آفتابنیوز : آفتاب: سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: «جمهوری اسلامی یک نظام و مسیر اعتدالی و بهینه است که نخبگان اسلامی و عقلای قوم باید کشور را به این مسیر بازگردانند».
حسین مرعشی در گفتوگو با ایسنا افزود: «در کل دوران سی ساله پس ازانقلاب، همواره گروههای مختلف افراطی با جهتگیریهای کاملا متفاوت، رنج زیادی را بر مردم و کشور تحمیل کردهاند این جریانات متاسفانه، با انگیزههای مختلف، حتی برخی تندروها با انگیزههای خیرخواهانه کشور را به مسیرهای بسیار خطرناکی بردند و امروز هم از سوی برخی این تندرویها ادامه دارد و لطمات زیادی را وارد کرده است».
وی افزود: «در عرصه اندیشه و تفکر و نظامهای سیاسی، شاهد دو گرایش افراطی هستیم؛ یکی از سوی مذهبیون متعصب و کسانی که فکر میکنند باید رنگ و لعاب اسلامیت مردم افزایش یابد، اینها جمهوریت را برنمیتابند و بیشتر علاقهمند هستند که جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی تبدیل شود و بحثهای مختلف از سوی این گروه مطرح میشود و تلاش دارند نقش و حضور مردم را در عرصه سیاسی کمرنگ کنند، البته خواهان حضور مردم در عرصههای مختلف هستند اما میخواهند که آنان فرمانبردار باشند و هر زمانی که لازم بود هزینه بدهند، اما اگر قرار شد تصمیمی بگیرند یا انتقادی را مطرح کنند، آن را بر نمیتابند».
وی ادامه داد: «در برابر تفکری که ذکر شد، تفکر افراطی دیگری هم قرار دارد که جمهوری اسلامی را برنمیتابد و در واقع خواهان جمهوری غیردینی است که این گروه از افراد هم متوجه ضرورتهای حاکم بر جامعه سیاسی ایران، نقش مذهب، روحانیت و ساختارهای سیاسی و اجتماعی ایران نیستند و در برابر رفتارهای نامناسب گروه اول پیشنهاد افراطی خود را مطرح میکنند که به نظر من، هر دوی این روشها، به جایی نمیرسد و تنها راه تعالی کشور، اعتدال است».
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با تاکید بر اینکه "جمهوری اسلامی، نظامی بهینه و اعتدالی است" تاکید کرد: «عقلای قوم و نخبگان سیاسی و مذهبی باید در جهت برقراری این اعتدال تلاش کنند. یعنی مردمسالاری از یک سو و احترام به قوانین اسلامی از سوی دیگر، میتواند کشور را از افراط و تفریط نجات دهد».
وی با طرح این سوال که " نسلهای امروز و آینده چقدر باید هزینههای اقدامات سیاسی و خسته کننده تندرویهای سیاسی را بپردازند؟" ادامه داد: «بیش از صد سال از مشروطیت میگذرد و تاکنون یکی از مهمترین خواستههای مردم، پیشرفت کشور بوده است. مسلماً زمانی این اعتلا اتفاق میافتد که بتوانیم سرمایههای خود را در جهت توسعه کشور هزینه کنیم و شرط اول، پرهیز از تقویت افراطیون و حرکتهای تند آنهاست».
وی گفت: «بزرگان و عقلای سیاسی، باید کمک کننند که کشور به مسیر اعتدال بازگردد».
مرعشی همچنین با تاکید بر نقش رسانهها در پیشگیری از تندروی در فضای سیاسی محتوای رسانهها را جلوهای از واقعیات جامعه دانست که باید به صورت شفاف مطرح شود.