سران ارتش فرانسه و بریتانیا در جریان سفر به کییف، گزینههای تامین صلح پس از پایان جنگ در اوکراین را با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور این کشور بررسی کردند.
تیری بورخارد، رئیس ستاد کل ارتش فرانسه گفت که بحثهایی در مورد استقرار احتمالی نیروهای تضمین صلح بین المللی صورت گرفته است.
بورکهارد در ادامه توضیح داد: ما با هم میخواهیم صلح پایدار و مستحکم در اوکراین را که پیشنیازی ضروری برای امنیت قاره اروپا است را تضمین کنیم.
بورکهارد و تونی راداکین، همکار بریتانیایی اش با زلنسکی، الکساندر سیرسکی، فرمانده ارتش اوکراین و رستم اومروف، وزیر دفاع این کشور گفتوگو کردند.
زلنسکی از برگزاری یک جلسه مهم صحبت کرد. رئیس جمهور اوکراین بدون اشاره به جزئیات گفت: ما در مورد حضور در زمین، هوا و دریا صحبت میکنیم. همچنین درباره پدافند هوایی و برخی موارد حساس دیگر صحبت میکنیم. وی افزود: ما هر هفته در سطح نظامی ملاقات خواهیم کرد. شرکای اوکراین در حال حاضر درک درستی از آنچه اوکراین به آن نیاز دارد دارند.
بورکهارد هم در ایکس نوشت: در دیدار با زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، الکساندر سیرسکی، فرمانده ارتش و رستم اومروف، وزیر دفاع، کمکهای نظامی بیشتر و همچنین استراتژی بلندمدت برای بازسازی نیروهای مسلح اوکراین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
گفته میشود در این نشست همچنین درباره اعزام نیروهای حافظ صلح بین المللی به اوکراین در صورت آتش بس گفتوگو شده است.
زلنسکی همچنین از تایید جزئیات احتمال استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی به عنوان موضوع مذاکرات در ایکس صحبت کرد.
رئیس جمهور اوکراین نوشت: دقیقاً این نوع کار مشترک (..) است که به ما کمک میکند تا به صلح پایدار در اوکراین نزدیکتر شویم.
فرانسه و بریتانیا در حال حاضر یک ابتکار اروپایی را رهبری میکنند که قصد دارد در صورت آتش بس در اوکراین، نیروهای حافظ صلح بین المللی را در آنجا مستقر کند. در همین حال، حملات روسیه به اوکراین ادامه دارد. به گفته منابع اوکراینی، در حمله روز جمعه به کریوی ریه، زادگاه زلنسکی، ۱۸ نفر کشته شدند.
بریتانیا و فرانسه قبلاً برای اعزام نیروهای حافظ صلح به اوکراین توافق کرده بودند و در حال حاضر به دنبال شرکای اضافی برای یک ائتلاف بین المللی هستند. آنها هنوز هیچ طرح مشخصی برای چنین ماموریتی ارائه نکردهاند. پنجشنبه آینده، بریتانیا و فرانسه نشستی با دیگر کشورهایی که آماده اعزام نیروهای حافظ صلح هستند برگزار میکنند.
پس از آغاز دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، وی مذاکراتی را در مورد آتش بس در اوکراین در ژانویه آغاز کرد و با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تلفنی گفتوگو کرد. با این حال، اخیراً ترامپ همچنین مسکو را تهدید کرده است که اگر به زودی توافقی در مورد آینده اوکراین صورت نگیرد، صنعت نفت روسیه را با تحریمهای بیشتری تهدید خواهد کرد.