عباس علی آبادی روز چهارشنبه در حاشیه بهرهبرداری براری از ۹ طرح انتقال و فوق توزیع برق منطقهای خوزستان در شهرستان بهبهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: رویکرد جدید ما حرکت از سمت انرژیهای سنتی به سمت انرژیهای تجدیدپذیر است و اگر چه راه دشواری در پیش داریم، اما بی شک به کمک یکدیگر میتوانیم به این مهم دست پیدا کنیم. برنامه ریزی ما به گونه است که در سال آینده بتوانیم از میزان قابل توجهی از انرژیهای تجدیدپذیر برای تولید برق کشور بهرهمند شویم.
وزیر نیرو تصریح کرد: کشور اکنون ۱۳۰۰ مگاوات از مجموع ۹۲ هزار مگاوات ظرفیت اسمی نیروگاههای آبی، حرارتی، اتمی و خورشیدی بهرهمند است و در آینده نیز امید داریم این ظرفیت را به چند برابر افزایش دهیم.
وزیر نیرو همچنین گفت: پیش بینی می شود با ظرفیت سازی در نیروگاه های سنتی و تجدیدپذیر، پیش پیک مصرف سال آینده در مجموع بین ۶ تا هفت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود.
علی آبادی در حاشیه بازدید از نیروگاه رامین در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: تاکنون از مجموع برنامه تولید ۲ هزار مگاوات برق وزارت طی امسال، در حوزه نیروگاه های سنتی، ۱۲۰۰ مگاوات آن محقق شده است و مابقی نیز تا پایان سال وارد مدار می شود. پیش از پیک مصرف برق سال آینده تلاش می شود که ۷۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت تولید برق سنتی کشور اضافه شود. پیش بینی می شود با مجموع ظرفیت سازی در نیروگاه های سنتی و تجدیدپذیر، پیش پیک مصرف سال آینده بین ۶ تا هفت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود.
وزیر نیرو با تاکید بر مصرف صحیح توسط مشترکان برق در کشور گفت: با اعمال محدودیتها و کنترلهایی که صورت می گیرد آن دسته از مصرف کنندگانی که بیش از حد مصرف میکنند را به سمت بازارهای تجدید پذیر هدایت می کنیم تا بتوان برق را برای همه مردم تامین کرد.
وزیر نیرو در بخش دیگری از این گفتوگو تصریح کرد: با توجه به فرسودگی نیروگاه رامین، تلاش می کنیم با صرف هزینههای لازم در آینده، ۱۶۰ مگاوات به ظرفیت این نیروگاه اضافه شود.
عباس علی آبادی بیان کرد: نیروگاه رامین یکی از شناسنامههای صنعت برق کشور است لذا رفع مشکلات آن برای اهمیت دارد.
وی با اشاره به فرسوده بودن نیروگاه رامین افزود: برنامهریزی لازم برای بهبود سیستم کولینگ و خنککننده نیروگاه انجام شده است. احیا در نیروگاههایی دارای استعداد بهسازی، ظرفیت تولید برق را ۱۵۰۰ تا ۲ هزار مگاوات افزایش خواهد داد.
تکمیل طرحهای آب و فاضلاب خوزستان از برنامههای مهم این وزارتخانه است
علی آبادی همچنین در جریان بررسی وضعیت تصفیه خانه غرب اهواز در جمع خبرنگاران بیان کرد: بخش آب و فاضلاب از اولویت دارترین کارهای ما در وزاتخانه است، زیرا امروزه بحث تامین و بازچرخش آب بسیار مهم است. رسیدگی به مشکلات آب و فاضلاب خوزستان برای ما بسیار مهم است و به طور قطع گامهای اساسی برای رفع این مشکلات بر میداریم.
وزیر نیرو گفت: طرح تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز از طریق فاینانس دنبال میشود که در شرایط فعلی کشور قدری با تاخیر عمل میکند. سعی میکنیم با استفاده از مولدسازی، منابع لازم این طرح را تهیه و در ادامه منابع دیگری جایگزین کنیم.
علی آبادی در خصوص تغییرات مدیریتی در وزارتخانه و استانهای کشور گفت: اولویت با تغییر مدیران نیست بلکه به دنبال تغییر در خط مشی هستیم و اگر مدیران نتوانند اهداف مدنظر را اجرا کنند تغییر میکنند.
عباس علیآبادی در جریان دعوت استاندار خوزستان ظهر روز چهارشنبه از طریق فرودگاه بین المللی شهید سپهبد قاسم سلیمانی وارد اهواز شد.
عملیات اجرایی احداث نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ مگاواتی شهرستان بهبهان روز چهارشنبه با حضور عباس علی آبادی وزیر نیرو، مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر و جمعی از مسئولان استانی و محلی، آغاز شد.
امروز علاوه بر عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی بهبهان با حضور وزیر نیرو، ۹ طرح پست و خط شرکت برق منطقهای خوزستان نیز با ارزش سرمایهگذاری بیش از سه هزار میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
به گفته علی اسدی مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان، این پروژهها شامل احداث پست دائم ۴۰۰.۱۳۲ کیلوولت شهید هاشمی و خطوط ارتباطی ۱۳۲ کیلوولت در شهرستان اهواز، احداث پست دائم ۱۳۲.۳۳ کیلوولت شاهد و ورود و خروج خطوط ارتباطی ۱۳۲ کیلوولت در بهبهان، احداث پست ۱۳۲.۳۳ کیلوولت موبیل سبحان و خط ارتباطی ۱۳۲ کیلوولت در سوسنگرد، نصب ترانس موقت ۱۳۲ کیلوولت ماهان در ماهشهر و اتصال خط جایزان – کرنج در پست ایثار امیدیه خواهد بود.