آفتابنیوز :
آفتاب: قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی طی سخنانی اظهار داشت: بهار فصل شکفتن و رویش است؛ اگر با چشم بصیرت به این تحول شور انگیز نگاه کنیم، میل به کمال مطلق را در همه جا میبینیم. همه موجودات تابع یک قانونمندی الزامی و مشیت خلقت خود،در مسیر تکامل قرار دارند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و خبری جماران، وی با بیان اینکه انسان با توسل به ظرفیتها و ابزارهای درونی، برای انتخاب مسیر کمال خود آزاد است، گفت: علاوهبر توجه به ابعاد جسمانی، انسان در بعد روحانی با توسل به عقل بهعنوان مهمترین پیامبر درونی، فطرت الهی و با هدایت پیام آوران الهی میبایست در مسیر کمال حقیقی و کسب فضایل حرکت کند.
انصاری با تاکید بر اینکه در دین اسلام، انسان در انتخاب مسیر خود آزاد است، گفت: آنچه در بهار دلانگیز طبیعت قابل تامل است، این است که انسان خود را با چنین تحولی هماهنگ کند که همه اجزاء آن حمد و تسبیح خداوند را میگویند و همه در مسیر عشق به کمال مطلق هستند. همه ما نسبت به ایجاد تحول در درون و محیط پیرامون خود مسئول هستیم.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته با تلخیها و شیرینیهایی همراه بود گفت: آنچه در سال گذشته روی داد تجربههای ارزشمند برای همگان داشت، تجربهای که در مسیر نیل به آرمانهای انقلاب، ارزشمند و قابل تامل بودند.
وی نفی سلطه خارجی و نفی استبداد داخلی را دو سرفصل اعتراضی انقلاب عنوان کرد و اظهار داشت: بحمدلله در این دو هدف عمده انقلاب توفیقهای زیادی حاصل شده است. آنچه پارسال اتفاق افتاد، در واقع تجربهای دشوار در همین دو عرصه بود. در حوزه نفی دخالت بیگانگان به برکت خون شهیدان، رهبری امام و هوشیاری مردم، دست بیگانگان از کشور قطع شده است، البته دشمنان بیکار ننشسته و برای منافع خود فعالیت میکنند.
وی افزود: 2500 سال رژیم شاهنشاهی، فرهنگ استبدادی را در کشور نهادینه کرد و انقلاب اسلامی آمد تا مردم را در جایگاه واقعی خود قرار دهد تا خودشان سرنوشت خود را به دست بگیرند. ما در عرصه نفی استبداد موفقیتها و البته چالشهای فراوانی داشتهایم. قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی با اظهار امیدواری نسبت به آنکه مسئولان قدردان واقعی حضور مردم در عرصه باشند، ادامه داد: بستر تحقق آرمانهای حضرت امام خمینی (س) را از رهگذر کسب توفیق در همین چالش ها دانست.
انصاری در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه تکامل معنوی انسان در کسب فضائل معنوی و مکارم اخلاقی است، گفت: فلسفه بعثت انبیا، ترویج مکارم اخلاق وصداقت، عدالت، حقجویی و ارزشهای معنوی و اخلاقی است. جامعه دینی، جامعهای است که فضائل اخلاقی در آن تامین باشد. پرهیز از رذائل اخلاق و اتصاف به اوصاف انبیا گوهر دین را تشکیل میدهند. هدف اصلی انقلاب ظهور و بروز گوهر دین یعنی اخلاق در جامعه و از بین بردن ظلم و ستم بود.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح مسائل مربوط به موسسه پرداخت و اظهار داشت: موسسه در سال گذشته به خاطر انتسابی که به امام دارد بعضا از نقدهای غیرمنصفانه و تعریض افراطیون بینصیب نبود. قیلوقالهایی که به وجود آمد، قابل تامل است. آنچه مهم است این است که یاد و اندیشه امام و شاخصههای فکری امام به عنوان سنگ محک و عیار سنجش صحت و درستی رفتار و عملکرد کارگزاران نظام مطرح شد. تلاش جناحها این بود که رفتار آنها به اندیشههای بنیانگذار نظام نزدیک باشد و هر کسی تلاش میکرد خود را به امام نزدیکتر نشان دهد.
انصاری با بیان اینکه امام نه به عنوان "خاطره" بلکه به عنوان اصلیترین معیار سنجش رفتارها مطرح است و در این میان وظیفه کسانی که به نام امام کار میکنند سنگینتر جلوه میکند، خاطرنشان ساخت: در حال حاضر احساس نیاز به اندیشههای امام روز بهروز بیشتر می شود و شاید هیچروزی مثل امروز، جهان آماده دریافت درسهای امام نبوده است.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در ادامه اظهار داشت: در آغاز سال جدید یکبار دیگر پیمان میبندیم که ما امام را آنگونه که بود،نه آنگونه که این و آن میپسندند و نیازهای مقطعی و جناحی اقتضاء میکند، معرفی کنیم. امام را باید در همان جامعیت خویش و نه با پر رنگ کردن بخشی و مغفول گذاشتن بخشی دیگر از اندیشه و سیره ایشان معرفی کرد.
وی گفت: باید به خروش امام علیه ظلم و ستم و بیداد در جبهههای خارج و داخل و عطوفت، رحمت و مهربانی پیامبر گونه امام در بین اصحاب و عامه مردم یکسان نگریسته شود. اگر قرار است شاخصهای مورد نظر امام مبنای حرکت نظام باشد باید جامعیت آن بهصورت کامل مطرح شود اگر گزینشی عمل شود، تمامیت نظام متضرر شده و چه بسا باعث رویگردانی نسل جوان گردد.
انصاری در ادامه با بیان اینکه موسسه سال گذشته علیرغم دشواریها، دستاوردهای خوبی داشته است، گفت: توجه جدی به مخاطبین اینترنتی، بازشناسی نیازهای جدید، توجه به نیاز نسل امروز و استفاده از ادبیات موثر از جمله رویکردهای موسسه در سال پیش روی خواهد بود.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی ادامه داد: انتقال آراء و اندیشههای امام به فضای مجازی و ترسیم تصویر امام در این فضا، فعالتر کردن رسانه تخصصی امام خمینی، تجهیز و راهاندازی موزه امام خمینی در حرم مطهر و تهیه فیلمهای مستند در خصوص زندگی و سیره امام از جمله برنامههای سال جاری موسسه است. متاسفانه در سالهای اخیر در کنار مستندهای موفق در برخی برنامهها تلقی استفاده ابزاری بوده و باعث اعتراض و نگرانی یاران امام شده است.
انصاری با بیان اینکه با خداوند پیمان بستهایم که امام را آنگونه که بود معرفی کنیم و هرگز از این خطمشی اصولی عدول نخواهیم کرد، گفت: اگر بخواهیم برای پیشبرد منافع آن گروه و این جناح اندیشه امام را ابزار کنیم، این را خیانت به امام میدانیم.
انصاری گفت: امام روح معنویت، صفا، اخوت و یکرنگی و وحدت را در جامعه حاکم کرد باید کوشش کنیم که معنویت سالهای اول انقلاب به جامعه برگردد.
قائم مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام اظهار داشت: همانطور که یادگار امام در مراسم تحویل سال نو در حرم مطهر دعا کردند، باید کدورتهایی که در میان یاران انقلاب پدید آمده، به عطوفت، مهربانی و همدلی تبدیل شود.
انصاری در ادامه با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری گفت: کار مضاعف یکی از نیازهای جدی کشور است. مهمترین عامل عقبماندگی کشورمان علیرغم منابع سرشار، ضعف در حوزه فرهنگ کار است. ملتی به اهداف متعالی میرسد که کار کند. امید است که این نامگذاری صرفا به همایشها و مسائل ظاهری منتهی نشود.
وی با اشاره به کار مستمر و متراکم حضرت امام خمینی بر اساس یک برنامهریزی دقیق حتی تا آخرین روزهای عمر شریفشان در سن نودسالگی افزود: کار مبتنی بر برنامهریزی لازمه کمال وتوسعه است و همه وظیفه شرعی داریم که این پیام را جدی بگیریم. کمکاری و بیکاری در فرهنگ اسلامی مشروع نیست. روح فرهنگ کار جدی و مضاعف باید در جامعه حاکم باشد.