کد خبر: ۹۶۴۵۴۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
از اخراج مهاجران غیرقانونی تا پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین

۹ فرمان ترامپ در نخستین روز از دولت جدید آمریکا

الجزیره در مطلبی با اشاره به آغاز قریب‌الوقوع دولت جدید «دونالد ترامپ»، به ۹ فرمانی پرداخته که براساس وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، قرار است در روز نخست دولت دوم وی اجرایی شوند.
۹ فرمان ترامپ در نخستین روز از دولت جدید آمریکا
آفتاب‌‌نیوز :

رئیس‌جمهوری منتخب ایالات متحده که فردا دوشنبه ۲۰ ژانویه (یکم بهمن ماه) مراسم تحلیفش برگزار می‌شود، قرار است در نخستین روز از دولت دوم خود یک «دیکتاتور» باشد، وعده‌ای که شخص وی در دسامبر ۲۰۲۳ (آذر ۱۴۰۲) و در گرماگرم کارزار انتخاباتی اخیرش در گفت‌و‌گو با فکس نیوز داد.

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره،ترامپ در پاسخ به سوال مجری فاکس نیوز که از وی پرسید، «آیا از قدرت ریاست‌جمهوری سوء استفاده خواهد کرد و دیکتاتور می‌شود؟» گفت: «نه، نه، نه، غیر از روز اول. ما مرز‌ها را می‌بندیم، و در حال کند و کاو، کند و کاو و کند و کاو هستیم.»

از همان زمان گمانه زنی‌ها در مورد نخستین روز از دولت ترامپ آغاز شد و پرسش‌هایی در مورد سیاست‌های مهاجرتی رئیس جمهوری منتخب مطرح گردیده است.

الجزیره می‌نویسد: انتظار می‌رود ترامپ در ساعات آغازین دولت دوم خود انبوهی از دستورات اجرایی را امضا کند. چنین حرکاتی برای دولت‌هایی که به دنبال ایجاد نام و نشان از خود هستند، معمول است.

جان باراسو سناتور جمهوری‌خواه در همین زمینه پیش بینی کرده است که نخستین روز از دولت جدید ترامپ با «کولاکی» از دستورات اجرایی همراه خواهد بود که «شگفتی و وحشت» بسیاری به دنبال خواهد داشت.

الجزیره سپس به برخی از مهمترین وعده‌هایی که قرار است در نخستین روز از دولت جدید ترامپ عملی شوند، پرداخته است؛

۱. اخراج دسته جمعی مهاجران غیرقانونی

براساس این وعده، ترامپ قرار است مهاجرت و گذرگاه‌های غیرقانونی در مرز جنوبی با مکزیک را هدف قرار دهد.

وی در تاریخ در ۴ نوامبر (۱۴ آبان) و درست یک روز پیش از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا وعده‌ای که بار‌ها در کارزار انتخاباتی به آن اشاره کرد بود را تکرار کرد و گفت: «در روز اول، بزرگترین برنامه اخراج جنایتکاران در تاریخ آمریکا را اجرا خواهم کرد. ما آنها را بیرون می‌کنیم. مجبوریم.»

الجزیره می‌افزاید: هرچند تاکنون جزئیاتی در مورد این برنامه ارائه نشده است، اما براساس تخمین دولت ایالات متحده، نزدیک به ۱۱ میلیون مهاجر غیرقانونی در این کشور زندگی می‌کنند. ترامپ گفته است برای اجرای این طرح «وضعیت اضطراری ملی اعلام و از ارتش استفاده خواهد کرد».

۲. ممنوعیت ورود مسلمانان به آمریکا

یکی دیگر از وعده‌های ترامپ برای نخستین روز از دولت دوم، از سر گیری قانون منع ورود مسلمانان به آمریکا است که دستور اجرای آن را برای نخستین بار در سال ۲۰۱۷ امضا کرد.

براساس این قانون، ورود مسافران از چندین کشور با اکثریت مسلمان از جمله سوریه، لیبی، یمن، سودان و ایران محدود می‌شود. این ممنوعیت با انبوهی از چالش‌های قانونی رو‌به‌رو شد و در نهایت در زمان جو بایدن لغو گردید.

۳. محدود کردن تابعیت

گفته می‌شود یکی دیگر از طرح‌های ترامپ برای نخستین روز از دولت جدیدش، محدود کردن تابعیت افرادی است که واجد شرایط شهروندی ایالات متحده هستند.

این طرح از جمله وعده‌های انتخاباتی رئیس جمهوری منتخب آمریکا است و مطابق این طرح، قرار است وی در فرمانی به نهاد‌های فدرال، تفسیری جدی از قانون ارائه کرده و مشخص سازد که فرزندان مهاجران غیرقانونی تابعیت آمریکا را دریافت نمی‌کنند. این در حالی است که براساس اصلاحیه چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده، هر کسی که در داخل این کشور متولد شود، بدون توجه به وضعیت والدین خود، شهروند می‌شود.

۴. پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین

ترامپ بار‌ها اعلام کرده است که اگر رئیس جمهوری بود، جنگ اوکراین و غزه رخ نمی‌داد. اکنون که شاهد برقراری آتش بس میان اسرائیل و غزه تنها چند روز مانده تا آغاز دولت دوم وی هستیم، اما درگیری‌ها در اوکراین همچنان ادامه دارد.

ترامپ پیش از این متعهد شده بود که ظرف ۲۴ ساعت به این جنگ پایان می‌دهد. اما در روز‌های اخیر با احتیاط بیشتری صحبت کرده و خاتمه این جنگ را در مقایسه با مناقشه غزه پیچیده‌تر توصیف کرده است. وی با این وجود در تاریخ ۱۳ ژانویه (۲۴ دی) اعلام کرد که پس از ورود به کاخ سفید، خیلی سریع با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه دیدار خواهد کرد.

تیم ترامپ تاکنون نشان داده که قرار است فشار بسیاری بر اوکراین و ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری آن وارد کند تا برای دستیابی به توافق و پایان جنگ امتیازاتی به مسکو بدهد.

۵. افزایش تعرفه‌ها

بخشی از چشم انداز ترامپ برای نخستین روز از دولت دوم، اعمال تعرفه بر کالا‌های وارداتی از کشور‌های متحد و دوست است. وی همچنین خواستار اعمال گسترده تعرفه از جمله تا ۶۰ درصد بر کالا‌های چینی است.

او همچنین تهدید کرده است که اگر مکزیک و کانادا اقدامات بیشتری برای جلوگیری از عبور مهاجران غیرقانونی از مرز‌ها و قاچاق مواد مخدر انجام ندهند، مشمول اعمال تعرفه ۲۵ درصدی می‌شوند؛ رویکردی که اقتصاددانان نسبت به عملی شدن آن تردید دارند و می‌گویند چنین تعرفه‌های سنگینی می‌تواند منجر به جنگ تجاری و صدمه دیدن اقتصاد آمریکا شود.

۶. عفو متهمان شورش ۶ ژانویه

ترامپ بار‌ها از افرادی که به دلیل یورش به ساختمان کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ دستگیر شدند، به عنوان «زندانی سیاسی» و «گروگان» یاد کرده است. از همین رو وعده داده که در نخستین دقایق آغاز به کار دولت جدید صدور عفو را آغاز کند.

۷. مقررات زدایی از صنعت

ترامپ قصد دارد با ورود مجدد به قدرت، یک برنامه گسترده مقررات زدایی را در صنایع دنبال کند. وی قوانین را مانع کسب و کار و افزایش هزینه‌های مازاد بر مصرف کنندگان آمریکایی دانسته است. او در جریان مبارزات انتخاباتی خود در ماه اکتبر (مهرماه) گفت: «در روز اول، من یک فرمان اجرایی امضا می‌کنم که به هر آژانس فدرال دستور می‌دهد، به سرعت تمامی مقررات سنگینی که باعث افزایش هزینه‌های کالا می‌شود را حذف کنند.

گفته می‌شود برخی از قوانین مدنظر ترامپ مربوط به حوزه محیط زیست می‌شود و احتمالا منظور وی بیشتر در حوزه حفاری‌های دریایی و نادیده گرفتن محدودیت‌های زیست محیطی است که مساحتی بالغ بر ۲۵۳ میلیون هکتار از آب‌های ساحلی را شامل می‌شود.

۸. اقدام علیه ایدئولوژی هویتی

براساس وعده‌های ترامپ در زمان کارزار انتخاباتی، او قرار است یک «جنگ فرهنگی» راه بیندازد که شامل توقف آنچه که «دیوانگی تراجنسیتی» خوانده، نیز می‌شود.

ترامپ در یک کارزار انتخاباتی در فوریه ۲۰۲۳ (بهمن ۱۴۰۲) گفت: «در روز اول، من سیاست‌های ظالمانه جو بایدن در مورد مراقبت‌های به اصطلاح تاییدکننده جنسیت را لغو خواهم کرد. من یک فرمان اجرایی جدید را امضا خواهم کرد که به تمامی نهاد‌های فدرال دستور می‌دهد همه برنامه‌هایی را که مفهوم انتقال جنسیت را ترویج می‌کند متوقف شود».

۹. استعفا برای خروج از افغانستان

همانطور که ترامپ بار‌ها دولت بایدن را به دلیل خروج پر هرج و مرج از افغانستان سرزنش کرده، وی قرار است مسئولان این خروج را نیز پاسخگو کند.

وی در سال ۲۰۲۰ با طالبان به توافقی دست یافت تا از حضور آمریکا در این کشور جلوگیری کند. اما با عقب نشینی نیرو‌های ایالات متحده، طالبان حمله‌ای را آغاز کرد که منجر به سرنگونی دولت وقت کابل شد. در آن زمان خروج عجولانه نیرو‌ها و در نهایت حمله انتحاری در فرودگاه کابل منجر به کشته شدن بسیاری، از جمله ۱۳ سرباز آمریکایی و نزدیک به ۱۷۰ غیرنظامی افغان شد.

ترامپ که بایدن را مسئول این قتل‌ها دانسته، در تابستان سال جاری در ایالت میشیگان گفت: «ما در بعد از ظهر مراسم تحلیف، استعفای تک تک مقامات بلندپایه‌ای که مصیبت افغانستان را ورق زدند، می‌خواهیم. ما باید آنها را اخراج کنیم. وقتی افراد کار بدی انجام می‌دهند، باید آنها را اخراج کرد.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۳۰
0
6
یکی دیگه میگفتی ده فرمان میشد
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین