کنیم، اما امسال هم گرمای هوا و هم ناترازی افزایش یافته و در نتیجه خاموشی به منازل هم رسیده است.

او افزود: مشخص است که سال به سال مصرف برق در زمان پیک افزایش می‌یابد، زیرا گرمایش زمین در حال افزایش است و از طرفی ما در ساخت نیروگاه جدید سرمایه‌گذاری نکردیم، در بخش بهینه‌سازی اعمال مدیریت نکردیم و پروژه‌ای برای اجرای نیروگاه اجرا نشده درنتیجه ناترازی بیشتر می‌شود و وقتی میزان تولید تغییر نکند و میزان مصرف بالا برود ناترازی بیشتر می‌شود.

دبیرکل فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران گفت: با اعمال خاموشی و قطع برق صنایع نتوانسته‌ایم ناترازی و فاصله بین تولید و مصرف را کم کنیم، ما امسال از ناترازی حدود ۷ هزار مگاوات ۵ سال قبل به حدود ۱۷ هزار مگاوات رسیده‌ایم و سال آینده از این رقم بیشتر هم می‌شود.

صالحی تاکید کرد: وقتی سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم قطعا باید روی ولتاژ و فرکانس برنامه‌هایی اعمال کنند و قطعی و خاموشی به منازل می‌رسد و این ناشی از ناپایدار بودن شبکه‌های برق، افت ولتاژ و فرکانس پایین است، باید روی ترانسفورماتور‌های فوق توزیع و فشار قوی و ترانسفورماتور‌های توزیع ۷۰ تا ۸۰ درصد بارگذاری شود و اگر بیشتر شود حادثه رخ می‌دهد و مجبور می‌شوند که اعمال خاموشی کنند.

او ادامه داد: نمی‌توانیم از یک ترانسفورماتور که صد در صد ظرفیت دارد ۱۱۰ درصد بار بگیریم، زیرا منجر به آتش سوزی می‌شود، وقتی میزان مصرف بالا می‌رود به دستگاه‌ها فشار وارد شده و از کار می‌افتند. سوال این است که چرا ما باید به جایی برسیم که مجبور باشیم بیش از توان شبکه مصرف داشته و منجر به خاموشی شویم؟

نایب‌رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با بیان اینکه اعمال خاموشی در منازل نشان‌دهنده حاد شدن شرایط فعلی است، تاکید کرد: باید فکری به حال آینده کرد امیدوارم وزیر آینده ضمن پذیرش مسئولیت خود نسبت به این موضوع؛ راه حل داشته باشد و مشکل ناترازی برق را سال به سال کمتر کند اگر وزیر آینده بتواند سال آینده این ناترازی را به ۱۵ مگاوت و هر سال درصدی از آن را کاهش دهد می‌توانیم بگوییم کارنامه خوبی دارد، اما اگر بنا دارد رویکرد کنونی را ادامه دهد سال آینده این ناترازی به ۲۴ هزار مگاوات هم می‌رسد.

صالحی تصریح کرد که حدود ۱۵ سال است که نه دولت و نه بخش خصوصی روی صنعت نیروگاهی سرمایه گذاری نکرده‌اند طبیعی است که تفاوت تولید و مصرف بالا می‌رود و خاموشی به خانه‌ها هم می‌رسد.

او با عنوان اینکه باید ریشه خاموشی‌ها در ۵ سال اخیر مشخص شود و باید بگویند چرا سرمایه‌گذاری نشده و نیروگاه ساخته نشده چرا به وعده‌ها عمل نشده است، اذعان کرد: وزارت نیرو تاکنون علاقه نداشته که بخش خصوصی وارد میدان شود، چون می‌خواهد قدرت مالکیت برق دست خودش باشد در حالی که سهم نیروگاه‌های بخش خصوصی ۶۰ درصد و دولتی ۴۰ درصد است.

به گفته صالحی، مشکل ناترازی قابل حل است، ولی دولت اختیار خود را در قیمتگذاری واگذار نمی‌کند، تصدیگیری را به بخش خصوصی نمی‌دهد، زمینه را آماده نمی‌کند که بخش خصوصی بتواند سرمایه گذاری کند همه این‌ها باعث شده امروز در این شرایط باشیم وگرنه مشکل بی برقی مشکل حادی نیست که حل نشود فقط دولت باید در نقطه‌ای قرار گیرد که همه دولت‌های دنیا حضور دارند تا وقتی در ایران دولت خود تاجر، خریدار، فروشنده و قیمتگذار برق است، مشکل حل نمی‌شود.

منبع: توسعه ایرانی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین