آفتابنیوز :
آفتاب - فروزان آصف نخعی: روزنامه تهران امروز با اعلام خبری از طرح جديد دولت براى "خروج دانشگاهها از شهر تهران "به دلایلی چون" احتمال وقوع زلزله" و "كاهش جمعيت" نوشت.
اين روزنامه با اعلام خبر نوشته كه پس از بحثهايى كه راجع به زلزله در هفته گذشته انجام شد و پس از مانورهایی که در هفته گذشته برگزار شد وزير علوم، تحقيقات و فناورى از تدبير اين وزارتخانه براى كاهش جمعيت تهران با توجه به زلزله احتمالى در اين شهر خبر داده است.
تهران امروز با اشاره به اظهارات اخير رییس دولت درباره احتمال وقوع زلزله در تهران نوشته كه همزمان كامران دانشجو وزير علوم از اتخاذ تدابيرى براى " كاهش جمعيت تهران" خبر داده است. در دیدار رییس و اعضای بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با رییس جمهوری، آقای احمدینژاد گفته بود: "من با محاسباتی که انجام دادهام فکر میکنم حداقل حدود 5 میلیون نفر باید از تهران بروند که اگر اتفاقی افتاد بتوان آن را جمع کرد."
وی تاکید کرده بود که "با دعای مردم و لطف خدا فعالیت گسلها به تعویق افتاده است".
رئيس سازمان مديريت بحران حسین باقری نیز به نقل از رئيسجمهوری که چند روز پيش به طور صريح از وقوع زلزله در تهران خبر داد تاکید کرد: وقوع زلزله در تهران امري قطعي است، اما هيچ آماده باشي به هيچ دستگاهي براي در زمينه وقوع زلزله داده نشده است. رئيسجمهور نيز چند روز پيش به طور صريح از وقوع زلزله در تهران خبر داد بنابراين وقوع زلزله حتمي است.
روزنامه تهران امروز در عين حال از قول موسى پورموسوى نماينده تام الاختيار شهردار تهران به سابقه موضوع "ساماندهى دانشگاههاى سطح شهر تهران " در سال 1371 اشاره كرده و به نقل ازوى نوشته كه هدف شهردارى كاهش ترددهاى آموزشى است اما از زمان تشكيل دولت جديد " اتفاقاتى در شهر تهران افتاده" كه خود دولت خواستار خروج مراكز دانشگاهى از شهر تهران است." موسی پور موسوی نماینده تامالاختیار شهرداری تهران درسخنان خود اعلام نکرده که این اتفاقات از زمان تشکیل دولت چه هستند ولی به نظر میرسد منظور وی حوادث پس از انتخابات 22 خرداد باشد که از این منظر طرح انتقال دانشجویان و دانشگاهها به خارج از کلان شهر تهران یک طرح امنیتی خواهد بود.
این در حالی است که روز جمعه بهرام حسینی مطلق، فرمانده جدید لشکر سید الشهدا (استان تهران) در اظهاراتش با تقدير از "نقش برجسته بسيجيان ورامين" در "فتنههای بعد از انتخابات در تهران" گفت: "پيشبينی میشود در يك يا دو سال آينده مشكلی به وجود نيايد اما دشمن با برنامه جديد میآيد و ما بايد فكر كنيم و تحليلگران ترفند جديد دشمن را پيشبينی كنند و خودمان را در ابعاد مختلف تقويت كنيم تا در برابر توطئههای جديد دشمن بتوانيم مقابله كنيم."
با این همه پور موسوی در ادامه تاکید کرده که از نظر شهردارى "ساماندهى الزاما بهمعناى خروج دانشگاهها از سطح شهر تهران به نواحى پيرامونى نيست بلكه گزينههاى متفاوتى وجود دارد " و اگر منظور دولت " از ساماندهى دانشگاههاى تهران صرفا انتقال دانشگاهها به نواحى اطراف تهران اعم از كرج، مامازن، دماوند و... باشد بهدليل اينكه در اين نواحى زيرساختهاى لازم براى سرويس و ارائه خدمات به مراكز دانشگاهى فراهم نشده اين انتقال خودش منجر به آسيبهاى ثانويه مىشود."
روزنامه همشهری نیز در گزارش دیروز شنبه 21 – 01- 1389 خود به "طرح جامع امنيتى تهران " که در استاندارى تهران در حال تهیه و تدوین است اشاره کرده بود. همشهری با اعلام این خبر از جمله بخش هاى " طرح جامع امنيتى تهران " را طرحی جديد تحت عنوان " امنيت اجتماعى تهران " ذکر کرده است.استاندار تهران با تشريح اولويتهاى استاندارى در سال 89، از تهيه طرح "امنيت اجتماعى استان تهران" خبر داده و گفته بود "در حوزه امنيت تلاشمان را بر امنيت اجتماعى متمركز كردهايم تا ضريب امنيت جامعه افزايش يابد. "در روزنامه همشهرى از قول استاندار تهران نوشته شده که طرح جديد " امنيتى اجتماعى تهران بهمنظور برخورد با جرايمى همچون سرقت و غيره " در چارچوب " طرح جامع امنيتى تهران " از سوى استاندارى در حال تهيه است.
به نظر من یکی از گزینه ها می تواند انتقال دانشگاهها از مرکز شهر تهران به حاشیه این شهر باشد و همچنین استفاده از ظرفیت دانشگاههایی مانند دانشگاه عباسپور.