کد خبر: ۹۵۹۷۳
تاریخ انتشار : ۱۷ اسفند ۱۳۸۸ - ۱۱:۲۸

اوباما شهامت رای دهندگان عراقی را ستود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب-سرویس سیاسی: با پایان رای‌گیری در دومین انتخابات عمومی عراق از زمان حمله 2003 ميلادي به این کشور، «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری آمریکا آن را گام بلندی در تاریخ عراق توصیف کرد.

به گزارش آسوشيتدپرس، باراك اوباما شهامت رای‌دهندگان عراقی را كه به‌رغم حملاتی که باعث مرگ حداقل 35 تن شد پای صندوق‌ها رفتند، ستود.

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «در این پروسه آمریکا از کاندیدا یا ائتلاف خاصی حمایت نمی‌کند. ما از حق مردم عراق برای انتخاب رهبران خود پشتیبانی می‌کنیم.»

وي افزود: «کسی نباید در پی اعمال نفوذ، سوء استفاده یا مختل کردن این دوره انتقالی باشد. کشورهاي همسایه عراق و تمام ملت‌ها باید به تمامیت ارضی و حاکمیت ملی عراق احترام بگذارند.»

بنا بر اين گزارش، یکشنبه در بغداد دو ساختمان به علت پرتاب خمپاره و انفجار بمب فرو ریخت و حملاتی نیز در شهرهای موصل، فلوجه، بعقوبه و سامره روی داد.

اوباما يكشنبه با اعلام اين‌كه رای‌گیری امروز نشان می‌دهد که آینده عراق به مردم این کشور تعلق دارد، افزود: «در این روز به‌رغم خشونت کسانی که کار آنها تنها تخریب است، عراقی‌ها براي ساختن کشور خود که وظیفه‌ای دشوار است، گام برداشتند.»

رئيس‌جمهوري آمريكا در ادامه بار يگر بر وعده خود مبني بر خارج کردن کلیه نیروهای نظامي آمریکا از عراق تا پایان ماه اوت و خروج تمامی نظامیان باقی مانده تا پایان 2011 ميلادي تاكيد كرد.

بنا بر ين گزارش، در جريان انتخابات یکشنبه شورشیان عراقی با حمله به حوزه‌هایی را‌ی‌گیری دست‌کم ۳۸ تن را به قتل رساندند؛ این حمله‌ها در حالی صورت گرفت، که این انتخابات در میان تدابیر شدید امنیتی برگزار شد و از جمله مرزهای این کشور و فرودگاه بین‌المللی بغداد بسته شده بود.

همچنين وزير خارجه انگليس نيز با اعلامم اين‌كه خونريزي‌هاي روز يكشنبه نمايانگر چالش‌هايي است كه مردم عراق با آن مواجه هستند، گفت: «عزم (مردم) برای رای دادن چشمگیر بود؛ اما خشونت و از دست رفتن جان انسان‌ها نشان از میزان چالشی است که مردم عراق با آن مواجه هستند.»

دیوید میلیبند افزود: «مردم عراق میلیونی رای دادند و نشان دادند كه دولتي کارآمد، پاسخگو و فراگیر می‌خواهند؛ دولتی که واقعا برپایه منافع ملی عمل کند، نه منافع فرقه‌ای.»

«برنار کوشنه»، وزیر خارجه فرانسه نیز مردم عراق را به‌دليل شرکت در انتخابات تحسین کرد و گفت: «عراقی‌ها برای آینده و فرزندان خود رای دادند.»

کوشنه تاکید کرد که فرانسه و کشورهای اروپایی درکنار ‌عراقی‌ها در مبارزه برای بازسازی کشورشان و دموکراسی خواهند ایستاد.
«کاترین آشتون»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز در پیامی گفت كه میزان مشارکت مردم عراق در انتخابات تائید دوباره‌ای برای تعهد مردم عراق به عراقي دموکراتیک است.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد که این اتحادیه خود را به همکاری بلند مدت با عراق متعهد می‌داند.

در همین حال کمیسیون انتخابات عراق، از احزاب این کشور خواست تا زمان اعلام رسمی نتایج انتخابات پیروزی خود را اعلام نکنند.

نوری المالکی، نخست‌وزیر عراق در این انتخابات با رقباي عمده‌ای مواجه بود: مجلس اعلای اسلامی عراق، حزب مقتدی صدر (التیار الصدری) و حزب «ایاد علاوی»، نخست‌وزیر سابق.

قرار است کمیسیون انتخابات عراق چهارشنبه و پنجشنبه پس از شمارش ۳۰ درصد آرا نتایج اولیه انتخابات را اعلام کند.

دیوان عالی عراق، پس از این‌که شکایت‌های رسیده شده را بررسی كند ظرف یک ماه آینده، نتایج رای‌گیری را به تائید خواهد رساند.

در انتخابات روز یکشنبه بیش از شش هزار نامزد از ۸۶ گروه و حزب سیاسی برای به دست آوردن ۳۲۵ کرسی پارلمانی رقابت کردند.

شبكه خبري «الجزيره» گزارش داد كه فراکسيون‌هاي سياسي عراق هم‌زمان با ادامه شمارش آراي انتخابات پارلماني از يکديگر براي اعلام پيروزي در انتخابات سبقت مي‌گيرند.

بنا بر اين گزارش، همه فراکسيون‌هاي سياسي عراق به‌طور شتاب‌زده مدعي پيروزي قاطع خود در انتخابات شدند به‌طوري كه فهرست «العراقيه» به رياست اياد علاوي به مردم عراق پيروزي خود را تبريک گفت و پيروزي خود را قاطع خواند.

فهرست‌هاي دولت قانون به رياست نوري المالکي و ملي عراق به رياست «عمار الحکيم» هم از پيروزي خود خبر دادند.

جبهه توافق عراق هم اعلام کرد در بسياري از مناطق بغداد، ديالي و ديگر مناطق بيشترين آرا را به دست آورده است.

به اعتقاد ناظران، اين موضع گيري‌هاي پيش‌دستانه باعث اعمال فشار بر کميسارياي عالي انتخابات عراق پيش از اعلام نتايج انتخابات خواهد شد.

اياد علاوي در اين باره با اعلام پيروزي خود در انتخابات افزود: «در اينجا به شدت به عملکرد کميسارياي عالي انتخابات به علت بي‌نظمي گسترده در برگزاري انتخابات در داخل و خارج عراق اعتراض مي‌کنم. اين مسئله پرسش جدي را درباره نقش اين کميساريا مطرح مي‌کند.»

وي ادامه داد: «به صراحت به اين کميساريا هشدار مي‌دهم که دقت و سلامت را در شمارش آرا رعايت نمي‌کنند. »

با ابن حال نوري المالکي از تلاش‌هاي کميسارياي عالي انتخابات تشکر کرد.
گفته‌شده، نگراني‌هايي درباره اختلاف نظر فراکسيون‌ها در پذيرفتن نتايج انتخابات پارلماني عراق وجود دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین