کد خبر: ۹۶۰۵۷۹
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۲

روایت خاندوزی از اقتصاد دولت رئیسی

 وزیر اقتصاد دولت سیزدهم گفت: گفتمان اقتصادی در دولت شهید رییسی دست بسته و وابسته به توافقات دیپلماسی نبود.
روایت خاندوزی از اقتصاد دولت رئیسی
آفتاب‌‌نیوز :

سید احسان خاندوزی در همایش علمی ناگفته‌های اقتصاد ایران که در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: یکی از سوالاتی که همواره در زمان دولت شهید رئیسی از ما پرسیده می‌شد در رابطه با گفتمان دولت در زمینه اقتصاد بود، در پاسخ گفته می‌شد که ما با جریانی در اقتصاد کشور رو‌به‌رو هستیم که انگاره‌ای اصلی را به اذهان جامعه می‌خواهد تحمیل کند با این موضوع که اقتصاد ایران بدون اینکه رضایت آمریکا در حوزه تحریم را از میان ببرد، امکان حیات و ادامه بقا را ندارد، اما ما آمده‌ایم که بگوییم در عین حال که سربازان دیپلماسی ایران باید راه خود را پیش ببرند، اما ما در اقتصاد دست بسته و خسته و بر زمین نشسته متوقف نمی‌شویم.

وزیر سابق اقتصاد و دارایی بیان کرد: طبق اطلاعات بین‌المللی، اقتصاد کشور که چهارمین اقتصاد‌های بزرگ منطقه بود از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ میلادی مستمرا با یک روند رشد با سرعت بسیار خوبی پیش می‌رفت، اما با اتفاقاتی همچون قطعنامه شورای امنیت، فتنه ۸۸ و… موجب توقف این رشد شد، این نوع اقتصاد از آنجا که متکی به فروش نفت بود به سرعت آسیب پذیر بوده و دچار ضعف شد.

خاندوزی تصریح کرد: بعد از زمستان ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ این تضعیف کاملاً خود را نشان داد، پس از این سال‌ها جامعه امیدوار به مذاکرات و بهبود شرایط اقتصادی بود، اما از سال ۱۳۹۴ به بعد راهبرد اول کنار گذاشته و تعلیق شد، اقتصاد ایران در این سال‌ها بسیار خوب بود و در دولت یازدهم تورم تا حدی کنترل شد، اما ما به همان مسیر قبلی فروش نفت بازگشتیم و سپس با خروج ترامپ وضعیت اقتصادی مجدداً دچار خدشه شد.

وزیر سابق اقتصاد و دارایی گفت: از اردیبهشت ۱۳۹۷ با راهبرد تضعیف خارجی رو‌به‌رو شدیم، بنابراین مجدد رشد اقتصادی کشور کاهش پیدا کرده و دلار دچار افزایش شد.

وی تاکید کرد: شاه بیت تفکر اقتصادی دولت سیزدهم و دولت شهید رئیسی این بود که علاوه بر ادامه روند دیپلماسی و توافقات، با تکیه بر اقتصاد داخلی و عدم تکیه بر فروش نفت و وابستگی به توافقات خارجی از جمله برجام کار پیش برده شود، مهم‌ترین صادرات غیرنفتی تاریخ ایران (به دلار) مربوط به سال ۱۴۰۱ است.

وزیر اقتصاد و دارایی دولت سیزدهم تصریح کرد: برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ استقراض خرانه داری از بانک مرکزی برای بودجه انجام نشد، و مسئله شفافیت ۲ هزار شرکت‌های دولتی نیز در این دوره انجام شد.

خاندوزی خاطرنشان کرد: یکی از سخت گیرانه‌ترین شرایط برای عدم خلق پول توسط بانک‌ها در همان دوران شهید رئیسی انجام می‌شد، اما سوال این است که درس‌های ما از اقتصاد دوران‌های گذشته چه بود امروز در کجای این دوره قرار گرفته‌ایم، و در آینده وضعیت چطور خواهد بود؟! و درس‌های روبه آینده ما از این اتفاقات چیست؟ چراکه ما ۵ دوره را در اقتصاد کشور تجربه کردیم که در اینجا به آن اشاره شد.

خاندوزی افزود: یک دوره راهبرد تضعیف ما بود، سپس امید، دوره سوم توافق، دوره چهارم مجدداً دوره تضعیف خارجی و تحریم بود، در دوره پنجم نیز دولت شهید رئیسی نشان داد که می‌توان بر آن راهبرد تضعیف غلبه کرد و هم اکنون آیا قرار است تنها به یک توافق امید داشته باشیم تا تنها آن، راهگشا باشد و رشد اقتصادی را حل کند؟ و یا ضمن اینکه سربازان دیپلماسی باید کار خود را انجام دهد، در داخل نیز سناریوی جدی اقتصادی خود را هم داشته باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین