کد خبر: ۹۳۰۹۴۷
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۳:۱۳

کارگران خواهان رهایی از تله فقر هستند

دولت سیزدهم و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آن یعنی صولت مرتضوی، امروز آخرین روز از فعالیت خود در این سمت را به پایان می‌رساند و فعالیت رسمی دولت چهاردهم آغاز می‌شود.
کارگران خواهان رهایی از تله فقر هستند
آفتاب‌‌نیوز :

دولت سیزدهم و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آن یعنی صولت مرتضوی، امروز آخرین روز از فعالیت خود در این سمت را به پایان می‌رساند و فعالیت رسمی دولت چهاردهم آغاز می‌شود.

به گزارش ایلنا، سوال این روز‌های بسیاری از کارگران از فعالان و نمایندگان صنفی این است که آیا کارگران می‌توانند به بهبود اوضاع امیدوار باشند و اگر نه همه، حتی بخشی از مطالبات کارگران شاغل و بازنشسته برآورده می‌شود و اساساً توقعات و خواسته‌های اصلی جامعه هدف این وزارتخانه چیست؟

«آیت اسدی» عضو کارگری شورای عالی کار و رئیس کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار استان قزوین در پاسخ به این سوالات می‌گوید: مسعود پزشکیان با انتخاب‌هایی که داشت، نشان داد به وفاق ملی و شعار‌های انتخاباتی خود پایبند مانده است.

وی با بیان اینکه «متاسفانه امروز جامعه کارگری کشور به‌رغم کار و زحمت فراوان در تله فقر گرفتار شده است»، اضافه کرد: سطح معاش جامعه کارگری آن‌چنان تنزل پیدا کرده که می‌توان با قاطعیت گفت اکثریت کارگران شاغل و بازنشسته امروز زیر خط فقر هستند و فقیر محسوب می‌شوند لذا وزیر کار دولت چهاردهم باید از راهکار‌های اجرایی و کارا برای زدودن فقر از چهره جامعه کارگری کشور استفاده کند.

وزیر کار باید به قانون پایبند باشد

عضو کارگری شورای عالی کار در رابطه با توقعات کارگران از وزیر بعدی کار گفت: کارگران نیازمند راهکار‌های اجرایی و پایبندی به قانون برای بهبود سطح معاش خود هستند. از وزیر کار آینده توقع داریم با بازگشت به قانون، مقدمات خروج کارگران از زیر خط فقر را فراهم کند.

به اعتقاد این فعال کارگری، انتخاب مدیران ارشد در وزارت کار و تامین اجتماعی اهمیت بسیار دارد، چون مدیران این بخش‌ها باید از نیرو‌های متخصص و دغدغه‌مند باشند و براساس شایسته‌سالاری انتخاب شوند.

می‌توان با قاطعیت گفت اکثریت کارگران شاغل و بازنشسته امروز زیر خط فقر هستند و فقیر محسوب می‌شوند لذا وزیر کار دولت چهاردهم باید از راهکار‌های اجرایی و کارا برای زدودن فقر از چهره جامعه کارگری استفاده کند

رئیس کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار استان قزوین افزود: مدیران ارشد وزارتخانه باید از علم و دانش کار بهره‌مند باشند، فراجناحی و دلسوز مردم و کارگران باشند. جامعه کارگری به امید اینکه اتفاقات خوبی در این دولت بیفتد، پای صندوق‌های رای رفت و پزشکیان را به پاستور فرستاد. حالا کارگران توقع دارند در حوزه‌های مختلف ازجمله بحث دستمزد اتفاقات خوبی بیفتد.

تامین اجتماعی به یک مسأله حساس بدل شده است

اسدی در ادامه با تاکید بر اینکه «تامین اجتماعی و مشکلات و چالش‌های آن یکی از بحث‌های اصلی‌ست که باید به آن پرداخته شود»، گفت: این روز‌ها بحث تامین اجتماعی، یک مسأله حساس است و اگر نتوانند درست عمل کنند، بحران‌های این سازمان فراگیر می‌شود و دامن کارگران شاغل و بازنشسته را می‌گیرد. باید بپذیریم بحران در تامین اجتماعی به معنای یک بحران اجتماعی عمیق است که همه کشور را درگیر می‌کند.

درمان یکی از دغدغه‌های اصلی است. در سال‌های اخیر درمان رایگان به تدریج رنگ باخته و پرداخت از جیب کارگران افزایش یافته و با کاهش چتر حمایتی بیمه، بسیاری از دارو‌ها از شمول بیمه خارج شده‌اند

به گفته این فعال کارگری، مدیریت تامین اجتماعی باید یک مدیریت غیرسیاسی باشد و این صندوق از دعوا‌های سیاسی و زدوبند‌های جناحی دور بماند. عضو کارگری شورای عالی کار به اهمیت بحث درمان کارگران شاغل و بازنشسته پرداخت و گفت: امروز درمان به یکی از دغدغه‌های اصلی جامعه کارگری بدل شده است. در طول سال‌های اخیر درمان رایگان به تدریج رنگ باخته و پرداخت از جیب کارگران افزایش یافته، ضمن اینکه با کاهش چتر حمایتی بیمه، بسیاری از دارو‌ها از شمول بیمه خارج شده‌اند. ما خانواده‌هایی را می‌بینیم که بیش از نیمی از درآمد ماهانه خود را برای دارو و درمان صرف می‌کنند و این روند باید تغییر کند.

لزوم ارتقای جایگاه تشکل‌های صنفی

یکی دیگر از مسائل مهم، لزوم ارتقای جایگاه تشکل‌های کارگری‌ست. به گفته اسدی، تشکل‌های مستقل کارگری باید در کشور پا بگیرند و قدرتمند شوند و آزادی عمل و تشکل‌یابی باید به رسمیت شناخته شود.

وی افزود: تشکل‌های کارگری و صنفی قدرتمند، به نفع تولید و رشد اجتماعی‌ست. تشکل‌های مستقل می‌توانند بازوان مشورتی و اجرایی قدرتمندی باشند و از بروز بسیاری از بحران‌ها جلوگیری کنند. اثرگذاری تشکل‌های کارگری در جهان امروز ثابت شده است. باید بگذارند تشکل‌ها به جایگاه شایسته خود دست یابند و مسئولیت‌های اجتماعی خود را برعهده بگیرند. اسدی با تاکید بر نقش مشارکتی و مشورتی تشکل‌های کارگری گفت: ما از وزیر کار آینده توقع داریم در هر قدم با تشکل‌های کارگری مشورت شود و از نظرات این نهاد‌ها در امور اجرایی بهره بگیرند.

عضو کارگری شورای عالی کار در پایان گفت: در هر حال، امروز جامعه کارگری امیدوار است که وزیر کار آینده به زودی از مجلس رای اعتماد بگیرد و کار‌ها روی غلتک بیفتد. وزیری که مجموعه وزارت کار و جامعه هدف آن را خوب بشناسد، در صورت اعتماد به تشکل‌های کارگری و مشورت با آن‌ها می‌تواند موفق عمل کند.

منبع: توسعه ایرانی 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین