آفتابنیوز : آفتاب: پایتخت افغانستان دیروز (سهشنبه) یک روز پس از حمله افراد مسلح و بمبگذاران انتحاری که با انجام موجی از حملات و درگیری با نیروهای امنیتی، باعث کشته شدن پنج تن و فرار مردم وحشت زده از شهر شدند، در حالت آماده باش کامل قرار گرفت.
زمارای بشاری سخنگوی وزارت کشور افغانستان، اواخر دوشنبه گفت؛ اقدامات امنیتی ما همیشه سختگیرانه هستند و ما همیشه در حالت آمادهباش هستیم و فردا و پس از آن هم خواهیم بود.
به گزارش برخی از منابع خبری دیروز تدابیر شدید امنیتی در مرکز و مناطق حساس این شهر به اجرا درآمد. حضور نیروهای امنیتی افغان به ویژه پلیس و ارتش ملی در سطح شهر افزایش داشت و این نیروها اوضاع امنیتی را به شدت زیرنظر داشتند.
شماری از مغازه های مرکز کابل نیز تعطیل بود و تردد شهروندان هم در مقایسه با روزهای گذشته کمتر به چشم می خورد. خیابان منتهی به وزارت خارجه افغانستان نیز که در مرکز کابل قرار دارد به روی وسایط نقلیه بسته شده بود و نیروهای امنیتی از توقف خودروها در کنار خیابان ها و کوچه های مرکزی شهر جلوگیری می کردند.
روز دوشنبه شبه نظامیان تا دندان مسلح، ساختمان های دولتی نزدیک کاخ ریاست جمهوری، دو مرکز خرید، یک سینما و تنها هتل پنج ستاره کابل را در یکسری حملات هماهنگ در ساعات شلوغ شهر، هدف قرار دادند. طالبان که حملات روزافزون خونینی را علیه دولت افغانستان و سربازان ناتو انجام می دهد، مسوولیت این حملات را بر عهده گرفت و اعلام کرد 20 تن را برای این حملات فرستاده بوده است.
محمد حنیف اتمر وزیر کشور افغانستان پس از آنکه حامد کرزی رئیس جمهور این کشور اوضاع را تحت کنترل خواند، گفت که در درگیری های روز دوشنبه یک کودک به همراه چهار عضو نیروهای امنیتی کشته و بیش از 70 تن زخمی شدند. در این حملات همچنین هفت شبهنظامی بر اثر انفجار خود یا بر اثر اصابت گلوله نیروهای امنیتی کشته شدند.
از طرف دیگر خبرگزاری کویت نیز گزارش داد که در درگیری ها و انفجارهای روز دوشنبه در کابل 14 تن کشته و 40 تن زخمی شدند. در واکنش به این حملات ژنرال استنلی مک کریستال فرمانده نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان ضمن محکوم کردن این اتفاق گفت؛ حمله روز دوشنبه طالبان در کابل نمونه دیگری از وحشی گری و حقارت آنها نزد مردم افغانستان است. وی افزود؛ نیروهای امنیت ملی افغانستان به طور موثر اوضاع را کنترل کردند و باید تحسین شوند.
ما با قربانیان بیگناه این حمله بزدلانه ابراز همدردی قلبی می کنیم. آندرس فوگ راسموسن دبیرکل ناتو نیز نقش نیروهای امنیتی افغان را در دفاع از کابل و برقراری نظم تحسین کرد. وی گفت؛ مهاجمان روشن کردند هدف آنها تغییر پیشرفتی است که مردم افغانستان در حال رسیدن به آن هستند. در همین راستا ژنرال سر دیوید ریچاردز رئیس ارتش انگلیس گفت؛ نیروهای امنیتی افغان به این حملات به خوبی واکنش نشان دادند و توانایی های خود را به منتقدانی که آنها را در مقابله با چنین حملاتی زیر سوال می برند، ثابت کردند.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، ریچاردز گفت؛ طالبان به افراد خود دستور داده بود تا جایی که میتوانند به اماکن مختلف حمله کنند تا نشان دهند در همه جا حضور دارند و مهم نیست که موفق می شوند یا خیر. وی در یک سخنرانی در موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک گفت؛ این به آن معنی نیست که ما باید این طور نتیجه بگیریم که آنها همانند رابین هود محبوب هستند.
این حملات محکومیت های بین المللی متعددی را نیز به دنبال داشت. امریکا و هیات امداد رسانی سازمان ملل در افغانستان جزء نخستین گروه هایی بودند که این حمله را محکوم کردند. در همین راستا لارنس کانون و استفان اسمیت وزرای خارجه کشورهای کانادا و استرالیا در بیانیه هایی ضمن محکوم کردن این حملات، اعلام کردند این «حمله وحشتناک تروریستی» با هدف بی ثبات کردن دولت جدید افغانستان صورت گرفت.
روزنامه کریستین ساینس مونیتور نیز با پرداختن به عملیات تروریستی طالبان در کابل و تلاش آنها برای ورود به کاخ ریاست جمهوری افغانستان، هدف طالبان از این اقدام را زیر سوال بردن اقدامات امریکا در این کشور و همچنین کنفرانس لندن توصیف کرد. این روزنامه در ادامه می نویسد؛ این عملیات در حالی انجام شد که امریکا در حال اعزام 30 هزار نظامی جدید به این کشور برای تشدید امر مبارزه علیه تروریسم است و «حامد کرزی» رئیس جمهوری افغانستان نیز به تازگی اقداماتی را برای تسریع روند اصلاحات در این کشور انجام داده است.
به نوشته این روزنامه، این حمله طالبان می تواند پاسخی منفی باشد بر تمام این اقدامات، به عبارت دیگر در آستانه کنفرانس بین المللی لندن که قرار است در تاریخ 28 ژانویه (هشت بهمن) برگزار شود طالبان این پیام را مخابره کرده که با وجود راهبرد جدید امریکا و اقدامات جدید کرزی، طالبان همچنان قدرت را در افغانستان در دست دارد.