آفتابنیوز : آفتاب-سرويس بينالملل: پارلمان افغانستان در حركت به سمت دموكراسي از دولت پيشي گرفتهاست . دولت مركزي در كابل به رهبري حامد كرزاي همچنان روزهاي آزمون و خطا را پشت سر ميگذارد . همزمان اما پارلمان اين كشور در حال آزمايش ايستادن در برابر خواست دولت است . آخرين مرحله از اين بازي هم عدم راي اعتماد پارلمان به هفده وزير پيشنهادي حامد كرزاي بود .
خبرگزاري فرانسه در تازهترين گزارش خود از اوضاع در افغانستان مينويسد: افغانستان چند دهه است كه با فقر و گرسنگي دست و پا مي زند . چند دهه است كه مردمان اين كشور جز شبهنظامي چيزي را تجربه نكردهاند . اكنون اما نمياندگان پارلمان اندكاندك مخالفت با دولت و نماينده افغانها شدن را تجربه ميكنند .
شايد رد صلاحيت وزرا در پارلمان براي حامد كرزاي گران تمام شد اما بارقهاي از اميد در دل افغانها زده شده است : نمايندگان آنها اندك ندك طعم دموكراسي حقوقي را ميچشند .
شكريه باركزاي، نماينده پارلمان افغانستان در گفتگو با خبرگزاري فرانسه گفت: مردمي كه با موشك و خمپاره با يكديگر مي جنگيدند اكنون زير يك سقف در حال همكاري هستند اگرچه گاهي اوقات به سوي يكديگر بطري آب پرتاب ميكنند.
چهل و هشت ساعت پيش بود كه 232 عضو پارلمان كه در جلسه حاضر بودند به طور قاطعانه 17 وزير از 24 وزير پيشنهادي كرزاي را رد صلاحيت كردند، حتي 7 وزيري كه تاييد صلاحيت شدند به سختي توانستند راي اعتماد قاطعانه نمايندگان را به دست آورند .
نمايندگان مجلس به راحتي به كانديداهايي كه متعلق به قوميتي خاص بودند يا خود را به واسطه كمكهايشان به كرزاي تحميل كرده بودند، نه گفتند .
حامد كرزاي قصد داشت در پاسخ به انتقادهاي خارجي ،فهرست وزراي خود را قبل از كنفرانس بينالمللي افغانستان در لندن كه 28 ژانويه برگزار ميشود، تكميل كند.
همزمان كاي آيده، مرد شماره يك سازمان ملل در افغانستان اگرچه نتايج راي گيري در پارلمان را يك "شكست سياسي" خوانده و آن را عامل طولاني شدن سكون سياسي در افغانستان خواند، ولي به صراحت اعتراف كرد كه اين امر يك خبر خوب براي توسعه دموكراسي در افغانستان است.
نمايندگان پارلمان افغانستان در سال 2005 انتخاب شدند. بر اساس قانون اساسي، پارلمان متشكل از دو بخش شامل مجلس249 عضوي عليا و مجلس نمادينتر 102 عضوي سفلي است.