آفتاب -سرویس سیاسی: یك اصولگرای منتقد دولت با تاكید بر ضرورت برگزاری مناظرههای سیاسی در تلویزیون و آسیب شناسی آنها توصیه كرد: مناظرهكنندگان آداب لازم را فرا گیرند تا بهانه برای تعطیلی مناظرهها پیدا نشود.
عماد افروغ در گفتوگو با ایلنا، در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر مناظرههای اخیر سیما بر گرایش مردم به رسانههای داخلی، با اشاره به نقش رسانهها در جهان و ایران اظهار داشت: به طور منطقی اگر رسانه داخلی بازتابدهنده آرا، و سلایق مختلف باشد، روی گرایش مردم به رسانههای بیگانه اثر میگذارد و قطعا تمایل به آنها را كمتر خواهد كرد، اما اگر این رسانه نقش خود را به خوبی ایفا نكند و یكطرفه حكم كند، گرایش مردم به رسانههای خارجی بیشتر میشود كه هفت، هشت ماه گذشته موید این امر است.
وی افزود: در طول 30 سال گذشته عقاید گوناگونی در كشور وجود داشتند و تا حدودی تضارب آراء و آزادی نسبی در كشور برقرار بوده است و زیبنده نیست كه صداوسیما چهره دیگری از این تجربه 30 ساله به دست دهد.
این استاد دانشگاه با بیان اینكه رسانه ملی در انتخابات عملكرد خوبی نداشت، تصریح كرد: این رسانه قبل، حین و بعد از انتخابات رسالت ملی خود را به خوبی انجام نداد و اگر مناظرهها زودتر از این برگزار شده بود شاهد بسیاری از اتفاقات ناگوار نبودیم.
وی تاكید كرد: وقتی رسانه ملی در اختیار یك رگه خاص از یك اردوگاه بزرگ سیاسی قرار بگیرد، جفا در حق همان اردوگاه، نظام، انقلاب و تجربه 30 ساله است، ولی اینكه مدتی است شاهد بازتاب دیدگاههای مختلف هستیم به طور طبیعی شاهد تلطیف نسبی فضا و بازگشت اعتدال در فعالیتهای رسمی خواهیم بود.
نماینده مجلس هفتم ادامه داد: وقتی چند مناظره چنین اثری را میگذارد، جای سوال است كه چرا قبل از این مناظره برگزار نشد و لذا امیدواریم برگزاری این مناظرهها تاكتیك نباشد، بلكه ناشی از یك استراتژی بلندمدت باشد.
افروغ در خصوص شرایط یك مناظره مطلوب اظهار داشت: مناظرهكنندگان باید آداب مناظره را بدانند و مسائل را مورد تحلیل و ریشهیابی قرار داده و راهحل ارائه دهند و همچنین پای افرادی را كه امكان دفاع ندارند و یا اسنادی را كه ریشه در واقعیت ندارند به میان نكشند و نیز در صورتی كه اتهامی علیه افراد غایب مطرح شد آنها بعدا بتوانند از خود دفاع كنند.
این اصولگرای منتقد با اشاره به مطرح شدن برخی مطالب در مناظرههای گذشته تلویزیون درباره وابسته دانستن برخی جریانات به بیگانگان، گفت: بعضیها انگار به اسناد بیگانه دسترسی دارند كه اینچنین سخن میگویند؛ در حالی كه این سوال پیش میآید كه چرا این اسناد در دست دستگاههای قضایی نیست؟ و یا چرا دست دیگران نیست؟ و اگر این افراد به اسناد آژانسهای بیگانه دسترسی دارند پس اینها چه دستگاههای اطلاعاتی هستند كه اسناد آنها افشا شده است؟ در نتیجه این موضوع دو حالت دارد؛ یا در اصل سند باید تردید كرد و یا اینكه دلالت این اسناد را باید زیر سوال برد و در صورت صحت اسنادی كه تنها آنها به آن دسترسی دارند، باید فرض ارتباط و اتصال به این آژانس های اطلاعاتی را مطرح كرد.
این مدرس دانشگاه با تاكید بر این روش مند بودن مناظرهها و بكارگیری اخلاق، عقلانیت و بینه در آنها، یادآور شد: كشور اكنون دوران نیمه بحران و هیجان را میگذراند و فضای اخلاقی كشور رادیكال است و اطراف دعوا باید تلاش كنند تا به صورت منطقی به بحث پرداخته و مسائلی را كه حكم قضایی در خصوص آنها صادر نشده به عهده قوه قضائیه بگذارند و مطالبی بگویند كه مطابق با فهم و شعور عمومی است.
افروغ در ادامه با بیان اینكه فكر میكنم تداوم مناظرهها با اشكال روبهرو شود افزود: دلیل این مساله این است كه ممكن است هم از سوی مناظرهكنندگان اخلاق مناظره رعایت نشود و هم اینكه آقایان احساس كنند با شفاف شدن مسائل منافع خود را از دست خواهند داد، زیرا منافع آنان همیشه در تاریكی تضمین میشود و اكنون نیز بسیاری از منابع رسانهای و سیاسی در اختیار این گروه قرار دارد.
وی ابراز امیدواری كرد كه مناظرهكنندگان آداب لازم را فرا گیرند تا بهانه برای تعطیلی مناظرهها پیدا نشود.
نماینده دوره هفتم مجلس در پایان با اشاره به موضوع بیطرف بودن مجری در مناظره گفت: مجری باید نهایت بیطرفی را از خود نشان دهد تا شبههای باقی نماند، زیرا مجری فعلی سابقه چندان مطلوبی در برگزاری مناظرههای انتخاباتی ندارد و همان زمان مشخص بود كه از یك نامزد خاص طرفداری میكند و لذا اگر قرار باشد انصاف رعایت شده و مناظره روشنگرانه باشد ابعاد مختلف بحث را باید لحاظ كرد كه یكی از آنها به همین موضوع بیطرف بودن مجری باز میگردد.
من فکر میکردم،اصولگرایی یعنی همان حرفهایی که از زبان و دهان آقایانی همچون حسینیان وامثالهم به بیرون رانده میشود! ولی مثل اینکه در بین آنها هم افرادی پیدا میشود که...