کد خبر: ۹۵۹۰۷
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۱:۳۴
ديديه جوليا معاون گروه دوستي ايران و فرانسه در مجلس ملي اين كشور:

فرانسه خود را تحریم كرده است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرویس سیاسی: دیدیه جولیا معاون گروه دوستی ایران و فرانسه در مجلس ملی این كشور با تاكید بر اینكه فرانسه باید جایگاه خود را در ایران بیابد از رییس جمهوری فرانسه خواست تا در سیاست‌های خود در مقابل ایران تجدید نظر كند.

جولیا در مصاحبه اختصاصی با ایرنا با تشریح سیاستهای فرانسه در قبال ایران و انتقاد از آنها گفت با این سیاستها در واقع فرانسه است كه خود را تحریم كرده است.

وی تصریح كرد فرانسه در حال حاضر سیاست خود در مقابل ایران را با منافع اسرائیل و كشورهای عرب منطقه گره زده است و در ابوظبی، قطر ، امارات و عربستان با ساختن پایگاه نظامی و سرمایه‌گذاری درصدد است نقش ترجیحی داشته باشد در صورتیكه این سیاست در عمل كارایی نداشته است و می‌توان نمونه آن را در شكست شركت آروا برای تحصیل قراردادهای اتمی با كشورهای این منطقه دید.

این عضو كمیسیون سیاست خارجی مجلس فرانسه با اشاره به اینكه هم اكنون در ایران كارشناسان روسی و مهندسان آلمانی و تجار ایتالیایی مشغول فعالیت هستند گفت : این سوال از دولتمردن فرانسوی مطرح است كه چرا تا این حد از ورود به كشوری كه قوی‌ترین كشور منطقه است و سرمایه‌گذاری طولانی در آن نیز قابل اجرا است عقب مانده‌اند و سر باز می‌زنند و چرا به شركت‌های نفتی فرانسوی فشار می‌آورند كه از ورود به ایران خود داری كرده و از این كشور بیرون بیایند؟

وی گفت: روابط بین فرانسه و ایران همواره دوستانه بوده است. فرانسه از امام خمینی (ره ) بنیانگذار جمهوری اسلامی نیز در خاكش استقبال كرده است.

فرانسه مانند آمریكا كه برای متزلزل كردن رژیم ایران كودتا ترتیب داد، اقدام نكرده است و حتی شركت‌های نقتی فرانسوی در زمان تحریم آمریكایی ها در مورد سرمایه‌گذاری در ایران، در پارس جنوبی دست به سرمایه‌گذاری زدند.

جولیا با شگفتی افزود: دولت فرانسه با وجود چنین سابقه‌ای از شركت توتال خواسته است تا از امضای قرار داد عسلویه خود داری كند و این امر سبب شد تا قراردادها به دست شركت گازپروم و سینوپك و لوك اویل برسد.

وی به كنار كشیدن كشورهای اروپایی از خط لوله نابوكو اشاره كرد و گفت:این اقدام سبب شد تا گاز ایران یعنی دومین دارنده گاز جهان، به جای اینكه از طریق تركیه و نابوكو به اروپا برسد از روسیه منتقل شود و این اقدام برای روسیه به منظور كنترل كامل گاز اروپا مهم به شمار می‌رود.

نماینده مجلس ملی فرانسه تاكید كرد: جدا شدن از ایران برای اروپا و فرانسه اثرات منفی دارد و نسل‌های آینده دولت‌های فعلی فرانسه را به این دلیل مورد بازخواست قرار خواهند داد.وی افزود: با چنین سیاستی، در واقع، این فرانسه است كه مورد تحریم قرار گرفته است.

معاون گروه دوستی فرانسه و ایران در مجلس ملی فرانسه بازار اتمی ایران را نیز با وجود قراردادهایی كه پیش از این با اوردیف داشته است بازار مهمی دانست و گفت: همكاری اتمی با فرانسه می‌تواند همچنین سبب رشد فناوری سریع در این بخش از سوی ایران بشود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین