آفتابنیوز : آفتاب: گروهی 54 نفره از متفکران و دانشگاهیان ایرانی خارج از کشور با انتشار بیانیهای حمایت خود را از بیانیه شماره 17 میرحسین موسوی که شامل پنج راهکار برای حل مشکلات سیاسی کشور بود اعلام کردند.
این گروه که بسیاری از آنها استادان و کارشناسان سرشناس امور ایران در دانشگاههای معتبر هستند بر این موضوع تأکید میکنند که بیانیه شماره 17 موسوی نشانه آمادگی او برای مذاکره با دستگاه حاکم است.
آنها مینویسند: ما نیز دموکراسی را نهادینه کردن روشهای بیخشونت برای مهار و مدیریت کشاکشهای سیاسی و گسترش مشارکت سیاسی شهروندان میدانیم. تجربه نشان داده است که مذاکره سیاسی یکی از روشهای کارآمد در مسیر پرفراز و نشیب گذار مسالمتآمیز به دموکراسی است.
تاکید بر مذاکره با حکومت برای رسیدن به خواستههای دموکراتیک راهی است که برخی دیگر از حامیان برجسته جنبش سبز اخیرا بر آن تاکید کردهاند.
آنها می گویند که موسوی در این بیانیه «از ادامه جنبش برای تغییرات دموکراتیک» حمایت کرده و «نشان داده است که به منظور پیشبرد خواسته های همین جنبش آماده است با دستگاه حاکم مذاکره کند.»
از نظر این گروه «برجسته ترین وجه آن بیانیه چهار بند مربوط به انتخابات آزاد و پیش شرطهای برگزاری آن از جمله آزادی زندانیان سیاسی، آزادی مطبوعات و رسانه ها، و تاکید بر حق تشکیل احزاب و برگزاری اجتماعات است.»
نویسندگان نامه می نویسند: امیدواریم طرح این مطالبات تاریخی در بیانیه میرحسین موسوی زمینه را برای پذیرش عمومی آنها و گسترش همکاری میان نیروهای گوناگون جنبش سبز فراهم کند.
آنها با اعلام پشتیبانی از «بن مایه» بیانیه آقای موسوی آن را «یک برنامه حداقلی متناسب با مرحله کنونی» توصیف میکنند و مینویسند که به عقیده آنها جنبش اجتماعی-سیاسی مردم ایران در آیندهای نزدیک «یک برنامه دموکراتیک فراگیر در پیش خواهد گرفت؛ برنامهای که محدودیتهای کنونی را درنوردیده و حقوق شهروندی یکایک ملت ایران از هر قومیت و جنسیت را در بر خواهد گرفت.»