کد خبر: ۹۳۲۵۲۰
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴

گمانه زنی‌ها درباره مدیران وزارت ارشاد دولت چهاردهم

در روز‌های اخیر گمانه زنی‌هایی در مورد مدیران وزارت ارشاد دولت چهاردهم صورت گرفته که برخی از آن‌ها ریشه در واقعیت دارد و در برخی موارد به نظر می‌رسد بیشتر شاهد خبرسازی هستیم تا اطلاع رسانی. آنچه پیش رو دارید و کفه مدیران سینمایی در آن سنگینی دارد، محصول پیگیری‌های خبرنگاران همشهری در روز‌های اخیر است.
گمانه زنی‌ها درباره مدیران وزارت ارشاد دولت چهاردهم
آفتاب‌‌نیوز :

عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، این روز‌ها در مرحله استقرار و رایزنی‌ها و بررسی‌ها برای انتخاب همکاران و مدیرانش است. وزیر ارشاد دولت پزشکیان این امتیاز را دارد که تا همین ۳ سال پیش در ساختمان بهارستان حضور داشته و با مناسبات وزارتخانه آشنایی کامل دارد و مدیران این حوزه را به خوبی می‌شناسد. در روز‌های اخیر گمانه زنی‌هایی در مورد مدیران وزارت ارشاد دولت چهاردهم صورت گرفته که برخی از آن‌ها ریشه در واقعیت دارد و در برخی موارد به نظر می‌رسد بیشتر شاهد خبرسازی هستیم تا اطلاع رسانی. آنچه پیش رو دارید و کفه مدیران سینمایی در آن سنگینی دارد، محصول پیگیری‌های خبرنگاران همشهری در روز‌های اخیر است.

معاونت مطبوعاتی

علیرضا معزی

در روز‌های اخیر پرتکرار‌ترین نام برای پست معاونت مطبوعاتی، علیرضا معزی بوده است. معزی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم پست‌های در پست‌های مدیریتی مرتبط با رسانه حضور داشت. از دبیری شورای اطلاع رسانی دولت تا معاونت ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییس جمهور، مسئولیت‌هایی است که علیرضا معزی به عنوان مدیر نزدیک به حسین انتظامی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تجربه کرد. مدیری که سال‌ها در رسانه‌ها حضور داشته و از سردبیری هفته نامه سروش و دبیری فرهنگی در روزنامه جام جم تا تاسیس و مدیریت خبرآنلاین، بخشی از کارنامه مطبوعاتی معزی را تشکیل می‌دهد. معزی به عنوان یکی از چهره‌های جریان اعتدال، فعلا تنها گزینه معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد است.

قائم مقام وزیر ارشاد

حسین انتظامی

مدیر فرهنگی نزدیک به جریان اعتدال که مهم پست‌های مدیریت فرهنگی اش را دو دو دولت روحانی تجربه کرد، گزینه جدی قائم مقامی وزارت ارشاد است. از حسین انتظامی به عنوان یکی از گزینه‌های وزارت هم نام برده شده می‌شد و نامش در فهرست کارگروه‌های مختلف به عنوان گزینه حضور در پست وزیر ارشاد به چشم می‌خورد که در نهایت عباس صالحی راهی ساختمان بهارستان شد. رابطه خوب صالحی با حسین انتظامی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، باعث شد تا در روز‌های اخیر از رییس سابق سازمان سینمایی به عنوان مهم‌ترین چهره برای قائم مقامی وزارت ارشاد نام برده شود. انتظامی از چهره‌هایی است که از دهه هفتاد پست‌های مختلف مدیریت فرهنگی و مدیریت رسانه را تجربه کرده است. چه در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و چه در روزنامه هایی، چون جام جم و همشهری که در اولی موسسش بود و در در دومی ۲ سال مدیر عاملی اش را بر عهده داشت. انتظامی به لحاظ گرایش سیاسی بیشتر به علی لاریجانی نزدیک است و در روز‌های مناظره‌های ریاست جمهوری، که به عنوان کارشناس مقابل نامزد‌ها حضور داشت، به چهره‌ای آشنا برای مردم تبدیل شد.

محمد حمیدی مقدم

مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، از معدود مدیران وزارت ارشاد است که صندلی اش را از دولت روحانی تا دولت شهید رییسی حفظ کرد. مدیر معتدل و عمل‌گرایی که توانست در دو دولت با دو رویکرد متفاوت کار کند و حالا نامش به عنوان یکی از گزینه‌های ریاست سازمان سینمایی به گوش می‌رسد. محمد حمیدی مقدم در دوران ریاست حسین انتظامی بر سازمان سینمایی به مرکز گسترش آمد و جایگزین طباطبایی نژاد شد و وقتی دولت عوض شد، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی هم همه مدیران زیر مجموعه اش را تغییر داد جز مدیر عامل مرکز گسترش. نام او در حالی به عنوان گزینه ریاست سازمان سینمایی به گوش می‌رسد که این احتمال وجود دارد حمیدی مقدم تا برگزاری جشنواره سینما حقیقت در آذرماه در پست خود باقی بماند و البته در مورد این مدیر سینمایی، باید به احتمال حضور در بنیاد سینمایی فارابی نیز اشاره کرد.

محمد مهدی طباطبایی نژاد

از مدیران سینمایی دولت‌های یازدهم و دوازدهم که مجموعه‌ای از مسئولیت‌ها را در دو دولت تدبیر و امید تجربه کرد. محمد مهدی طباطبایی نژاد با سابقه مدیریت در صدا و سیما در دهه هشتاد، سال‌های طولانی در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به عنوان قائم مقام، معاون و مدیرعامل حضور داشت و در ۲ سال پایانی دولت دوازدهم مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی شد. تجربه برگزاری چندین دوره از جشنواره سینما حقیقت و دبیری سی و نهمین جشنواره فیلم فجر در رزومه این مدیر سینمایی به چشم می‌خورد.

ابراهیم داروغه زاده

ابراهیم داروغه زاده هم از مدیرانی است که از تلویزیون به سینما آمد. داروغه زاده در سمت هایی، چون مدیر عاملی موسسه رسانه‌های تصویری و موسسه تصویر شهر حضور داشته است، اما مهم‌ترین پست مدیریتی اش در سینما دبیری جشنواره فیلم فجر و مدیریت اداره ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی بوده است. ابراهیم داروغه زاده در دوره‌های سی و ششم، سی و هفتم و سی و هشتم دبیر جشنواره فیلم فجر بود و احتمالا دستاورد مهمش به عنوان مدیر سینمایی را باید دبیری جشنواره سی و هشتم فجر دانست که با توجه به شرایط، فستیوال را در مجموع پررونق برگزار کرد. در مورد داروغه زاده البته ظاهراً موانعی وجود دارد که اگر برطرف شوند، نامش در فهرست مدیران سینمایی دولت چهاردهم قرار خواهد گرفت.

علیرضا تابش

مدیر عاملی بنیاد سینمایی فارابی، در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ مهم‌ترین حضور علیرضا تابش در مدیریت فرهنگی است. بعد از روی کارآمدن دولت یازدهم، تابش که در سال‌های ۷۸ تا ۸۴ عضو هیئت نظارت بر انجمن دوستداران میراث فرهنگی بود، به عنوان مدیرکل حوزه ریاست و مشاور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به این سازمان رفت. با این پیشینه می‌توان گفت مهم‌ترین دوران مدیریت علیرضا تابش در فارابی رقم خورده است. مطرح شدن نام تابش به عنوان گزینه ریاست سازمان سینمایی، واکنش‌های متفاوتی را میان طیف‌های سینمایی به همراه داشته است.

محمد مهدی عسگرپور

یکی از جدی‌ترین گزینه‌های حضور در پست‌های مدیریت فرهنگی، فعلا تمایلی به حضور در دولت نشان نداده است. محمد مهدی عسگرپور با سابقه طولانی مدیریت سینما، از مدیرعاملی فارابی در عصر اصلاحات که خیلی طول نکشید و تجربه دبیری بیستمین و بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر در ابتدای دهه هشتاد و دبیری جشنواره جهانی فجر در آخرین ماه‌های دولت دوازدهم، بیش از هر چیز با حضورش در خانه سینما شناخته می‌شود. در سال‌های ۸۸ تا ۹۲ عسگرپور به عنوان مدیر عامل خانه سینما با مدیران سینمایی دولت دهم درگیری‌های گسترده‌ای داشت که به بسته شدن خانه سینما هم انجامید. عسگرپور در حال حاضر رییس هیات مدیره خانه سینماست و نامش به عنوان یکی از گزینه‌های وزارت ارشاد هم مطرح شده بود. از عسگرپور به عنوان مدیر٫ سینماگری نام برده می‌شود که توانایی تعامل با طیف‌های متفاوت سیاسی را دارد؛ مدیری که فعلا حاضر به پذیرش پستی در دولت نشده، ولی نامش میان گزینه‌ها همچنان به چشم می‌خورد.

معاونت هنری

نام چند نفر هم در لیست گمانه زنی‌های معاونت هنری دیده می‌شود. مدیرانی که در دولت روحانی هم حضور داشتند و البته از مدیران میانی در دولت سیزدهم نیز بودند.

محمد اللهیاری

یکی از این اسامی، محمد اللهیاری است. الهیاری فومنی دانش آموخته دکترای علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی است. از جمله سوابق مدیریتی و اجرایی الهیاری می‌توان به مدیرکل امور کتاب و کتابخوانی، مدیرکل دفتر موسیقی، مشاور معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر پنج دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی، دبیر شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب تهران، معاون اجرایی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، مدیر بخش خارجی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مدیرکل دفتر آموزش و فعالیت‌های فرهنگی هنری و ... اشاره کرد.

مهدی افضلی

افضلی از دیگر مدیرانی است که نامش در لیست گمانه زنی‌ها برای معاونت هنری دیده می‌شود، فردی که علاوه بر مدیریت بنیاد رودکی، مدتی نیز مدیر عامل موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر شد.

قادر آشنا

از دیگر مدیران قادر آشناست، او دکترای اندیشه سیاسی از دانشگاه علامه طباطبایی دارد و سوابق مدیریتی او به استان زادگاهش باز می‌گردد. مدیرکل ارتباطات و هماهنگی معاونت قرآن و عترت رئیس موسسه آموزش عالی علمی_کاربردی فرهنگ و هنر، مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران

و مدیریت هنر‌های نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخشی از سوابق کاری آشناست. معاونت توسعه فناوری ومطالعات سینمایی سمتی بود که آشنا در دولت سیزدهم داشت.

مهدی شفیعی

شفیعی از جمله مدیرانی است که سابقه پر و پیمانی در مرکز هنر‌های نمایشی دارد. مهدی شفیعی به عنوان مشاور مطالعات و برنامه‌ریزی معاون امور هنری وزیر ارشاد در معاونت هنری حضور داشت. شفیعی فارغ‌التحصیل کارگردانی تئاتر در مقطع کارشناسی ارشد است. او پیش از این رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهواز، معاون مالی و اداری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های البرز و خوزستان و معاون مدیرکل اداره هنر‌های نمایشی بوده است. در مرکز هنر‌های نمایشی نیز سکان تئاتر کشور را در دست داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین