خبرگزاری ریانووستی گزارش داد: بانیان پیشنویس این قطعنامه ضد روسیه، کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، سوئیس، لهستان و کشورهای حوزه بالتیک هستند.
پیشنویس این قطعنامه با عنوان "ترویج صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین" قرار است ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ششم اسفندماه ۱۴۰۳ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بررسی شود که در صورت تصویب آن، مسکو را ملزم میکند به صورت فوری، کامل و بدون قید و شرط تمامی نیروهای مسلح خود را از خاک اوکراین خارج کند.
این رسانه روس در ادامه نوشت: مسکو در این قطعنامه بار دیگر به گلوله باران زیرساختهای غیرنظامی کییف متهم شد، در حالی که روسیه بارها اعلام کرده است که فقط حملات هدفمند به زیرساختهای نظامی انجام میدهد.
ریانووستی افزود: در پیشنویس این قطعنامه به حملات تروریستی کییف علیه غیرنظامیان روسیه و همچنین حضور نیروهای مسلح اوکراین در منطقه کورسک اشارهای نشده است.
این رسانه روس نوشت: وضعیت خاصی در پس زمینه مذاکرات اخیر روسیه و ایالات متحده در ریاض و همچنین اظهارات تند دونالد ترامپ رهبر آمریکا خطاب به ولودیمیر زلنسکی، در حال شکل گیری است. این سیاستمدار او را دیکتاتور خواند و او را به خودداری از برگزاری انتخابات متهم کرد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین روز پنجشنبه در این باره گفت: کرملین به اختلافات بین مقامات کییف و دولت جدید آمریکا به رهبری دونالد ترامپ توجه کرده است. ما شاهد هستیم که بین واشنگتن و کییف اختلاف نظر وجود دارد.
در پی تماسهای تلفنی جداگانه رؤسای جمهور و وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا، نمایندگان دو کشور سهشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ به مدت حدود چهار ساعت و نیم در ریاض پایتخت عربستان سعودی با یکدیگر گفتوگو کردند؛ مذاکراتی که دستورکار آن، رفع مشکلات در مناسبات دوجانبه و پس از آن، حل و فصل مناقشه اوکراین بود.
از طرف روسیه، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و یوری اوشاکوف دستیار رئیس جمهور این کشور و از طرف آمریکا، مارکو روبیو وزیر امور خارجه، مایک والتز مشاور امنیت ملی کاخ سفید و استیو ویتکاف فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه در مذاکرات به میزبانی ریاض پایتخت عربستان شرکت کردند. مقامات دو کشور از جمله رؤسای جمهور، این مذاکرات را مثبت ارزیابی کردهاند.