آفتابنیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: حسين كاشفي در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به برگزاري جلسه فوقالعاده خانه احزاب با بيان اين كه بحث همانديشي احزاب با يكديگر در برنامه دو ساليانه خانه احزاب گنجانده شده است، گفت: در اين جلسه نيز بحث تقويت احزاب و توسعه فرهنگ تحزب، همچنين ضرورت تعامل و گفتوگو ميان احزاب جهت حل مسايل و مشكلات مورد بررسي و توجه قرار گرفت.
كاشفي همچنين با تاكيد بر اين كه احزاب بايد در زمينههاي مختلف از جمله اداره كشور نظريات مناسبي داشته باشند در ادامه اظهار كرد: در جلسه فوقالعاده خانه احزاب، دبيران كل احزاب نگرانيهاي خود را از وضعيت موجود اعلام كردند و در نهايت همگي خواستار اين بودند كه در جهت برون رفت از چنين وضعيتي طرحهاي مناسب پيشنهاد شود تا آرامش به جامعه بازگردد.
وي توجه به قانون اساسي را از جمله تاكيدات دبيران كل احزاب در اين جلسه عنوان و خاطرنشان كرد: در اين راستا احزاب نيز ميتوانند كار كرد خاص خود را داشته باشد.
كاشفي تصريح كرد: آن چه مورد توجه دبيران كل در اين جلسه قرار گرفت اين بود كه نبايد در شرايط فعلي كساني كه از ابتداي انقلاب موجبات ايجاد تفرقه در كشور را فراهم مي كردند زمينه سوء استفادههاي بعدي خود را آماده ببينند و مسايل را به نفع خود مصادره كنند.
رييس خانه احزاب ايران هم چنين از جمع بندي پيشنهادات احزاب در جهت برون رفت از شرايط فعلي خبر داد و گفت: قرار شده است دبيران كل احزاب چه آنهايي كه در جلسه فوق العاده حضور داشتند و چه آنهايي كه حضور نداشتند پيشنهادات خود را در اين راستا به ما ارايه دهند تا بعد از اين، اين پيشنهادات در كميته حقوقي خانه احزاب جمع بندي و در نهايت به مسوولين ذي ربط ارايه شود.
كاشفي در ادامه با تاكيد بر اين كه بحث گفتوگو و تعامل در كشور كمتر مورد توجه قرار گرفته است اظهار كرد: حزب آمده تا به كار جمعي بپردازد و خرد جمعي را مورد توجه قرار دهد.
رييس خانه احزاب هم چنين از برقراري تعامل اين تشكل با احزاب آسيايي و احزاب كشورهاي اسلامي در آينده خبر داد و خاطرنشان كرد: چرا حزب در كشور ما كه از قدمت و فرهنگ ديرينه اي برخوردار است نتوانسته جايگاه واقعي خود را پيدا كند.
وي احترام به حقوق افراد و به رسميت شناختن حقوق ديگران را يك ضرورت خواند و گفت: بايد سعي كنيم در اين فضا به جمعبنديهايي برسيم كه طي آن نفع و خير كشور مورد توجه قرار گيرد و خانه احزاب نيز چنين مشي را دنبال خواهد كرد.
كاشفي در ادامه اين گفتوگو در ارزيابي خود از تاكيد اخير وزير كشور مبني بر ضرورت بازنگري در قانون احزاب با بيان اين كه بايد كليت چنين رويكردي را مثبت تلقي كرد ، گفت: به هر ترتيب يك دستورالعمل، مصوبه و يا حتي قانوني كه در يك برهه زماني با توجه به شرايطي به تصويب ميرسد ممكن است نقاط ضعف و قوتي را داشته باشد.
وي با بيان اين كه ما از چنين نگاهي استقبال ميكنيم در عين حال تاكيد كرد: منتهي اول از همه بايد ببينيم قانوني كه هم اكنون وجود دارد به طور صحيح اجرا ميشود يا خير؟ و اگر اجرا نميشود به چه علت است.
وي با اشاره به اصولي از قانون اساسي كه بحث ضرورت توجه به آراء عمومي مردم، آزاديهاي سياسي و اجتماعي و حقوق احزاب را با اهميت قلمداد ميكند، اظهار كرد: قانون اساسي كاملا اين موضوع را مورد توجه قرارداده است كه كارها بايد توسط خود مردم انجام شود حال اين مردم وقتي متشكل ميشوند به صورت پيشرفته حزب را تشكيل ميدهند. حال با توجه به اين تاكيدات بايد ديد چرا احزاب جايگاه خود را در كشور ما ندارند.
وي افزود: هم چنين با توجه به مشكلات مالي احزاب و اين كه مي بينيم روزي به آنها يارانه تعلق ميگيرد و روزي از اين مساله محروم مي شوند بايد گفت كه اصلا اعتقاد به كار خيري وجود دارد يا خير.
وي بررسي دلايل عدم توسعه فرهنگ تحزب در كشور را يك ضرورت دانست و اظهار كرد: در اين راستا بايد اگر در قانون احزاب كاستيهايي وجود دارد برطرف شود.
رييس خانه احزاب هم چنين ضرورت دوري از هرگونه اقدام عجولانه در بازنگري قانون احزاب را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان كرد: ما در خانه احزاب آمادگي داريم تا نظرات و پيشنهادات خود را به مسوولين ذي ربط ارايه دهيم.