کد خبر: ۹۳۴۶۳
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۸۸ - ۱۱:۴۶
خشم باراك اوباما از مردان امنيتي‌اش

اوباما: پرچم‌هاي قرمز خطر را نمي‌بينيد؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرويس بين‌الملل: پرچم‌هاي قرمز در ايالات متحده بالا رفته است . اوضاع امنيتي در افغانستان،پاكستان،يمن و سومالي رضايت‌بخش نيست. ايالات متحده هم نخستين كشوري است كه ناامني در اين كشورها متضرر مي‌شود. جوان نيجريه‌اي كه در واپسين روزهاي سال 2009 ميلادي ، تعطيلات را بر كام رئيس‌جمهوري تلخ كرد، همچنان جنجال مي ‌آفريند . انتقادهاي باراك از مردان به اصطلاح امنيتي‌اش همچنان ادامه دارد. 

درست بيست و چهار ساعت پيش بود كه نمايندگان سازمان سيا در افغانستان اعتراف كردند كه عامل انتحاري كه يك ماه پيش هفت همكار آنها را در افغانستان در چشم بر هم زدني به كشتن داد،جاسوسي دوجانبه بوده است . پزشكي كه هم با القاعده همكاري داشته و هم مزد سيا را مي‌گرفته است . همين خبر كافي بود تا باراك اوباما باز عنان از دست داده و در نطقي تلويزيوني در اين خصوص بگويد: اطلاعات آمريكا پرچم‌هاي قرمز در شبه جزيره عرب را كه مي‌توانست مانع توطئه نافرجام منفجر كردن هواپيماي خطوط هوايي آمريكا در روز كريسمس شود، از دست داد. اين سهل‌انگاري پذيرفتني نيست و من آن را تحمل نخواهم كرد. 

باراك اوباما اين سخنان را پس از ديدار با روساي آژانس‌هاي جاسوسي و مشاوران ارشد امنيت ملي در كاخ سفيد به منظور مذاكره درباره‌ دو تحقيق درخصوص تلاش نافرجام انفجار در يك هواپيماي آمريكايي مطرح كرد. 

باراك اوباما با لحني كه بي‌سابقه بود در اين خصوص گفت: ختم كلام اين‌ است كه دولت آمريكا اطلاعات كافي براي بر ملا كردن اين توطئه در اختيار داشته و مي‌توانسته حمله روز كريسمس را خنثي كند ولي جامعه اطلاعاتي ما نتوانسته اين سرنخ‌ها را به هم ارتباط دهد.
اوباما افزود: ‌وقتي كه يك تروريست مظنون مي‌تواند به همراه مواد منفجره در روز كريسمس سوار يك هواپيما شود، سيستم به طرز فاجعه باري ناكارآمد عمل كرده است.

زنداني از گوآنتانامو به يمن نمي‌رود
بحث انتقال زندانيان از گوآنتانامو به يمن هم ديگر محور سخنان رئيس‌جمهوري بود. باراك اوباما اعلام كرد كه روند انتقال زندانيان آزاد شده گوانتانامو به يمن را پس از حمله روز كريسمس متوقف كرده ولي به تعهد خود براي بستن زندان گوانتانامو پايبند است . 

دولت آمريكا تحت فشار شديد داخلي قرار دارد كه نبايد زندانيان بيشتري از گوانتانامو به يمن بازگردانده شوند زيرا اين نگراني وجود دارد كه آنها به افراط گرايي بازگردند. 

اين تصميم اوباما ترديد‌ها درباره تلاش‌ها براي بستن گوانتانامو را دو چندان كرد. اوباما در اولين روز در دست گرفتن رياست جمهوري آمريكا متعهد شد كه ظرف يك سال گوانتانامو را تعطيل مي‌كند ولي با به پايان رسيدن سال 2009 اين مهلت تعيين شده به پايان رسيد. 

اوباما گفت:‌ با توجه به وضعيت ناآرام موجود من با دادستان كل صحبت كرده‌ام و توافق كرديم كه زنداني ديگري در حال حاضر به يمن باز گردانده نشود. 

رييس جمهور آمريكا در پاسخ به منتقدان گفت: اشتباه نكنيد. ما گوانتانامو را خواهيم بست زنداني كه منافع امنيت ملي ما را تخريب كرده و به يك ابزار براي جذب نيرو براي القاعده بدل شده است.
همزمان ميچ مك كانل، رهبر جمهوري خواهان سنا كه هميشه گفته تلاش اوباما براي بستن گوانتانامو اشتباه است؛ تاكيد كرد كه حمله روز كريسمس تناقضات در تصميم اوباما را نشان مي‌دهد؛ وي گفت: با توجه به ماهيت مشخص تهديد القاعده، انتقال زندانيان از گوانتانامو به يمن منطقي به نظر نمي‌رسد. گوانتانامو هم چنان يك مكان مناسب براي نگه داشتن تروريست‌ها است بويژه آنهايي را كه نمي‌توان در يك كشور ثالث در زندان نگه داشت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین