آفتابنیوز : آفتاب-سرویس فرهنگ و اندیشه: دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور اصلیترین رویكرد برای مسؤولین در كتابخانههای عمومی كشور را ایجاد فضایی مؤمنانه در فضای كتابخانهها دانست و گفت: باید به بررسی این موضوع بپردازیم كه چه كار كنیم تا محیط كتابخانههای ما یك محیط مؤمنانه باشد و محیطی ایجاد شود كه در آن گناه نباشد، كه اگر این مسأله حل شود، به ایجاد فضای بصیرت در كتابخانهها كمك كردهایم.
منصور واعظی ادامه داد: از مسائل اساسی كه در مقطع چهارم انقلاب در حد پیشرفت و عدالت مطرح میشود، بحث ارتقای بصیرت است كه به عنوان یكی از ضرورتهای جامعه و فرهیختگان عنوان میشود.
واعظی افزود: وضعیت امكانات در منابع و در استانهای مختلف متفاوت است؛ بهگونهای كه امكانات در سال 88 نسبت به سال 86، موفقیتها و پیشرفتهای بیشتری داشته است.
او در ادامهی صحبتهای خود در تحلیلی از وضعیت امروز در دههی چهارم انقلاب، گفت: گاهی فتنههای بعد از انقلاب به عنوان تهدید و مسألهای كه معضلات سنگینی را ایجاد میكند، نگاه میشود؛ ولی میتوان به آنها به چشم یك فرصت نیز نگاه كرد.
دبیركل نهاد كتابخانههای عمومی كشور وضعیت پیشآمده در چند ماه گذشته را یك فرصت برای كشور خواند و افزود: با اینكه مسألهی تهدید در این قضیه قابل بررسی است؛ ولی میتوان گفت كه انقلاب در این زمینه یك گام به جلو رفت.
او با اشاره به سه دههی انقلاب اسلامی، گفت: تا قبل از دههی چهارم انقلاب، در تنازعات سیاسی و اجتماعی، عناصری مؤثر بودند كه به انقلاب لطمههای زیادی خورد و فتنهای كه برای كشور ما بعد از انتخابات پیش آمد، مهمترین بهرهای كه برای كشور خواهد داشت، این است كه این عناصر و جناحها، احزاب و تشكلهایی كه به عنوان نیروهای خودی تلقی میشدند، از گردونهی مدیریت كشور حذف شدند؛ پس میتوانیم این فتنه را با همهی هزینههایی كه برای ما داشت، به عنوان یك فرصت تلقی كنیم.
واعظی ادامه داد: هر جنگی كه در گذشته و در صدر اسلام نیز اتفاق میافتاد، هزینههایی برای اسلام بهدنبال داشت و اكنون برآورد این مسأله برای كشور شفافتر شدن مواضع و قدرتمند شدن ماست.
او با اشاره به وجود فتنههایی از 30 سال گذشته تاكنون در كشور، اظهار كرد: به نظر میرسد این مقطع نقطهی عطفی برای دههی چهارم انقلاب اسلامی است. با این رویكرد و نگاهی كه میتوان به این فتنه كرد، باید به بررسی چگونگی عملكرد مسؤولان كشور بپردازیم و ببینیم وظیفهی ما به عنوان یك نیروی اصولگرا چیست.
واعظی افزود: در بسیاری از موارد میتوانیم برای پیدا كردن راه، دو مسیر اصلی داشته باشیم؛ نخست نگاهی است كه به ولی امر مسلمین و نیروهای ارزشی باید داشت و نگاه دیگر باید به سوی دشمنان باشد تا ببینیم هر آنچه آنها را شاد میكند، ما عكس آن را عمل كنیم.
دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور اضافه كرد: وظیفهی ما، مشخص كردن خطوط اصلی و شفافیت برای مردم، مسؤولین و خودمان است.
او همچنین گفت: در ارتقای بصیرت در كشور و نهاد باید چهار گام و برنامهی اصلی داشته باشیم؛ نخست خودمان و مسؤولان باید بتوانیم شرایط را تشخیص دهیم، پس از آن همكاران و كتابداران هستند كه باید این مسائل و پرچمها برایشان شفاف باشد تا بتوانند مسیر درست را تشخیص دهند.
دبیركل نهاد كتابخانههای عمومی كشور گام بعدی برای ارتقای بصیرت را متوجه اعضای كتابخانههای كشور برای تحقق برنامهها خواند و گفت: در روزهای گذشته چندین جلسه در شورای برنامهریزی برگزار كردیم كه همهی آن به بررسی این مسأله گذشت.
واعظی همچنین بیان كرد: ما دنبال این قضیه هستیم كه در عین تحلیل كارها، یك برنامهی عملی نیز در این زمینه داشته باشیم كه امیدوارم تا حدود سههفتهی دیگر بتوانیم آن را ارائه دهیم.
او اصلیترین رویكرد برای مسؤولین در كتابخانههای عمومی كشور را ایجاد فضایی مؤمنانه در فضای كتابخانهها دانست و ادامه داد: باید به بررسی این موضوع بپردازیم كه چه كار كنیم تا محیط كتابخانههای ما یك محیط مؤمنانه باشد و محیطی ایجاد شود كه در آن گناه نباشد، كه اگر این مسأله حل شود، به ایجاد فضای بصیرت در كتابخانهها كمك كردهایم.
واعظی اضافه كرد: در شرایط فعلی كه امروز در كشور و برای انقلاب ایجاد شده است، باید ببینیم نقش ما بهعنوان مدیران كتابخانههای كشور چیست تا بتوانیم تكالیف خود را به بهترین نحو انجام دهیم.