کد خبر: ۹۴۲۱۳
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۵:۰۱

احمد خاتمی: کسانی که از مردم عقب افتاده‏اند خود را معتدل می‏نامند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس سیاسی: یك عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: به این باورم كه انتقادهای سازنده هم لازم و هم مایه‌ رشد كشور محسوب می‌شود.

آیت‌الله سیداحمد خاتمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار كرد: در پی خطبه‌های این هفته اینجانب شاهد بودم كه رسانه‌ بیگانه و برخی از رسانه‌های داخلی و سیاسیون برداشتی نادرست از سخنان اینجانب داشته‌اند؛ تعبیر بعضی‌ها این بود كه خاتمی از مواضع گذشته خود چرخش داشته است. در این راستا در جهت اطلاع مردم عزیزمان هم برای آن كه بیگانگان بدانند كه اشتباه می‌كنند چند نكته را عرض می‌كنم.

وی با بیان این‌كه " مواضعی كه مبنای درستی دارد، قابل تغییر نیست" خاطرنشان كرد: مواضع اینجانب از قبل از پیروزی انقلاب ـ آغاز جوانی بنده ـ براساس مبانی ولایت فقیه و امام راحل عظیم‌الشان بود و بعد از ارتحال ایشان نیز براساس مواضع مقام معظم رهبری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای بوده است. من بر این مبنا سخن گفته و موضع گرفته‌ام؛ بنابراین چرخش در مواضع آن هنگام است كه مبنا تغییر كند و مبنای اینجانب تغییر نكرده و نخواهد كرد.

وی خاطرنشان كرد: آن‌چه كه در خطبه‌های اول گفتم بیان یك ارزش والای اخلاقی به صورت كلی بود. كینه‌زدایی یك ارزش اخلاقی است، اما متاسفانه برخی رسانه‌های داخلی نیز این موضوع اخلاقی را به مسایل سیاسی گره زدند. در حالی كه، كسانی كه خطبه‌ اول را گوش كردند می‌دانند كه من در این خطبه صرفا به یك بحث اخلاقی ـ البته با توجه به نیازهای روز ـ نظر داشته‌ام.

خطیب نماز جمعه تهران تاكید كرد: بنده سخنی گفتم كه همچنان بر آن سخن هستم؛ اعتراض در چارچوب قانون اساسی حق همه شهروندان است. لكن سخن آن است كه آیا اعتراضی كه معترضان در این 7 ماه داشتند در چارچوب قانون اساسی بوده است؟ آیا حمله به مسجد، به آتش كشیدن اموال مردم ، حمله به عزاداران حسینی و هتك حرمت عاشورا، اهانت به تصویر و آرمان امام(ره)، ‌اعتراض در چارچوب قانون اساسی است یا اغتشاش؟ این مغلطه‌گری است كه كسانی اغتشاش را اعتراض بنامند، ‌من در همین خطبه تصریح كردم؛ ادامه اعتراض به سبك كنونی خیانت به مردم و انقلاب اسلامی و خلاف شرع و عقل است.

وی افزود: حال سخن این است كه ما هم بر این باوریم كه جامعه نیاز به آرامش، صفا، یكدلی و وحدت دارد، اما آیا این سوال جا ندارد كه اغتشاش را چه كسانی شروع كردند؟ فتنه‌گری را چه كسانی آغاز كردند؟

وی با بیان این‌كه " منطق اسلام در حل دعواها و اختلافات این است كه تلاش كنند در جامعه اسلامی اختلافات به پایان برسد" تاكید كرد: اما این روند به معنای صرف نظر كردن از جرم جنایت نیست. قرآن نیز می‌گوید عادلانه به اصلاح بپردازید؛ بنابراین جای این سخن است كه آیا نام آن‌چه در طول این 7 ماه برخی معترضان انجام دادند، اعتراض است كه حق قانونی خود بنامند؟ از نظر بنده بسیاری از این اعتراضات خلاف قانون اساسی و ضدیت با ملت و آسیب رساندن به ملت بوده است.

خاتمی تصریح كرد: روح سخن بنده كه هم‌چنان به آن تاكید دارم این است كه متاسفانه معترضان تاكنون به صورت شفاف خط خود را از بیگانگان جدا نكرده‌اند؛ بیانیه می‌دهند، بعد از 7 ماه یك كلمه علیه منافقین و آمریكا گفته‌اند و در مقابل چندین سطر نظام را متهم كرده‌اند، این همان دو پهلو سخن گفتن و دو پهلو موضع گرفتن است.

وی با بیان این‌كه " هم‌اكنون نیز بر آن‌چه در خطبه‌ها گفتم تاكید دارم" گفت: معترضان بیایند به صورت شفاف خط خود را از بیگانگان جدا كنند، قانون اساسی و ولایت فقیه را به صراحت و شفافیت در گفتار و عمل بپذیرند. سخن بنده همان سخنان گذشته است و من همچنان معتقدم كسانی كه فتنه‌گری كردند، به انقلاب آسیب زدند و مایه خوشحالی بیگانگان را فراهم كرده‌اند.

وی افزود: همچنان به عنوان دلسوز و خیرخواه آحاد مملكت از كسانی كه نادرست و بیراهه رفتند می‌خواهم راه خود را اصلاح كنند و در جبهه مردم وانقلاب قرار بگیرند ،آن‌گاه است كه می‌توانند در چارچوب قانون، اعتراض كنند، ایراد بگیرند و انتقاد كنند.

خطیب نماز جمعه تهران گفت: در پایان باید بگویم این روزها واژه اعتدال فراوان به كار گرفته می‌شود و كسانی كه بعضا خود از سیل خروشان مردم عقب هستند، خود را معتدل می نامند، ما اعتدال را فقط رهروی راه ولایت می دانیم و هر تفسیر دیگری از اعتدال نادرست است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین