آفتابنیوز : آفتاب: ماگنوس ورنشتد سفیر سوئد در جمهوری اسلامی ایران صبح چهارشنبه با رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کرد.
به گزارش گروه سیاسی آفتاب، آیتالله هاشمی رفسنجانی در این دیدار با اشاره به ریاست دورهای سوئد بر اتحادیه اروپا در مورد سخنان وی در خصوص نگرانی غرب از دستیابی ایران به سلاح هستهای، مانعتراشی غرب در خصوص استفاده ایران از انرژی صلحآمیز هستهای را سیاسی عنوان کرد و گفت: «آمریکا و غرب به خوبی مطلع هستند که جمهوری اسلامی ایران تمایلی برای دستیابی به سلاح هستهای ندارد و سابقه رفتار ایران موید این موضوع است».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: «در جنگ عراق علیه ایران؛ با وجود استفاده از سلاحهای شیمیایی ساخت کشورهای غربی توسط صدام و همچنین بمباران مناطق شهری و غیرنظامی؛ جمهوری اسلامی به دلایل اعتقادی مقابله به مثل نکرد».
وی افزود: «هر کشور منصفی که از حجم وسیع کشتار و خرابی در هیروشیما و ناکازاکی پس از حمله اتمی آمریکا مطلع باشد از ساخت و بهکارگیری بمب هستهای متنفر خواهد بود و ایران نیز اینگونه است».
آیتالله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: «پیش از انقلاب کشورهای غربی و آمریکا به دلیل اطاعت رژیم پهلوی از آنها، خود به دنبال ساخت نیروگاههای هستهای و در حال تحویل پیشرفتهترین تکنولوژی در این خصوص به ایران بودند».
وی تصریح کرد: «آمریکا و غرب به دلیل موقعیت مناسب جغرافیایی ایران و همچنین ذخایر عظیم انرژی خواهان نفوذ گسترده در اینجا هستند ولی مردم ایران به دلیل سوابق طولانی تمدن چندهزار ساله و عقاید دینی قطعا زیر بار فرمانبری و وابستگی دوباره نخواهند رفت».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام سکوت و حمایت غرب و آمریکا در قبال هستهای شدن نظامی رژیم صهیونیستی را دلیل دیگر بر ادعاهای واهی آنها در جهت دفاع از صلح و امنیت عنوان کرد.
آیتالله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: «اگر غرب و آمریکا به این سیاستهای خود در قبال ایران ادامه دهند جمهوری اسلامی ایران بدون توجه به اینگونه رفتارها و با توجه به آنکه آژانس انرژی اتمی موظف است اورانیوم غنی شده برای استفاده تحقیقاتی را در اختیار ایران قرار دهد به کار قانونی خود در خصوص استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای طبق موازین ادامه خواهد داد».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین در مورد سخنان سفیر سوئد در خصوص حقوق بشر در ایران، با انتقاد از برخوردهای دوگانه غرب در خصوص وضعیت حقوق بشر در جهان تاکید کرد: «وضعیت حقوق بشر و دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران به مراتب مطلوبتر از بسیاری از کشورهای منطقه خاورمیانه است ولی غرب با فشار بر ایران در این خصوص روابط گستردهای با کشورهایی دارد که تا بهحال هیچ گونه انتخاباتی در کشور خود برگزار نکردهاند».
ماگنوس ورنشتد با تشکر از اظهارات رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد میزان مشارکت زنان در جمهوری اسلامی ایران و آینده این مشارکت مطالبی بیان داشت.
آیتالله هاشمی رفسنجانی خطاب به سفیر سوئد به عنوان رییس دورهای اتحادیه اروپا با اشاره به وضعیت زنان در جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: «افزایش تعداد زنان در دانشگاهها و کارهای علمی و تحقیقاتی، همچنین در عرصههای مدیریتی از نقش و جایگاه آنان در جمهوری اسلامی ایران نشان دارد».
سفیر سوئد در ادامه این دیدار به شعار تبلیغاتی اوباما در مورد تغییر اشاره کرد و گفت: «تا چه حد به این شعار آقای اوباما معتقدید»؟
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام رفتار دولت فعلی آمریکا را در تضاد با سیاست وعده داده شده، مبنی بر تغییر عنوان کرد و افزود: «رفتارهای اخیر دولت آمریکا مبنی بر تلاش برای مصادره اموال بنیاد علوی و همچنین تصویب بودجه 55 میلیون دلاری کمک به مخالفان جمهوری اسلامی ایران ادامه همان رفتار گذشته و حتی بدتر از آن میباشد».
آیتالله هاشمی رفسنجانی ظهور القاعده را ناشی از سیاستهای غلط آمریکا و انگلستان در افغانستان و همچنین منابع مادی برخی کشورهای منطقه در کمک به تفکر طالبانی عنوان کرد و افزود: «جمهوری اسلامی ایران برای حفظ آرامش و امنیت منطقه و همچنین منافع مردم افغانستان کمکهای زیادی برای حذف طالبان انجام داد».
ایشان افزود: «در عراق نیز حضور نیروهای غربی موجب ناامنی در این کشور شد ولی ایران کمکهای بسیاری کرد تا امنیت به این کشور بازگردد».
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: «وضعیت حقوق بشر، امنیت و همچنین تولید مواد مخدر در منطقه پس از حضور نیروهای خارجی وضعیت به مراتب بدتری پیدا کرده است و این گواهی بر این موضوع است که نیروهای خارجی بدون کمک و همیاری کشورهای مهم منطقه قادر به حل موضوعات نیستند».
آقای ماگنوس ورنشتد سفیر سوئد در جمهوری اسلامی ایران در این دیدار با تشکر از مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران به پیشینه خوب روابط ایران و سوئد اشاره و تاکید کرد: «گسترش و توسعه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران خواست سوئد است و در این راستا تلاش خواهد کرد».
وی با اشاره به تنشهای پیش آمده در مورد استفاده ایران از انرژی هستهای و همچنین وضعیت حقوق بشر تاکید کرد که این مسائل از موارد مهم و تاثیرگذار در گسترش روابط ایران و کشورهای اروپایی است و من موضع جنابعالی را به رییس دورهای اتحادیه اروپا منعکس خواهم کرد.