آفتابنیوز : آفتاب: وزیر امور خارجه بار دیگر تاکید کرد که ایران برای گفتوگو درباره معاوضه اورانیوم در داخل ایران به صورت همزمان، آمادگی دارد.
منوچهر متکی که به منظور انجام سفری دو روزه به فیلیپین رفته بود، پیش از ترک مانیل، در نشست مطبوعاتی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره موضوع غنیسازی اورانیوم ایران گفت: «ما چگونگی پیشنهاد آژانس و طرفهای دیگر را در بحث مبادله سوخت مطرح کردیم که از جمله چارچوبها برای چنین پیشنهادی، معاوضه آن در داخل ایران به صورت همزمان است. اگر آنها بر این پیشنهاد تاکید داشته باشند، میتوانند در این قالب با ما مذاکرات را شروع کنند».
وی با بیان این که «جزئیات این پیشنهاد را با آقای البرادعی در میان گذاشتهایم» اضافه کرد: «ما سه راه برای تامین سوخت 20 درصدی برای نیروگاه تحقیقاتی اتمی تهران داریم؛ ارتقای غنیسازی در تهران از 5/3 تا 20 درصد یا خرید 20 درصدی از دیگر کشورها و یا پیشنهاد مطرحشده از سوی آژانس و طرفهای دیگر که ایران برای گفتوگو در چارچوبی که مطرح شده آمادگی دارد».
وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر این که چرا سوخت را از ایران بیرون نمیبرید؟ گفت: «میتوان این سوال را از سوی دیگری هم مطرح کرد به این شکل که چرا آنها اصرار دارند سوخت 5 / 3 درصد را ببرند؟ ما سوخت 5 / 3 درصد آماده داریم، آنها هم سوخت 20 درصد آماده دارند، شما چه اشکالی در مبادله همزمان این سوخت میبینید»؟
او گفت: «در مطالب ما منطق قابل دفاعی وجود دارد».
متکی در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد حوادث پس از انتخابات گفت: «انتخابات آزادی در ایران برگزار شده است. برای اولینبار در 30 سال گذشته بالاترین نرخ حضور مردم را در انتخابات داشتیم که 85 درصد بود، یک هفته پیش از انتخابات ایران نیز انتخابات پارلمان اروپا برگزار شد، در حالی که در برخی کشورهای اروپایی نرخ مشارکت 25 درصد بود».
وی همچنین گفت که برای نخستینبار در ایران فاصله بین برندهی انتخابات و بازنده 11 میلیون رای بوده است و برنده انتخابات در دور دوم حضورش که معمولا آرای پایینتری کسب میکند، افزایش چند میلیونی رای داشته است.
وزیر امور خارجه همچنین با بیان این که قوانین (انتخاباتی) ایران بهگونهای است که امکان هیچگونه دخل و تصرفی در آن وجود ندارد، افزود: «بر اساس همین قانون آقایان رفسنجانی و خاتمی در دورههای قبل برای دو دوره هشتساله و چهار سال قبل هم آقای دکتر احمدینژاد بر اساس همین قانون رییسجمهور شدند».
او همچنین با بیان این که بسیار طبیعی است که در هر انتخاباتی کسانی نسبت به نتیجه اعتراض داشته باشند، و این اعتراضات باید بررسی شود، افزود: «این کاری است که در ایران انجام گرفت و کسانی که فکر میکردند آرایشان شمارش نشده، وقتی مورد به مورد آرا را برای اولینبار شهر به شهر اعلام کردند، متوجه شدند اینگونه نبوده است؛ لذا کسانی که کاندیدای آنان موفق نشد به این نتیجه متقاعد شدند و افراد معدودی مقررات را نقض کردند که البته در این مورد برخی دخالتهای خارجی هم وجود داشت».
وزیر امور خارجه افزود: «طبیعی است این نقض مقررات هم در هر کشوری در چارچوب مقررات آن بررسی میشود».
وی گفت: «صدور احکام قضایی در ایران بر اساس مقررات و قواعد انجام میشود و بر اساس قانون، حق درخواست تجدید نظر برای کسانی که با رایی مواجه میشوند، وجود دارد».