آخرین جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) سال ۱۴۰۳ با اعلام رضایت مندی زائران اباعبدالحسین (ع) و تشکر و قدردانی از همکاری بسیار شایسته دولت و ملت عراق در برگزاری این حماسه جهانی، برگزار شد.
سید مجید میراحمدی، رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) در یکصد و بیست و هفتمین جلسه این ستاد آل صادق سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و استانداران استانهای مرزی به صورت ویدئو کنفرانس در آن حضور داشتند، اعلام کرد: تدابیر و هدف گذاریهای اربعین امسال با برنامه ریزی مناسب در حال انجام است و تاکنون منجر به رضایت مندی زائران اباعبدالله الحسین (ع) شده است. ستاد مرکزی اربعین در سال ۱۴۰۳ تدابیر خود را با در نظر داشتن پنج هدف اصلیِ یعنی تامینِ امنیت، سهولت، سلامت، معنویت و عزت برنامه ریزی کرده است.
معاون وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه گروه کثیری از افراد گمنام و بدون نشان برای برگزاری مناسب این حماسه عظیم تلاش میکنند، از همکاری بسیار شایسته و خوب دولت و ملت عراق برای برگزاری آیین جهانی اربعین تقدیر و تشکر کرد وگفت: آقای عبدالامیر الشمری، وزیر کشور عراق برای سهولت انتقال زائران اربعین حسینی (ع) نمایندگان تام الاختیاری را در مرزهای شش گانه مشخص کرده که به صورت شبانه روزی هرمسالهای را به فوریت پیگیری و حل میکنند.
وی اظهار کرد: بحمدالله براساس گزارشهایی که تا به امروز دریافت شده وضعیت راهپیمایی اربعین بسیار رضایتمندانه است و هیچ گونه مشکل و نگرانی خاصی را نداریم. همچنین برخی از مشکلات جزئی پیش آمده به سرعت برطرف شده است. خط ارتباطی مستقیم بین ما و مسئولین عراقی برقرار شده است که به صورت شبانه روزی هرگونه مسئله فیمابین بلافاصله برطرف خواهد شد.
وی در موضوع برگشت زائرین اظهارکرد: بررسیهای لازم صورت گرفته و بر اساس گزارشی که رییس کمیته حمل و نقل ستاد مرکزی اربعین ارائه نمود هیچ گونه نگرانی حتی در زمان اوج برگشت زائرین هم وجود ندارد و وضعیت حمل و نقل در شرایط خوبی است.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با اشاره به نظارت کافی و جدی درامر فروش بلیت هواپیما اظهار کرد: با سازو کارهای تضمین شدهای که به کمک دادستانی تعیین شده است، برخلاف سالهای قبل نظارت بسیار قوی و اثرگزاری انجام شده است؛ به گونهای که اگر هر زائری اگر بلیت گرانتر از قیمت مصوب خریداری کرده باشد، بر اساس سازوکار تعریف شده از حساب خطوط هوایی به طور مستقیم برداشت و به خریدار بلیت پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به وجود تعداد کافی بلیت اتوبوس و عدم وجود نگرانی دراین حوزه افزود: نزدیک به ۷۰ درصد از زائرین از خودروی شخصی استفاده کردند و این موضوع کمک شایانی در مدیریت مسئله حمل و نقل اربعین به وجود آورد. تا امروز نزدیک به دو میلیون و ۲۰۰هزارنفر زائر از مرزهای ما عبور کردند که بیش از ۵۴۰ هزار آنان زائر غیر ایرانی هستند.
وی رعایت برخی نکات را برای زائرین محترم بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: زائرین عزیز سفر خود را به روزهای آخر هفته جاری موکول نکنند و به دلیل کثرت جمعیت در شهر کربلا، مدت ماندگاری در این شهر را کوتاه و حدالامکان کمتر از یک روز قرار دهند.
رییس ستاد مرکزی اربعین در مورد زمان بازگشت زائرین تاکید کرد: زائرین حتما پیش از روز اربعین به کشور بازگردند. چرا که موکب داران عراقی ظهر اربعین به جمع آوری موکبها میپردازند و افرادی که پس از این زمان در عراق میمانند باید پیش بینیهای فردی نمایند. خدمات موکب داران ایرانی تا ساعت ۲۴ روز سه شنبه یعنی دو روز پس از اربعین خواهد بود و پس از آن مرزهای ما به شرایط طبیعی و عادی بازخواهد گشت و خدمات دهی در مرزها پس از این زمان در شرایط ماقبل اربعین خواهد بود.
وی با اشاره به میزان فوتیها نسبت به همین ایام در سال گذشته افزود: ما ۳۰۰ درصد کاهش فوتیها در مراسم اربعین امسال را داشتیم. همچنین مسئله گرمازدگی به عنوان یکی از دغدغههای اصلی خوشبختانه مشکلی به وجود نیاورده است. همچنین خدمات بهداشتی ارائه شده در عراق بیش از ۱۰۰ درصدی افزایش داشته است.
وی در پاسخ به سوالی در مورد برخی از زائرین خارجی که در کشور ماندگار میشوند اظهار کرد: زائرین پاکستانی یا افغانستانی که وارد کشور میشوند بر اساس ضوابط و قوانین تعیین شده است و گذرنامه و ویزا دریافت کرده و مدت رفت و برگشت آنها نیز مشخص است. اگر تبعهای از این شرایط تخلف کند یک اقامت غیرقانونی است و مانند سایر اتباع غیرقانونی با آنها برخورد خواهد شد. اگر تعداد این افراد که به بهانه زیارت وارد شده و در کشور اقامت میگزینند عدد قابل توجهی بود قطعا تا به حال توسط دستگاههای مختلف اطلاع داده میشد. تا کنون دستگاهی نسبت به این امر اظهار نگرانی نکرده است.