کد خبر: ۹۴۱۹۵
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۲:۱۹

نمایشگاه مجازی، مقدمه احداث شهر الکترونیک

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرويس اجتماعي: مهندس مجابی، معاون علم و فن آوری، مرکز مطالعات و برنامه ریزی گفت: سومین جشنواره پژوهش و نوآوری بصورت ملی برگزار می شود و ما بیشتر در خدمت کلانشهرها هستیم و امید است در جشنواره چهارم با نشستی که در کلان شهرهای آسیایی داشتیم، بصورت فراملی نیز برگزار شود. 

بنابراین به جای برگزاری یک نمایشگاه فیزیکی، نمایشگاه الکترونیک و یا مجازی را ایجاد کردیم که همچنین یکی از رویکردهای شهرداری تهران که همان دستیابی به شهر الکترونیک است، می باشد. در آینده نیز به صورت دائمی نمایشگاه مجازی به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی، مهندس مجابی در جلسه، روز چهارشنبه، 30 دی ماه که توسط شهرداران کلان شهرها در سالن جلسات مرکز مطالعات و برنامه ریزی تشکیل شد، گفت: ما بوسیله نمایشگاه مجازی، ایده پارک علمی و یا پارک علم و فن آوری که طراحی اش در طی چند سال گذشته صورت گرفت را تا حدودی به سرانجام رساندیم و شخصی که متقاضی ارتباط با صاحب اندیشه یا دانش است به راحتی می تواند این ارتباط برایش فراهم شود. یکی از عمده ترین کارهایی که مرکز برای رسمیت دادن به فعالیتهای پژوهشی در این سایت ایجاد کرده، ثبت امضاء الکترونیک است. این امضاء تصویت شده و قرار است در برنامه های آتی افراد بتوانند در این فضا امضاء کرده و تعهداتی که باید نسبت به هم داشته باشند را در این فضا ایجاد کنند.

برگزاری نمایشگاه های مختلف در شهر تهران یکی از موضوعات مهم است. هنگام برگزاری این نمایشگاه ها در نقاط مختلف شهر تهران ما با معضلاتی مانند، شلوغی و ترافیک و غیره رو به رو هستیم. بنابراین در سومین نمایشگاه پژوهش و نوآوری در حوزه مدیریت شهری، به جای نمایشگاه فیزیکی، نمایشگاه مجازی را ایجاد کرده ایم.

مجابی گفت: از عمده ترین اهداف ما برای ایجاد این نمایشگاه این است که، تمامی تبادلات علمی را در زمینه های مختلف فراهم کرده و محصولات علمی را در این فضا ارائه دهیم. بطور مثال زمانیکه در تهران تونل توحید با طول 5/2 کیلومتر، توانسته مشکل آبهای سطحی را برطرف کند، ممکن است یک شهر دیگری برایش هنگام احداث یک تونل این موضوع مطرح باشد، که برای احداث یک تونل عمده ترین کارها چه خواهد بود. یا اینکه در ارتباط با خدمات شهری که ما می توانیم نوعی خدمات را ارائه داده که هزینه کمتری برده و بتواند مطلوبیت بیشتری فراهم آورد، مورد نیاز شهر و یا شهرداری دیگری باشد. بنابراین این فضا با تمامی این امکانات در سایت طراحی شده و از طرف دیگر، ارتباط با دانشگاه ها، فرهیختگان و اندیشمندان در قالب اشخاص حقیقی و حقوقی را در قالب لینکهایی که بتوان مسائل را عنوان و یا حل نمود، ایجاد کرده است .

معاون علم و فن آوری مرکز مطالعات و برنامه ریزی، درباره تاخیر در برگزاری سومین جشنواره پژوهش گفت: ما قصد داشتیم این جشنواره را در هفته پژوهش که در آذرماه بود برگزار کنیم ولی از آنجا که مصادف شد به سفر آقای قالیباف، شهردار تهران به کپنهاگ برای شرکت در اجلاس تغییرات اقلیمی مسائل زیست محیطی، بنابراین وقفه ای در برگزاری جشنواره روی داد که در نهایت به 3 و 4 اسفندماه که در سالن همایش های برج میلاد است، تغییر یافت.

وی در رابطه با نحوه برگزاری این جشنواره گفت: عواملی که باعث شد این جشنواره برگزار شود، اهمیتی بود که این جشنواره در ارتباط با محورهایی مانند: ابعاد فیزیکی کالبدی شهر، ابعاد اجتماعی و فرهنگی شهر، اداری و مدیریت شهر، اقتصادی و مالیه شهری، نظام مطالعاتی و فن آوری های شهری، سلامت، ایمنی و محیط زیست شهری، ابعاد حقوقی شهر و در نهایت اصلاح الگوی مصرف که موضوع ویژه جشنواره است، می باشد. بحث اصلاح الگوی مصرف جدا از اینکه بحث مطبوعاتی و رسانه ای آن مطرح می شود، در شهرداری تهران نیز یک نگاه جدی داشته و به عنوان یک اولویت در کار شهرداری این موضوع مورد توجه قرار گرفته است. ستادی در این زمینه تشکیل شده که این ستاد در طول مدت یکسال برنامه های مختلفی را به معاونتها و مناطق ابلاغ و یکسری بحث های مطالعاتی انجام شده و هم اکنون نیز در حال انجام می باشد. بنابراین از آنجا که این موضوع به عنوان مسئله ویژه ای عنوان شده تنها با این رویکرد است که اصلاح الگوی مصرف در همه جا نهادینه شود. با تمامی این بحث هایی که در حوزه علم و دانش در نظام مدیریت شهری ما باید دنبال کنیم، اهدافی مانند، شناسایی کلیه دستاوردهای علمی، تقویت فرآیند بومی سازی، تقویت روابط بین سیاست گذاران، پژوهشگران دانشگاهی، شناسایی و ترویج اصلاح الگوی مصرف و در نهایت تقدیر و قدردانی از پژوهشگران حوزه مدیریت شهری و ایجاد انگیزه در جهت مشارکت بیشتر در مسائل شهری، از اهدافی است که در برگزاری جشنواره دنبال می شود.

وی در پایان درباره انتخاب برترین ها گفت: برای هر کدام از طرح های پژوهشی، مقالات، کتاب و پایان نامه های برتر ظوابط هایی در نظر گرفته شده است. در رابطه با مقالات پژوهشی این مسئله نیز حائز اهمیت است، مقالاتی که ارائه می شود حتما در یک مجله دارای رتبه علمی چاپ شده باشد که البته این مسئله شامل حال کارمندان شهرداری نمی شود. بنابراین اگر آثار پژوهشی خاص و موضوع قابل توجه ای وجود داشت، اشخاصی غیر از کارمندان شهرداری نیز می توانند این دسته از مقالات خود را در نشست های که در جشنواره برگزار می شود، ارائه دهند. همچنین با توجه به اینکه تاریخ برگزاری جشنواره به 3 اسفندماه تغییر یافته زمان مهلت ارسال آثار پژوهشی تا 10 بهمن ماه می باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین