آفتابنیوز : آفتاب: معاون سیاسی وزیر کشور از تقدیم لایحه نظام جامع انتخابات توسط این معاونت پس از تکمیل شدن به دولت و مجلس خبر داد.
وی همچنین درباره برخی بحثها مبنی بر بطلان انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب، گفت: «مرجع اظهارنظر درباره این موضوع، کمیسیون ماده 10 احزاب است و در وقت مقتضی، پس از بررسیهایی که انجام خواهد داد، نظر کمسیون را در اینباره اعلام خواهد کرد».
سیدصولت مرتضوی که به تازگی سکان معاونت سیاسی وزارت کشور را در دست گرفته است، در گفتوگویی با ایسنا در ارزیابی از فضای سیاسی کشور در شرایط فعلی، آن را «بسیار مطلوب، بانشاط و امیدبخش» توصیف و اظهار کرد: «با نگاهی به فضای کشور حین برگزاری انتخابات میبینیم مشارکت حداکثری مردم در این رویداد ضمن کمک به نشاط سیاسی کشور، مولفههای امنیتی ما را تقویت کرد و چانهزنی و اثرگذاری کشور در سطح بینالمللی و سیاست خارجی را افزایش داد».
وی افزود: «بعد از این با برگزاری کنکور دانشگاهها و وجود کمترین التهاب و استرس دیدیم که خوشبختانه دغدغه خانوادهها و جوانان کاهش پیدا کرد و طالبان علم، بدون هیچگونه تنشی وارد دانشگاهها شدند و سال تحصیلی جدید با نشاط در دانشگاهها و مدارس آغاز شد».
وی همچنین نوع حضور رییسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل را دلیل دیگری بر وجود نشاط و مطلوبیت در فضای سیاسی کشورمان دانست و اظهار کرد: «دشمنان آتش سنگینی را بعد از انتخابات برای ما تهیه کردند تا بتوانند در عرصه بینالمللی شاهد کاهش قدرت جمهوری اسلامی ایران باشند؛ این در حالی است که خوشبختانه دیده شد امسال اعتراض جامعه بینالملل به نقض حقوق بشر و استفاده از حق غیرعادلانه وتو علیه کشورهای صاحب قدرت تقریبا علنی شد».
معاون سیاسی وزیر کشور با بیان این که " بعد از سخنان امیدبخش جهانی رییسجمهور در صحن سازمان ملل، برخی دولتمردان کشورهای دنیا این جسارت را پیدا کردند که منشور سازمان ملل را در مقابل دیدگان جهانیان و در صحن سازمان ملل پاره و آن را به سمت هیاترییسه پرتاب کنند" تاکید کرد: «حضور احمدینژاد در این مجمع برای دنیا بسیار امیدبخش و اثرگذاری آن نیز در سطح جهان بسیار مطلوب بود؛ چنانچه دیدیم بعد از این اتفاق، کشورهای اروپایی 1+5 خواستار مذاکره با ما شدند».
وی خاطرنشان کرد: «البته بعد از انتخابات، برخی جریانهای داخلی و خارجی بر آن شدند تا کام ملت را تلخ کنند. به خاطرهمین بداخلاقیهای غیرمتعارفی انجام دادند و آسیبهایی به ما وارد کردند که البته با تدابیر رهبر حکیم انقلاب اسلامی و به خاطر قدردانی و وقتشناسی مردم، تمام توطئههای دشمن نقش بر آب شد و در همین راستا مردم حضور و مشارکت جدی در نمازهای جمعه که به امامت رهبر معظم انقلاب برگزار شد، داشتند و در راهپیمایی روز قدس نیز چنین شکوهی به چشم میخورد».
وی تاکید کرد: «اگرچه برخی سیاسیون از نتایج انتخابات ناخرسندند اما باید دانست که این امر طبیعی است؛ چراکه اصلا از مشخصههای جامعه پویا این است که در آن نظرات مختلفی ایراد شود و گرایشهای متعددی نیز وجود داشته باشد».
مرتضوی در ارزیابی از طرح پیشنهادهای گوناگون برای وحدتآفرینی در فضای سیاسی کشور، با تاکید بر اینکه " مصادیق وحدت باید مشخص شود" خاطرنشان کرد: «مردم با توجه به حضور و نشاطی که پای صندوقهای رای داشتند، وحدت خود را نشان دادند».
وی با تاکید بر اینکه " ملت ایران ید واحده، حامی انقلاب، پیرو امام، مقام معظم رهبری و گوش به فرمان آنها هستند" اظهار کرد: «سیاسیونی که چنین مباحثی را مطرح میکنند باید طرحشان را اصلاح کنند و اصلا من فکر میکنم برخی طرحها از کار کارشناسی مطلوبی برخوردار نیست؛ چراکه ما بر این باور هستیم که مردم ما از اتحاد و انسجام کافی روی ارزشها و اصول انقلاب برخوردارند».
معاون سیاسی وزیر کشور به بیان اولویتها و برنامههای مورد نظرش برای این معاونت پرداخت و گفت: «این حوزه متکفل بخشی از وظایف حاکمیتی وزارت کشور است و در حال حاضر بحث قانون انتخابات مورد توجه این معاونت قرار گرفته است».
وی خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه وزارت کشور مجری و پشتیبان تمام انتخابات است، در این راستا برنامه ما برای انتخابات به ویژه انتخابات شوراهای اسلامی شهر که آن را پیش رو داریم، این است که بتوانیم این انتخابات را مکانیزه و انشاءالله برای این انتخابات طوری برنامهریزی کنیم که مشارکت مطلوب مردم را به دنبال داشته باشد».
وی با تاکید بر اینکه " باید قوانین، پراکندگی و تنوع انتخابات را به شکلی ساماندهی کنیم" در ادامه از تقدیم لایحه نظام جامع انتخابات توسط معاون سیاسی وزارت کشور پس از تکمیل به دولت و مجلس خبر داد و گفت: «اگر مقنن بپذیرد، در نظر داریم برخی انتخاباتها را به صورت همزمان برگزار کنیم، هرچند در این مسیر باید برخی نواقصی را که در اجرا وجود دارد رفع کنیم».
وی با اشاره به اصل 64 قانون اساسی ـ که طی آن دولت مکلف است هر 10 سال یک بار تعداد 20 نفر به نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه کند ـ گفت: «این مساله در حال بررسی است و انشاءالله هرچه سریعتر بتوانیم لایحه آن را تنظیم و به دولت تقدیم کنیم».
مرتضوی همچنین گفت: «بحث رایانهای کردن انتخابات نیاز چندانی به تدوین قانون ندارد و ما باید با ناظر هماهنگ کنیم. البته نیازمند یک سری زیرساختها و هماهنگیها با دستگاههای مختلف است، از جمله اینکه باید با سازمان ثبت احوال درباره صدور کارتهای هوشمند ملی هماهنگیهایی صورت بگیرد که در چنین صورتی میتوان انتخابات شوراها را به صورت رایانهای برگزار کرد».
وی در ادامه با بیان اینکه " یکی دیگر از برنامههای ما ارتقای آگاهیهای سیاسی و اجتماعی مردم است" گفت: «وزارت کشور به مباحث فرهنگی و اجتماعی که مورد توجه شخص آقای رییسجمهور است اهتمام دارد و امیدواریم با بسترسازی و بهرهگیری از توان عمومی، دانش و خرد جمعی بتوانیم به این مولفه دست پیدا کنیم».
مرتضوی ـ که رییس کمیسیون ماده 10 احزاب وزارت کشور نیز هست ـ در ادامه به نوع نگاه خود به تعامل با احزاب و گروههای سیاسی اشاره کرد و با بیان اینکه " ما احزاب را برای توسعه سیاسی کشور فرصتی مناسب میدانیم و شیوه تعاملمان با احزاب در چارچوب قانون است" خاطرنشان کرد: «کمیسیون ماده 10 احزاب همواره سعی دارد پاسخ به تقاضاهای مربوط به راهاندازی تشکلهای صنفی و سیاسی را در دستور کار قرار دهد».
معاون سیاسی وزیر کشور همچنین درباره بحثهای پیش آمده درباره انحلال دو حزب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران و جبهه مشارکت ایران اسلامی گفت: «این موضوع پس از صدور رای دادگاه (حوادث پس از انتخابات) مورد بررسی قرار خواهد گرفت».
وی همچنین درباره برخی بحثها مبنی بر بطلان انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب، گفت: «باید دانست که خانه احزاب در زمره 350 تشکل صنفی و سیاسی است و در قوانین، این تشکل جایگاه ویژهای نسبت به سایر تشکلها ندارد».
وی با تاکید بر اینکه " کمیسیون ماده 10 احزاب در گذشته ایراداتی به اساسنامه خانه احزاب داشته و این امر را به این تشکل ابلاغ کرده است اما آن ایرادات همچنان باقی است" گفت: «به هر ترتیب مرجع اظهارنظر درباره این موضوع، کمیسیون ماده 10 احزاب است و در وقت مقتضی، پس از بررسیهایی که انجام خواهد داد نظر کمسیون را در اینباره اعلام خواهد کرد».