آفتابنیوز : آفتاب: قانون اساسی جمهوری اسلامی به صراحت مواردی که طبق آن همه پرسی انجام می شود را مشخص کرده است یک مورد این است که مقام رهبری بخواهند در در قانون اساسی تجدید نظر صورت بگیرد بنابراین در خواست همه پرسی را مطرح میکنند تا مردم با شرکت در همهپرسی و با رأی خود این تغییر را تائید کنند.
فارغ از این مسأله، اگر دو سوم نمایندگان مجلس بخواهند تغییری در قانون اساسی بدهند رفراندوم را به تصویب میرسانند و در نهایت با تائید مقام رهبری امکان اجرا پیدا میکند بنابراین در قانون اساسی، مواردی که امکان اجرای رفراندوم وجود دارد پیش بینی شده است اما خارج از این چارچوب امکان پذیر نیست .
اگر رئیس جمهور بخواهد رفراندوم برگزار کند این مسأله در قانون پیشبینی نشده است بنابراین رئیس جمهور نمیتواند در مورد برگزاری رفراندوم تصمیمگیری کند چون از چنین اختیاری برخوردار نیست و نمی تواند برای اجرای یک طرح درخواست برگزاری رفراندوم کند.
آقای احمدی نژاد در مصاحبه تلویزیونی خود خواستار برگزاری رفراندوم برای اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها شدند اما بعید به نظر می رسد که نمایندگان بخواهند در مورد این لایحه دوباره تصمیم گیری کنند بنابراین هیچ راهی برای تجدید نظر در این مورد وجود ندارد .
البته این طرح در حدی نیست که برای آن رفراندوم برگزارشود بخصوص اینکه نه نمایندگان در این مورد رای داده اند نه اینکه رهبری در این مورد نظری داده اند بنابراین برگزاری رفراندوم به طور کلی منتفی است زیرا نمایندگان در این مورد اظهار نظر کرده اند و لایحه را تصویب نمودند هرچند در مورد مبلغ پیشنهادی اختلاف نظر بوجود آمد.
این اختلاف نظر از جنس اختلاف نظرهائی نیست که مجمع تشخیص بخواهد آن را حل کند چون اختلافی بوجود نیامده زیرا مجلس رای خود را داده و شورای نگهبان نیز آن را تائید کرده است و دولت موظف به اجرا است ونمی تواند از اجرای آن سرباز بزند.
الان كه همه از يك جناح وخط وربظند نياز به رفراندم است واي به زماني كه دولت ومجلس وقوه قضائيه و شوراي نگهبان در يك خط نباشند
چه كساني مي گفتند بايد حاكميت يك دست شود تا كارها روبراه گردد؟