کد خبر: ۹۴۴۳۲
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۷:۵۹
تحریم اقتصادی ایران از سوی اروپا واقعی نبوده است

آلمان، ایتالیا و فرانسه مهم‌ترین شریکان تجاری ایران

تحریم ایران به بیکاری در اروپا می‌انجامد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-ایران و اتحادیه اروپا در سه سال گذشته ( 2007 تا 2009) بیش از 91 میلیارد دلار( 65 میلیارد یورو) مبادلات اقتصادی داشته اند .

به گزارش "وای‌نت نیوز" حجم تجارت ایران با کشورهای عضو اتحادیه اروپا به رغم لفاظی‌های سیاستمداران قاره سبز در زمینه افزایش تحریم‌ها علیه ایران، رقم قابل توجهی است .

سه کشور آلمان ، ایتالیا و فرانسه به ترتیب مهم ترین شرکای اروپایی ایران هستند. بر اساس آمار نهادهای اقتصادی اروپا ، ایران و 27 کشور عضو اتحادیه اروپا از ژانویه تا جولای 2009 ( شش ماهه نخست سال گذشته میلادی ) بیش از 14 میلیارد دلار ( 10 میلیارد یورو) مبادلات اقتصادی داشته‌اند.

با وجودی که این رقم 6 میلیارد دلار کمتر از مدت مشابه در سال 2008 است ، اما عدم کاهش محسوس مراودات تجاری ایران و اتحادیه اروپا نشان می دهد ، در حالی که کشورهای عضو این اتحادیه با بحران اقتصادی و ورشکستگی نهادهای اقتصادی خود مواجه اند عملا توانایی ایستادن در برابر اراده شرکت ها و کمنپانی های خود در مبادلات تجاری سود آور با ایران را ندارند، چرا که این کار ممکن است با بالا بردن سطح بیکاری در این اتحادیه بر مشکلات اقتصادی کشورهای عضو بیفزاید .

از سوی دیگر باید توجه داشت که کاهش 31 درصدی در مبادلات تجاری ایران و اروپا در سال مالی 2009 ، بیشتر به دلایل بحران اقتصادی بوده نه دلایل سیاسی ناشی از تحریم های ایران .

با وجودی که حجم مبادلات تجاری ایران و اتحادیه اروپا در سال 2007 ، 33 میلیارد و هفتصد میلیون دلار ( 24 میلیارد یورو) و در سال 2008 به رقم 36 میلیارد و پانصد میلیون دلار ( 26 میلیارد یورو ) رسیده بود ، اما این آمار در شش ماه اول سال 2009 به رقم 14 میلیارد دلار رسیده است.

اتحادیه اروپا در سال 2007 ، 15 میلیارد و چهارصد میلیون دلار و در سال 2008 ، 16 میلیارد و هفتصد میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده است و در مقابل در سال 2007 ، 19 میلیارد و ششصد میلیون دلار کالا ( عمدتا نفت و مشتقات آن ) و در سال 2008 ، 20 میلیارد و سیصد میلیون میلیارد دلار از ایران واردات داشته است.

در شش ماه نخست سال 2009 نیز ، این اتحادیه 5 میلیارد و ششصد میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده در حالی که 8 میلیارد و چهارصد میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده است.

مقایسه آمار نشان می دهد که علی رغم موازنه مثبت تجاری ایران و اروپا به نفع ایران در سال های 2007 و 2008 در شش ماهه نخست سال 2009، موازنه تجاری 2 میلیارد و هشتصد میلیون دلار به نفع اتحادیه اروپا بوده است .

در شش ماهه نخست سال 2009 ، آلمان مهم ترین شریک اروپایی ایران با حجم مبادلات تجاری 2 میلیارد و هشتصد میلیون دلاری با تهران بوده است و پس از این کشورر ایتالیا و فرانسه به ترتیب با 2 میلیارد و هشتصد و 2 میلیارد دلار در مکان های دوم و سوم ایستاده‌اند.

در شش ماهه نخست سال 2009 همچنین هلند با 1 میلیارد و هشتصد میلیون دلار و اسپانیا با 1 میلیارد و هفتصد میلیون میلیارد دلار در مکان های چهارم و پنجم شرکای اروپایی ایران ایستاده‌اند.

آمار شش ماهه نخست سال 2009 نشان از کاهش 31 درصدی حجم مبادلات تجاری دو طرف در مقایسه با رقم مشابه سال 2008 است که در این کاهش تجارت یونان با 67 درصد کاهش، پرتغال با 65 درصد و فنلاند با 60 درصد کاهش روابط تجاری با ایران مواجه بوده اند .

همچنین در شش ماهه نخست سال 2009 ، آمار صادرات ایران به این اتحادیه با کاهش 48.5 درصدی روبرو بوده است و در این میان سه کشور پرتغال ، رومانی و فرانسه به ترتیب با کاهش 70 ، 58 و 57 درصدی در واردات از ایران در جایگاه های اول تا سوم ایستاده اند .

با این حال و با وجود کاهش عظیم صادرات ایران به اتحادیه اروپا در سال 2009 ، بر اساس آمار شش ماهه نخست سال 2009 ، در همین مدت تنها در صادرات اتحادیه اروپا به ایران 8.2 درصد کاهش وجود داشته است .

بر اساس آمار شش‌ماهه نخست سال 2009، در این مدت کشورهایی که حجم مبادلات تجاری‌شان با ایران نسبت به مدت مشابه در سال‌های قبل افزایش داشته شامل جمهوری چک، استونی، مجارستان و لهستان است .

وب سایت وای‌نت نیوز در پایان نتیجه گیری می‌کند که با توجه به آمارهای موجود در روابط تجاری ایران و اتحادیه اروپا ، موضوع تحریم های ایران و کاستن از حجم تجارت خارجی با ایران برای این اتحادیه به سادگی نخواهد بود و برای این کار دولت های اروپایی باید در برابر اراده شرکت ها و کمپانی های اقتصادی خود بایستند و در صورت تحریم گسترده تبادلات تجاری با ایران باید منتظر افزایش بیکاری قابل توجه در کشورهای خود باشند.

" وای نت نیوز" در ادامه تلویحا می نویسد که با توجه به جداول آماری موجود، سخن گفتن از افزایش تحریم ها علیه ایران و کاهش روابط اقتصادی و تجاری با این کشور از سوی سیاستمداران اروپایی بیشتر به بلوف سیاسی می‌ماند.



بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین