در آخرین دادههای سامانه پایش کیفی هوای کشور طی ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۹ صبح روز جمعه براساس اندازهگیری ذرات معلق به میزان ۲.۵ میکرون، وضعیت ۱۱ شهر استان از جمله آبادان با شاخص ۴۷۹، اندیمشک ۳۳۶، اهواز ۵۰۰، ماهشهر ۵۰۰، حمیدیه ۵۰۰، خرمشهر ۵۰۰، دزفول ۳۵۰، شادگان ۳۰۲، شوشتر ۳۲۲، گتوند ۳۸۶ و ماهشهر ۳۱۰ میکروگرم بر مترمکعب در وضعیت خطرناک قرار گرفت.
محمد سبزهزاری، اظهار کرد: بر اساس آخرین نقشههای پیشیابی هواشناسی، همچنان تا اوایل وقت فردا سرعت وزش بادها در بیشتر نقاط استان خوزستان به صورت متوسط تا خیلی شدید و همراه با طوفانهای لحظهای خواهد بود که در برخی مناطق احتمال گرد و خاکهای محلی وجود دارد. تداوم فعالیت سامانه بارشی تا اوایل وقت شنبه در مناطق شمالی، شمال شرقی، شرقی و به ویژه ارتفاعات استان خوزستان، سبب رگبار و رعد و برق، احتمال ریزش تگرگ در نقاط مستعد، وزش باد متوسط تا خیلی شدید تا اوایل فردا و بارش برف در ارتفاعات استان خواهد شد. در دیگر مناطق احتمال بارشهای پراکنده دور از انتظار نیست.
مدیرکل هواشناسی خوزستان ادامه داد: همچنین وقوع گرد و خاک گسترده از سمت کشورهای همسایه غربی، از اوایل وقت فردا ابتدا در مناطق غربی و به تدریج بخشهایی از مرکز و جنوب استان خوزستان را در برمیگیرد.
سبزهزاری بیان کرد: شمال خلیج فارس نیز تا اوایل وقت فردا، مواج و در برخی ساعات همراه با رگبار و رعد و برق خواهد بود.
وی گفت: مجددا سامانه بارشی سردی از اواسط وقت شنبه تا اواخر وقت یکشنبه سبب رگبار و رعد و برق و وزش باد متوسط در مناطق شمالی، شمال شرقی، شرقی و بخشهایی از مرکز و غرب و کاهش محسوس دما در بیشتر مناطق استان خوزستان، یخبندان سطح زمین در مناطق شرقی و شمالی و بارش برف در ارتفاعات استان خواهد شد.
مدیرکل هواشناسی خوزستان، بیان کرد: در شبانهروز گذشته گتوند با ۲۵.۳ و دهدز با ۱.۸ درجه سانتیگراد به ترتیب گرمترین و سردترین نقاط استان خوزستان گزارش شدهاند. تغییرات دمای اهواز در این مدت بین در ۲۴.۵ و ۱۳ درجه سانتیگراد در نوسان بوده است.
منبع: ایرنا و تسنیم