در پی گلایههای مردم درباره کمبود آب در روستاهای شهرستان هیرمند از توابع منطقه سیستان واقع در شمال استان سیستان و بلوچستان، مدیران شرکت آب و فاضلاب استان در روزهای اخیر طی اقدامی به موقع به بررسی وضعیت آبرسانی روستاهای منطقه پرداختند و عملیات توسعه شبکه آب شرب از روز پنجشنبه ۲۸ فروردینماه آغاز شد؛ اما باید دید آیا این تدابیر میتواند مشکل قطعی آب روستاییان را به طور کامل برطرف کند؟
خبرنگار در بررسی میدانی سراغ مردم روستای «کنگ امامداد» رفت تا شرایط آنها را در این ایام گرم سال جویا شود. غلامحسین نورا، عضو شورای روستای امامداد در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: اداره آب و فاضلاب در گذشته اقدام به لولهگذاری به طول ۶ کیلومتر در روستا کرده است، اما متاسفانه مشکل افت فشار آب همچنان به قوت خود باقی است.
وی افزود: اخیراً نیز مجدداً روستا را کندهاند و لوله فشار قوی ۱۱۰ را به شبکه وصل کردهاند، اما باز هم به دلیل اینکه منازل انتهای روستا روی بلندی قرار دارد، آب به آن مناطق نمیرسد.
نورا تصریح کرد: اهالی که با مشکل کمآبی مواجه هستند، یا آب مورد نیاز خود را از ابتدای روستا تامین میکنند یا از طریق تانکر و به صورت سقایی از اداره آب و فاضلاب آب دریافت میکنند.
یکی از پیرزنهای ساکن روستا ضمن اشاره به گرمای شدید هوا در این ایام سال، گفت: منزل ما یک سال است آب ندارد و ما تنها از آبی که از تانکر سیار تهیه میکنیم روزگار میگذرانیم.
علی یکی از اهایی روستا نیز به خبرنگار تسنیم میگوید: شرایط ما در ایام زمستان خوب است، اما به محض رسیدن فصل گرما و به ویژه در ایام تابستان با معضل کمبود آب مواجه میشویم.
با توجه به شرایط بیآبی حاکم در این روستا، مجبور هستیم هر دو هفته یک بار حمام برویم. بعضاً روز خود را با یک گالن آب قرضی از همسایهها میگذرانیم.
در پی گزارشهای مردمی درباره افت فشار آب در این مناطق روستایی شهرستان هیرمند، با دستور فرهاد سرگلزایی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سیستان به بلوچستان محمد لکزایی قائلم مقام شرکت به صورت میدانی از وضعیت آبرسانی در منطقه بازدید و آن را از نزدیک بررسی کرد.
در این بازدید که با همراهی مدیر امور آبرسانی سیستان، مدیر امور آبفای هیرمند و معاون آب آبفای زابل انجام شد، تیم مدیریت ارشد آبفای استان ضمن گفتوگوی رو در رو با اهالی روستاهای درگیر تنش آبی، ضمن عذرخواهی از مشکلات پیشآمده، بر لزوم رفع فوری و همهجانبه این مسئله تأکید کردند.
در ادامه این بازدید، لکزایی از ایستگاه پمپاژ «قرقری» نیز بازدید میدانی انجام داد و در جلسهای با حضور مدیران مربوطه، تصمیماتی فوری برای بهبود شرایط اتخاذ شد؛ که میتوان به اجرای عملیات اصلاح و توسعه بخشی از شبکه آب شرب در برخی روستاها توسط امور آبرسانی به سیستان اشاره کرد.
بر اساس این تصمیمات، عملیات اجرایی لولهگذاری و اصلاح شبکه آغاز شد. برای رفع اساسی مشکل آب اهالی درگیر تنش آبی لازم است ایستگاه پمپاژ ارتقا یابد.
در کنار اقدامات فوری، طرحهای زیرساختی جهت تقویت ایستگاههای پمپاژ و تأمین پایدار آب شرب در مناطق شمال استان نیز در دستور کار قرار گرفته است.