آفتابنیوز : آفتاب-سرويس اجتماعی: جاسبی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یك ریال از اموال این دانشگاه متعلق به هاشمی، رئیس و یا سایر اعضای هیئت مؤسس نیست.
عبدالله جاسبی در مراسم افتتاح 9 طرح عمرانی، فرهنگی و ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاكستان، اظهارداشت: جنجالی كه در خصوص وقف دانشگاه آزاد اسلامی در برخی محافل به راه افتاد، حرفهای غیر منطقی بود كه سوالاتی را در برخی اذهان مطرح كرد كه تشریح آن میتواند موجب روشن شدن اذهان عمومی شود.
وی افزود: فكر اولیه وقف اموال دانشگاه دو سال پیش توسط اینجانب مطرح شد و با نگرانی در خصوص آینده دور دانشگاه ضمن مشورت با حقوقدانان، موضوع با آیتالله هاشمی رفسنجانی در میان گذاشته و بررسی بیشتر طرح آغاز شد.
جاسبی اظهار داشت: نمونههای مشابه بزرگی از این گونه وقفها در كشور و سایر نقاط جهان نیز مطالعه و مطرح شد و برای مثال مشخص شد دانشگاه هاروارد هم وقف شده و این كار منطقی و اصولی است لذا در هیئت موسس نیز مطرح و پس از استقبال خوب اعضاء به این نتیجه رسیدیم كه برای جاودانه شدن دانشگاه و حفظ داراییها و اموال آن تا قرنها، وقف بهترین شیوه ممكن است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی كشور تصریح كرد: بر خلاف ادعای برخی، حتی یك ریال از دارایی و اموال دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به آقای هاشمی، رئیس و یا سایر اعضای هیئت موسس نیست.
جاسبی یادآورشد: در ماه مبارك رمضان امسال در یك جلسه سه ساعته تمامی اموال و دارایی های دانشگاه وقف و صیغه شرعی آن خوانده شد و با صدور سند زمینه ثبت آن فراهم شد كه با مجوز دادستانی به طور قانونی به ثبت رسید كه در مدت شش ماه آینده مراحل قانونی ثبت به پایان خواهد رسید.
وی هدف از وقف اموال دانشگاه را جاودانه كردن حفظ دارایی ها و اموال دانشگاه و جلب اعتماد مردم برای مشاركت بیشتر آنان دانست و خاطر نشان كرد: با این كار، دیگر مردم مطمئن میشوند كه اموال دانشگاه وقفی است و به كسی تعلق ندارد و هیچ كس هم نمی تواند از آن سوء استفاده كند.
جاسبی در خصوص طرح برخی مسائل برای تحت الشعاع قرار دادن خدمات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در جواب برخی كه ژست روشنفكری به خود میگیرند و میگویند این همه تحصیل كرده كه شغل ندارد نیاز نداریم باید گفت نباید هدف آموزش عالی را به اشتغال گره بزنیم بلكه هدف ما در دانشگاه توسعه علمی نیروی انسانی است و آموزش سطح جامعه را ارتقاء میدهد، مردم را فهیم میكند تا نوكر نشوند و توسری خور بار نیایند.
وی اظهار داشت: در عصر حاضر و بر اساس نظر یونسكو اگر كسی زبان نداند، با كامپیوتر آشنا نباشد و به دانشگاه نرود بیسواد قلمداد میشود ما وظیفه داریم زمینه تحصیل همه مردم را فراهم كنیم و دانشگاه آزاد اسلامی بزرگترین خدمت را به نظام اسلامی با اشتغال به تحصیل جوانان كرد تا روند مهاجرت در كشور معكوس شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی كشور همچنین از بروز بحران جدی در سالهای آینده در زمینه عدم پذیرش داوطلبان تحصیل در مقطع كارشناسی ارشد خبر داد و افزود: امسال 800 هزار داوطلب در آزمون كارشناسی ارشد سازمان سنجش شركت كردند كه مجموع ظرفیت دانشگاههای دولتی و غیردولتی حدود 100 هزار نفر و معادل 12 درصد داوطلبان بود.
وی ادامه داد: توقف 88 درصدی متقاضیان تحصیل در پشت درهای دانشگاهها بحرانی است كه زنگ خطر را برای مسئولان فرهنگی و نمایندگان مجلس به صدا درآورده است.
جاسبی خاطرنشان كرد: متأسفانه سیل مهاجرت علاقهمندان به تحصیل در خارج از كشور آغاز شده كه جوانان با هزینه ای تا 10 برابر هزینه های داخلی برای تحصیل در دانشگاههایی مانند مالزی به خارج میروند كه این امر نگران كننده است.
وی تصریح كرد: برای جلوگیری از خروج سرمایههای انسانی و ارزی كشور مسئولان نظام باید به فكر باشند و با برنامهریزی ظرفیت تحصیلات تكمیلی در دانشگاهها را به سرعت افزایش دهند.
جاسبی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: نمایندگان دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی باید در پی گسترش تحصیلات تكمیلی باشند كه در همین راستا از روسای دانشگاههای قزوین و تاكستان انتظار داریم با كاهش دانشجوی مقطع كارشناسی و نیز عدم پذیرش در دوره كاردانی در مسیر افزایش ظرفیت تحصیلات تكمیلی اقدام كنند.
رئیس دانشگاه آزاد یادآور شد: تحصیل علاقهمندان متوقف شده در پشت درهای دانشگاههای كشور در خارج از كشور یك تهدید فرهنگی و بحران جدی در كشور محسوب میشود كه باید اقدام عملی برای حل آن انجام شود.
جاسبی اصلاح هرم هیئت علمی و دانشجو را از برنامه مهم سالهای آینده ذكر كرد و گفت: در زمینه فضای آموزشی تجهیزات و امكانات و سیستمهای نرم افزاری از شاخصهای مناسبی برخورداریم اما در زمینه پژوهش و تحقیقات و افزایش هیئت علمی باید بیشتر كار كنیم.
وی تصریح كرد: یكی از ملاكهای ارزیابی دانشگاهها، پژوهش و تحقیقات و تعداد طرحها و مقالههای تحقیقاتی است كه هر چند در سال 86 در این زمینه مقام سوم ، در سال 87 مقام دوم و امسال مقام اول را در مقالات آی اس آی و آی اس ای را كسب كردیم اما با ارتقا فعالیتهای تحقیقاتی باید واحدهای دانشگاهی ما در استانها این مقام كسب كنند.
جاسبی افزود: در سند چشم انداز 20 ساله اعضای هیئت علمی به یكصد هزار نفر بالغ خواهد شد و در دهه چهارم این مركز علمی را به معتبرترین دانشگاه حضوری جهان تبدیل خواهد شد.