کد خبر: ۹۷۹۸۰
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۲
نامه رييس كتابخانه ‌ملی به معاون حقوقي رييس‌جمهوری

مصادره اموال موزه یادمان ریاست‌جمهوری توسط ميراث‌فرهنگی خلاف قانون است

آفتاب‌‌نیوز :

آفتاب: برخی از هدایای دوره ریاست‌جمهوری مقام‌معظم رهبری و مجموعه هدایای دو دوره ریاست‌جمهوری سیدمحمد خاتمی که مجموعا نزدیک به دو هزار هدیه می شود و از دوم خرداد۱۳۸۴ در مراسم رسمی با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین محمدی‌گلپایگانی رئیس دفتر مقام‌ رهبری در ساختمان شماره ۲۴۰ مجموعه سعدآباد با نام «موزه یادمان ریاست جمهوری» افتتاح شده و از آن زمان در آنجا تحت نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی نگهداری می‌شد، برخلاف ضوابط و مقررات دولتی توسط سازمان میراث فرهنگی مصادره شده است. 

به گفته علی‌اکبر اشعری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران طبق قانون مصوب هیات دولت و تشکیلات سازمانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران که به امضای رییس‌جمهور به عنوان رئیس هیات امنای این سازمان رسیده است؛ بر عهده سازمان اسناد و کتابخانه ملی است. 

در آبان سال ۱۳۸۴ که دولت محمد خاتمی به محمود احمدی‌نژاد رسید، مشایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی وقت، حق بهره‌برداری از ساختمان یادمان‌های ریاست جمهوری را از سازمان اسناد و کتابخانه ملی به سازمان میراث فرهنگی واگذار کرد و مصوبه دولت خاتمی در رابطه با حق بهره‌برداری از این ساختمان توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی را لغو کرد و به این ترتیب دیگر دسترسی عمومی به یادمان‌های ریاست جمهوری از بین رفت.

با وجود اینکه مصوبه جدید دولت صرفا در زمینه واگذاری ساختمان ۲۴۰ سعدآباد به سازمان میراث فرهنگی بود و در مورد اشیاء داخل آن مصوبه جدیدی صادر نشده است، در هفته‌های اخیر سازمان میراث فرهنگی در اقدامی یک‌جانبه و بدون توجه به آیین‌نامه‌ها و مصوبات دولت به صورت یک‌طرفه اقدام به تخلیه و مصادره اموال داخل ساختمان یادمان ملی ریاست جمهوری کرده است.

محسنی، مدیر روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در رابطه با این موضوع گفت: اگر قرار باشد یادمان‌های ریاست‌جمهوری تحت مدیریت سازمان میراث فرهنگی درآید، پیش از هر چیز روند قانونی آن طی می‌شود تا تداخلی در وظایف دو سازمان پیش نیاید.

حامد یاری، مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مدیر کل حوزه ریاست و روابط عمومی نیز در رابطه با یادمان‌های ریاست جمهوری گفت: علی‌اکبر اشعری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، نامه‌ای به معاونت حقوقی رئیس دولت نوشته و خواستار رسیدگی معاونت حقوقی در رابطه با سرنوشت یادمان‌های ریاست‌جمهوری شده است.

او ادامه داد: با توجه به اینکه این اقدام در هیچ‌یک از مصوبات قانونی هیات دولت نبوده است درخواست کرده‌ایم، معاون حقوقی رئیس‌جمهور در رابطه با این موضوع اعلام نظر و رسیدگی کند.

مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی تصریح کرد: تصمیم رسمی از جانب دولت درزمینه واگذاری اشیاء داخل ساختمان ۲۴۰ سعدآباد به سازمان اسناد و کتابخانه ملی اعلام نشده است و به همین دلیل است که تصمیم‌گیری در رابطه با این موضوع را به معاونت حقوقی واگذار کرده‌ایم.

او گفت: این اشیاء از نظر ما اسنادی هستند که بخشی از تاریخ دوران ریاست جمهوری سه رئیس‌جمهور کشور است.

یاری تاکید کرد: مجموعه ساختمان‌های سعدآباد برای اینکه مدیریت یکپارچه داشته باشد، باید زیرنظر سازمان میراث فرهنگی قرار می‌گرفت اما باز هم تاکید می‌کنم که در مورد اشیای داخل ساختمان ۲۴۰، هیچ‌گونه مصوبه یا نظر جدیدی برای تحویل آنها به سازمان میراث فرهنگی به ما ابلاغ نشده است.

مشاور رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: یادمان‌های ریاست جمهوری جز اسناد کشور به حساب می‌آیند و به همین دلیل نیز نگهداری آنها تنها به سازمان اسناد و کتابخانه ملی محول شده است.

واگذاری یادمان‌های ریاست‌ جمهوری به سازمان میراث فرهنگی به بهانه موزه‌ای بودن این اشیاء در حالی صورت می‌گیرد که اسناد و نسخ خطی بسیاری که جزء اسناد کشور محسوب می‌شود در حوزه‌های تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی نگهداری می‌شود بنابراین در صورتی‌که قرار باشد یادمان‌های ریاست جمهوری از مدیریت سازمان اسناد و کتابخانه ملی خارج شود، سازمان میراث فرهنگی نیز باید اسناد و نسخ خطی موجود در موزه‌های خود را به سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تحویل دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین