آفتاب نیوز: فستیوال «کوچه» یک جشنواره موسیقی محلی است که هر ساله با میزبانی مردم خونگرم بوشهر زیبا و آفتابگیر برگزار می شود.
سال گذشته گروه های موسیقی محلی چون : داماهی، سرنا، کماکان، میشو، ژوانا، شوروم و لیام از آذربایجان، لرستان، گیلان، کردستان، بوشهر و دیگر نقاط کشور در این جشنواره موسیقی، غذا، سنن و فرهنگ ایرانی شرکت کردند.
شهروندان بوشهری می گویند این فستیوال که نماد نشاط فرهنگی بوشهر است به قدری محبوب است که در زمان برگزاری آن، تمام هتل ها پر می شود، صنایع دستی، رستوران ها، کافه ها و دیگر مشاغل رونق می گیرند.
به گفته برگزار کنندگان، برخی هتل های محلی تا شبی 5 میلیون تومان نیز قیمت گذاشته اند، امام همگی پر شده اند. فرصتی کم نظیر برای رونق گردشگری و از یاد بردن هزاران مشکل ناشی از رکود، تورم و تحریمی که دامنگیر ملت شده است.
فستیوال ولنگاری و ابتذال است!
برگزاری این فستیوال فرهنگی اما در روزهای گذشته با مخالفت های سرسختانه ای رو به رو شد. خبرگزاری فارس مدعی شد: «رقص و پایکوبی خارج از عرف محلی و اختلاط باعث شد که این جشنواره به حاشیه برود و آسیبهای آن دامن گیر بوشهر و استانهای همجوار شود».
حجتالاسلام حسن مصلح امام جمعه دشتستان نیز در آخرین خطبه نماز جمعه خود در تاریخ ۲۹ فروردین گفته بود: «متأسفانه در سرزمین غیرت و مقاومت، جایی که شهید رئیس علی دلواری و شهید نادر مهدوی برای دفاع از شرافت این خاک جان دادند، امروز شاهد اجرای فستیوالی هستیم که نه تنها نشانی از فرهنگ اصیل بوشهر ندارد، بلکه تبدیل به صحنهای از ولنگاری، ابتذال فرهنگی و بیحیایی شده است. فستیوال «کوچه» با شعار کاذب خیام خوانی و ترویج فرهنگ سنتی و اصیل بوشهر، بهانهای شده برای ترویج اختلاط، رقص، کشف حجاب و شکستن خطوط قرمز شرع و عرف کاری که اینان مروج آنند، انسان را یاد عملکرد بنیاد فرح پهلوی میاندازد.»
کوچه نیاز به مجوز نداشت چه بخواهند چه نخواهند برگزار می کنیم
محسن شریفیان سرپرست گروه موسیقی لیام و از برگزار کنندگان اصلی این رویداد در واکنش به تلاش برای تعطیلی این فستیوال در فایلی ویدئوی که منتشر کرد گفت: کوچه تعطیل شدنی نیست، من به همراه تمام دوستانم به بوشهر می آیم تا از شما پذیرایی کنیم، مگر ما در بگیر و ببند های دوران کمیته انقلاب عروسی هایمان را برگزار نکردیم، کوچه نیازی به مجوز نداشت، ما تنها احترام گذاشتیم، از پنجم اردیبهشت، خانه های بوشهری به روی میهمانان بوشهری گشوده خواهد شد، خانه های قدیمی آغشته به بوی عود و کندر و خاطره گل های کاغذی رنگی».
معاون فرهنگی وزارت ارشاد نیز در صفحه ایستاگرام خود ضمن ابراز نگرانی از تعطیلی این فستیوال نوشت: «علی رغم 2 ماه تلاش کوچه بن بست شد»
حسین سلاحورزی رئیس سابق اتاق بازرگانی هم در واکنش به این رخداد تلخ نوشت: «شایعه شده که اختتامیه فستیوال موسیقی کوچه در بوشهر بخاطر موضع گیری دو نفر از ائمه جمعه استان لغو شده است. این هم سرانجامِ وعده “ نشاط اجتماعی”!»
مینو خالقی، فعال سیاسی اصلاحطلب هم در اینباره گفت: «و مگر میشود از بوشهر صفای کوچهها و خیام خوانی جوانان و هویت موسیقایی آنرا گرفت.»
سیستم ارباب رعیتی
علی مجتمهد زاده حقوق دان نیز در توییتر خود در این خصوص گفت: « تعارف که نداریم، این فستیوال علی رغم نظر دولت و استقبال مردمی با فشار یک نفر تعطیل می شود، یعنی مناسبات استبدادی ارباب- رعیتی همچنان در این کشور جاری است»
علی شریفی زارچی استاد دانشگاه صنعتی شریف در واکنش به لغو این فستیوال نوشت: «شاد زیستن حق مردم است، لغو فستیوال کوچه در بوشهر، ایران ستیزانه و ضد فرهنگ است»
شما بردید!
پیج مردمی جشنواره کوچه در واکنش به لغو این رویداد در اینستاگرام نوشت: « ما باختیم، بی هیچ خشم و طعنه ای تبریک می گویم به سمت برنده، تبریک!» این پیچ در ادامه نوشت : «تو کی بابت تبعات تصمیمات تنبیه شده ای مرد؟ تو چه می دانی یک کارمند با ته مانده پول توجیبی اش مادر 76 ساله اش را بیاورد یک اتاق یک تخته در بوشهر با پتوی کف خواب تا در لابلای موسیقی بوشهر مرگ دخترش را فراموش کند یعنی چه ».
آفتاب نیوز در پیگیری های خود با محسن شریفیان سرپرست گروه لیام و از برگزار کنندگان این رویداد گفتگو کرد، شریفیان در پاسخ به سوالات این رسانه گفت: بنا به برخی ملاحظات خیلی صلاح نیست در اینباره و در این بازه زمانی مصاحبه نماییم، اما ما پیگیری های خود را ادامه دادیم و در گفتگو با استاندارو مسئولین فرهنگی تعاملات خوبی شکل گرفت، به نظر می رسد مشکلات برگزاری در حال رفع شدن است و احتمال دارد که در نهایت مجوز برگزاری فستیوال کوچه صادر شود، با توجه بازخوردهای که گرفتیم و پس از فایل ویدئوی که بنده منتشر کردم، امیدواری ما برای برگزاری آرام این فستیوال فرهنگی و موسیقایی بیشتر شده است.