محمد هاشمی: وزارتخانهای که اکنون مخالف طرح تجمیع انتخابات است، پيشنهاد دهنده اين طرح بود
آفتابنیوز :
آفتاب: محمد هاشمی در پاسخ به سوالی كه به طرح تجميع انتخابات اشاره داشت با بيان اينكه سابقه اين طرح به سال 81 برمیگردد، گفت: در سال 85 وزير كشور وقت يعنی آقای پورمحمدی با توجه به مشكلاتی كه در مورد انتخابات مطرح است راهكار تجميع انتخابات را بيان كرد و اين مورد را طی نامهای به رهبری ارسال كرد.
وي با اشاره به مخالفت معاون سياسی وزير كشور با تجميع انتخابات و با بيان اينكه سلايق مختلف در كشور وجود دارد: همين وزارتخانهای كه امروز يک معاون آن با اين طرح مخالفت میكند، در سال 85 پيشنهاد دهنده اين طرح بود و آن را دنبال میكرد.
عضو حزب كارگزاران سازندگي با اشاره به وجود 4 انتخابات در كشور، گفت: دو انتخابات رياستجمهوری و مجلس شورای اسلامی با توجه به اينكه در قانون اساسی برای آن قيد زمان ذكر شده است نمیتوان با انتخابات ديگر تجميع كرد اما دو انتخابات ديگر يعنی شوراها و خبرگان در قانون اساسی براي آن قيد زمان تعيين نشده است و میتوان به عمر شوراها اضافه كرد.
وي با بيان اينكه تجميع انتخابات به اين ديل صورت میگيرد كه هر سال در كشور انتخابات برگزار نشود، گفت: تجميع انتخابات با اين منطق كه تعداد انتخابات كاهش پيدا كند و از هر سال یک انتخابات به هر دو سال یکانتخابات تبديل شود، بحث شد كه انتخابات به همين شكلی كه مطرح شده تلفيق شود. مناسب اين بود كه هر یک از دو انتخاباتی كه زمان قطعی و ثابت دارند با يكی از دو انتخاباتی كه انعطافپذير هستند و میتوان در زمان آن تغيير حاصل كرد، به صورت دو به دو با هم جمع شوند و بدين ترتيب انتخابات رياست جمهوری با شوراها و انتخابات مجلس شورای اسلامی با مجلس خبرگان تجميع شوند و اين تركيب كه بررسی و تصويب شد، مناسبترين تركيب به نظر میرسيد.
به اعتقاد هاشمی اگر هر سال در كشور انتخابات برگزار شود فضای جامعه تحت تاثير قرار میگيرد و يكی از مزيتهای تجميع انتخابات جلوگيری از تحت تاثير قرار گرفتن فضای كشور و صرفهجویی در زمان است.
وي با بيان اينكه تجميع انتخابات موجب افزايش مشاركت مردم در انتخابات میشود،خاطرنشان كرد: با تجميع انتخابات علاوه بر افزايش مشاركت مردم در انتخابات موجب بهرهوري بيشتر از امكانات كشور در حوزههای مختلف مديريتی، سياسي و اقتصادی میشود.