آفتابنیوز : آفتاب: نه علی اکبر هاشمیرفسنجانی به نشست «شکرانه اتحاد» رفت و نه محمود احمدینژاد؛ و علی لاریجانی در یکی از کم رونقترین مراسمهای روز مجلس در صحن سبزرنگ بهارستان، تنها برادر خود را به عنوان یکی از سران نظام در کنار خود دید.
مراسم روز مجلس که از سال گذشته عنوان «شکرانه اتحاد» را به خود گرفته است، امسال بر خلاف پارسال که مراسمی پرتراکم و مملو از شخصیتهای سابق و لاحق کشور بود، با صندلیهای خالی زیاد صحن مجلس همراه شد تا همه توجهات را نه به صحبتهای سخنرانان، که به حاشیههای ناشی از غیبت بزرگان دراین جلسه جلب کند.
البته هم اطرافیان رییس جمهور و هم نزدیکان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام دلایلی را در توجیه عدم حضوراین دو نفر در مراسم روز مجلس برشمردند. از جمله محمدرضا میرتاج الدینی، معاون پارلمانی رییس جمهور گفت که «احمدینژاد از همان ابتدا شرکت در این مراسم را در برنامه خود نداشت» که آن هم به دلیل «مشغله کاری» بوده است.
اما همزمان محمد مسعودپور، معاون میرتاج الدینی درباره غیبت احمدینژاد دراین مراسم گفت: «آقای رییسجمهور از مدتها قبل در این ساعت یک مصاحبه زنده بینالمللی داشتهاند و وقت این مصاحبه از قبل مشخص شده بود».
در مورد هاشمیرفسنجانی نیز عمدهترین دلیل رسمیاعلام شده، دعوت دیرهنگام از رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود. محمدهاشمی، برادر و رییس دفتر رییس مجمع تشخیص مصلحت دراین باره گفت: «آقای هاشمی دعوتنامه مجلس را روز دوشنبه دریافت کرد، اما به دلیل تعیین شدن وقتی دیگر برای ایشان که از قبل در نظر گرفته شده بود، امکان حضور در مجلس مهیا نشد».
با این حال به نظر میرسید که مجلسیها از حضور هاشمیرفسنجانی و احمدینژاد در جشن «شکرانه اتحاد» خاطرجمع بودند، چراکه برای هردوی آنها دراین مراسم وقت سخنرانی در نظر گرفته بودند. شاید به همین دلیل هم بود که وقتی علی لاریجانی برای خیرمقدم گفتن به میهمانان خود پشت تریبون رفت، با ناخرسندی و کنایه از عدم حضورهاشمی و احمدینژاد یاد کرد و گفت: «از آقای احمدینژاد وهاشمیرفسنجانی هم دعوت کرده بودیم، که تشریف نیاوردند؛ ما از خدا برایایشان صحت و سلامت طلب میکنیم و ان شاءالله که خداوند امورات را اصلاح کند». جالب آنکه جمعی از نمایندگان نیز با فریاد «احسنت احسنت» خود کنایه لاریجانی را تایید کردند.
چه کسانی حاضر بودند؟ در مراسم دیروز که هم دیرتر از وقت مقرر شروع شد و هم زودتر از زمان پیش بینی شده به پایان رسید، محمدرضا رحیمی، معاون اول رییس جمهور بالاترین مقام دولتی حاضر در جلسه بود و حضور محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به نمایندگی از هاشمیرفسنجانی به نظر میرسید.
از دیگر شخصیتهای حاضر دراین جلسه میتوان به حجج اسلام صادق لاریجانی رییس قوهقضائیه، محمد محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری، احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، محمدرضا مهدوی کنی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز، محمد امامیکاشانی عضو مجلس خبرگان و مصطفی پورمحمدی رییس سازمان بازرسی کل کشور نام برد. همچنین محمدباقر قالیباف شهردار تهران، محمدرضا نقدی فرمانده بسیج مستضعفین و حبیب الله عسگراولادی دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز در مراسم امسال حاضر بودند. حال آنکه رییس مجلس یک روز قبل ازاین مراسم اعلام کرده بود که در مراسم امسال، برخلاف سال گذشته جز سران سه قوه از شخص دیگری برای حضور در جشن روز ملی مجلس دعوت نخواهد شد.
سال گذشته در مراسم «شکرانه اتحاد»، علاوه بر روسای تمام ادوار مجالس پس از انقلاب (شامل علی اکبر هاشمیرفسنجانی، مهدی کروبی، علی اکبر ناطق نوری و غلامعلی حداد عادل) سید محمد خاتمی، رییس جمهور سابق و جمع کثیری از نمایندگان ادوار مجلس از احزاب و گروههای مختلف نیز حضور داشتند و این مراسم با شکوه و رونق بسیار برگزار شد.
هرچند در مراسم پارسال هم محمود احمدینژاد دعوت لاریجانی را نپذیرفت و به مجلس نرفت. رسانههای نزدیک به دولت، در توضیح عدم حضور احمدینژاد در مراسم سال گذشته، «تلاش حاضران در آن جلسه برای کنار گذاشتن رییس دولت نهم از ریاست جمهوری در چارچوب طرح وحدت ملی» را مطرح میکردند، اما امسال باید دید که آیا دلیلی جز احتمال حضور هاشمیرفسنجانی در این مراسم، کشف خواهد شد یا خیر.
احمدینژاد مردادماه امسال نیز زمانی که برای اولین بار پس از انتخابات ریاست جمهوری، در مراسمی با حضور هاشمیرفسنجانی حضور یافته بود (تودیع و معارفه رییس قوهقضائیه) در زمان سخنرانی رییس مجلس خبرگان جلسه را ترک کرده و پای سخنان او ننشسته بود.
بدین ترتیب، مراسم «شکرانه اتحاد» امسال، بسیار سرد برگزار شد و اغلب حاضران حتی سخنرانیهای برادران لاریجانی دراین نشست را نیز گوش نکردند؛ آنچنان که حتی رییس قوهقضائیه در زمان سخنرانی خود وقتی سروصدای عدهای از حاضران را از گوشه صحن علنی شنید، به کنایه گفت: «بله،اینجا مجلس است و کمیسیون هم تشکیل شده است»!
برادران لاریجانی در نطقهای خود نیز چندان آتشین سخن نگفتند. علی لاریجانی بیشتر به نقل تاریخ مجلس پرداخت و بعد هم «از همه مسوولان کشور خواست به قانون پایبند باشند». برادر دیگر هم که حضور در مجلس را مغتنم دیده بود، در سخنرانی طولانی خود به مشکلات قوهقضائیه از جمله «کمبود بودجه» اشاره کرد. او ضمناً حدود نیمی از وقت خود را به صحبت کردن در مورد فضایل عید سعید غدیر اختصاص داد.
و سرانجام، مراسم «شکرانه اتحاد» با امضای تمبر یادبود مجلس از سوی شخصیتهای حاضر و انداختن عکس یادگاری به پایان رسید، در حالی که کل مراسم، تنها حدود یک ساعت و نیم طول کشیده بود.