آفتابنیوز : آفتاب-سرویس بین الملل:به گزارش cnn مهم ترین موضوع مطرح شده در اجلاس یک روزه لندن یعنی طرح دولت افغانستان مبنی بر جذب نیرو های طالبان به طور جدی مورد حمایت شرکت کنندگان قرار گرفته است.
در نتیجه این اجلاس، شرکت کنندگان طی بیانیه ای رسمی طرحی که پیشتر در همان روز توسط حامد کرزای معرفی شده بود را مورد تایید خود قرار دادند.
کرزای در این اجلاس که در آن بیش از 60 کشور و سازمان بین المللی در جستجوی راهی برای نجات افغانستان از چنگ اندازی های نیرو های ستیزه گر بودند، تصریح کرد: ما باید تمامی نیرو های کشور علی الخصوص آن دسته از اعضای طالبان که عضو القاعده و دیگر گروههای تروریستی نیستند را جذب کنیم.
گفتنی است که تمرکز اصلی اجلاس بر روی مسئله اهدای کمک 500 میلیون دلاری در جهت جذب جنگجویانی بود که متعهد شوند، دست از خشونت و مبارزه مسلحانه بردارند. این پول می تواند در راستای ایجاد شغل و مسکن برای اعضای طالبان به کار گرفته شود و در تغییر نگرش آنان نقشی اساسی را ایفا نماید.
طبق این طرح از کشورهایی که به افغانستان کمک مالی می کنند خواسته شده است تا مبالغی را برای پشتیبانی از این طرح اختصاص دهند، وزیر امور خارجه آمریکا ، هیلاری کلینتون پس از این اجلاس اعلام کرد که ارتش ایالات متحده در افغانستان از منابع مالی که در اختیار دارد می تواند این برنامه را مورد حمایت قرار دهد.
هیلاری کلینتون علی رغم اینکه انتظار نداشت که روسای اصلی طالبان این پیشنهاد را بپذیرند، گفت : بسیاری از اعضای طالبان این شانس را به عنوان فرصتی جذاب برای ورود دوباره به اجتماع خواهند دانست.
همچنین او اضافه کرد که دولت آمریکا در تلاش است تا فضای سیاسی کشور افغانستان را دستخوش تغییراتی نماید تا کسانی که خود را عضوی از طالبان می دانند، بتوانند از آن جدا شوند.
افغانستان در رابطه مسائل امنیتی اعلام نمود که قصد دارد تا پایان امسال کنترل برخی استان ها را به نیروهای ارتش محلی انتقال دهد، ضمن اینکه در طی سه سال آینده ناحیه تحت کنترل ارتش افغانستان به نصف استان ها، در پنج سال آینده به تمامی خاک افغانستان افزایش خواهد یافت.
طبق بیانیه پایانی اجلاس، تا اکتبر سال 2011 تعداد نیرو های ارتش افغانستان به 171600 نفر و تعداد نیرو های پلیس ملی افغانستان به 134000 نفر خواهد رسید.
هیلاری کلینتون اعلام کرد که اگر برنامه های مطرح شده در این اجلاس موفق باشند، ایالات متحده از جولای سال 2011 به بعد به تدریج نیروهای خود را از افغانستان خارج خواهد کرد. وی همچنین اضافه کرد که این بیشتر از اینکه این طرح یک استراتژی خروج نیروها برای ما باشد، طرح کمک به نیروهای محلی افغان برای تامین امنیت کشورشان است.
دیوید میلیبند، وزیر امور خارجه انگلستان، که میزبانی کنفرانس به عهده کشور متبوع وی بود، در پایان این اجلاس یک روزه اعلام کرد که شرکت کنندگان در کنفرانس همه هم عقیده بودند که سال 2010 سالی مهم و سرنوشت ساز در ترمیم اقتصاد بی ثبات و کاهش فعالیت های نیرو های شورشی برای افغانستان خواهد بود.
وی همچنین عزم راسخ دولت جدید افغانستان را به منزله کلیدی برای حل مشکلات و حرکت رو به جلو دانست.
از دیگر شرکت کنندگان در این کنفرانس می توان حامد کرزای رئیس جمهور افغانستان، گوردون براون نخست وزیر انگلستان، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، راسموسن رئیس دوره ای ناتو و بسیاری از دیپلمات های بلند پایه ی دیگر نام برد.
وزیر امور خارجه افغانستان در کنفرانس خبری تصریح کرد که کشورش همیشه آمادگی پذیرفتن مسوولیت بیشتر در اداره افغانستان را دارا بوده است ، اما این موضوع مستلزم حمایت های جدی تری از جانب جامعه جهانیست.
بر اساس بیانیه پایانی اجلاس ، کمک کننده های بین المللی در این اجلاس مبالغ بیشتری را در جهت بازسازی و برنامه های امنیتی افغانستان متعهد شدند، اما پرداخت این مبالغ را به ارتقای سطح مدیریت مالی دولت، کاهش فساد مالی، ارتقا سیستم بودجه ریزی و اجرای بودجه، طراحی یک استراتژی مالی موثر مشروط نمودند.
حامد کرزای در این اجلاس تصریح کرد که کشورش به صورت آهسته اما با عزمی راسخ در جهت رسیدن به اهداف تعیین شده و صلح و پایداری در حرکت است و او با فساد مالی مبارزه خواهد کرد. وی اضافه کرد که در صدد ایجاد یک شورای ملی صلح و آشتی همچون مجمع سنتی روسای قبایل، موسوم به لویی جرگه، برای جذب اعضای طالبان است. او ابراز امیدواری کرد که ملک عبدالله، پادشاه عربستان نقشی حساسی را در این پروسه ایفا نماید.
وی از همه همسایگان علی الخصوص پاکستان درخواست نمود که برنامه های این کشور از جمله آشتی ملی را حمایت نمایند و اضافه نمود که کشورش چشم انتظار حمایت جدی جامعه جهانی از این طرح است.
کرزای همچنین به فرماندهان رده بالای طالبان پیشنهاد کرد که در آینده در دولت افغانستان نقش آفرینی نمایند. به همین منظور این هفته سازمان ملل برخی از اعضای رده بالای طالبان را برای ترغیب به شرکت در مذاکراتی که در آینده نه چندان دور به همین منظور انجام خواهد شد، از لیست سیاه خارج نمود.
ژنرال استنلی مک کریستال فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در افغانستان در پاسخ به این سوال که آیا اعضای طالبان می توانند در آینده افغانستان نقشی را عهده دار شوند، گفت که تصور می کند که هر افغانی به شرط اینکه به جای تمرکز بر گذشته ، بر آینده متمرکز شود، می تواند در آینده افغانستان نقش داشته باشد.
در همین رابطه در اظهار نظری که از طالبان در باره این کنفرانس منتشر شده اعلام شده است که علی رغم تمامی مسائل مطرح شده در کنفرانس تنها یک راه حل برای پایان مشکلات افغانستان وجود دارد و آن خروج کامل نیروهای متهاجم است.
در ادامه طالبان اعلام نموده است که ایالات متحده به منظور متقاعد کردن افکار عمومی برای ادامه حضور نظامی در افغانستان این کنفرانس را برگزار نموده است.
آنها اعلام نموده اند که می خواهند به وضوح به اشغالگران بگویند که مردم خود را با طرح ها و استراتژی های گمراه کننده گول نزنند، وقت خود و مردمشان را تلف نکنند و بیش از این به ملت افغانستان رنج و مشقتت تحمیل نکنند، تنها راه حل موجود برای اتمام این مشکلات خروج کامل نیروهای اشغالگر از خاک افغانستان است.
همچنین در اجلاس بین المللی برگزار شده در لندن، هیلاری کلینتون از طرحی به منظور مشارکت بیشتر زنان افغانی در اجتماع نیز پرده برداشت. این طرح شامل اهداف با اهمیتی همچون تضمین امنیت برای زنان، دسترسی به عدالت ، دسترسی به سرویس های مرتبط با سلامتی ، حق تحصیل و آموزش و همچنین ایجاد فرصت های اقتصادی برای زنان می باشد.
وی همچنین این نگرانی را که ممکن است با بازگشت و مشارکت طالبان در قدرت، حقوق زنان افغانی همچون گذشته، تضییع شود را بی مورد دانست و بازگشت و یا جذب اعضای طالبان به قدرت را را منوط به تایید حقوق زنان و قبول چارچوب های قانون اساسی افغانستان برای فعالیت دانست. گفتنی است که به موجب قانون اساسی افغانستان حقوق و آزادی های زنان به رسمیت شناخته شده است.
به گفته وی این طرح در تضاد آشکار با نقشه اخیر القاعده مبنی بر اعزام زنان به منظور عملیات انتحاری در غرب می باشد.
انتظار می رود که دومین مجمع بزرگ بین المللی در رابطه با افغانستان در چند ماه آینده در کابل پایتخت افغانستان برگزار گردد.